Hrúbka podlahy s podlahovým kúrením

Dobrý deň, rád by som sa dozvedel zopár info ohľadom podlahového vykurovania. V projekte nášho RD sa počíta s klasickým vykurovaním radiatormi avšak radi by sme dali podlahové vykurovanie. Problém je, že nie sme si istí či máme dostatok miesta v podlahe. Na obrázku je vidno jej skladbu tak ako je zakreslená v projekte (počíta sa s hrúbkou 150 mm). Otázka znie, o koľko by sa zvýšila podlaha keby sme chceli zachovať hrúbku izolácie (40 mm + 30 mm Nobasil VT) a dali podlahové kúrenie? Ak by to bolo napr. o 100 mm bolo by rozumné uvažovať nad zmenšením výšky okien (resp. ich stavebných otvorov) zo súčasných 1500 mm napr na 1400 mm aby sme zachovali výšku parapetu od podlahy (850 mm)? Vopred ďakujem.
Odpovedať
@vajlo podľa mňa, ak si ešte nezačal stavať, tak veľkosť okna zachovaj, ale urob ho o jeden šór vyššie, čím napr. pri tehle získaš 24 cm a vykompenzuješ to väčším zateplením v podlahe, lebo 7 cm je veľmi málo, ja by som dal min 12 -15 cm.
Odpovedať
my mame podlahove kurenie v celom dome celkova v/je dokopy 20 cm svagrovi davali kur.ten tyzden on ma dokopy aj s poterom 16 cm...
Odpovedať
@martin85 Ahoj, dom už stojí takže toto riešenie žiaľ neprichádza do úvahy :( @rechty Ďakujem, to znie dobre, takže treba počítať 1 až 5 cm navyše.
Odpovedať
Profilova fotka
@vajlo existujú systémy s ktorými sa dá spraviť podlahové kúrenie ,na ktoré je potrebné 2cm výšky
Odpovedať
@vajlo My máme v dome podlahové kúrenie a hrúbka všetkého od základovej dosky až po hotovú plávajúcu podlahu (dlažbu) je 20 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
cementový poter nahradiť andhydridovým (lepšie vedenie tepla) v podobnej hrúbke. Nobasil VT nie je hydrofobizujúci takže môže ostať(podľa tech.listu). výšky sa mi zdajú byť v poriadku aj pre podlahové kúrenie. roznášacou vrstvou je poter a v ňom sú uložené rúrky pre podlahové kúrenie, pokiaľ by ste ich sponkovali k podkladu tak tam navýšenie nie je. Pozornosť treba však venovať vykurovaniu ako celkovej koncepcii vo Vašom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
cementový poter nahradiť andhydridovým (lepšie vedenie tepla) v podobnej hrúbke. Nobasil VT nie je hydrofobizujúci takže môže ostať(podľa tech.listu). výšky sa mi zdajú byť v poriadku aj pre podlahové kúrenie. roznášacou vrstvou je poter a v ňom sú uložené rúrky pre podlahové kúrenie, pokiaľ by ste ich sponkovali k podkladu tak tam navýšenie nie je. Pozornosť treba však venovať aj vykurovaniu ako celkovej koncepcii vo Vašom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
My rekonštruujeme starší RD a dali sme podlahové kúrenie. Tiež sme mali problém s výškou podlahy hlavne kvôli existujúcim prekladom nad dvermi v nosnom múre - nemohli sme navyšovať výšku podlahy, aby sa príliš nezmenšila podchodná výška. Preto sme kúrenie zaliali anhydridom a nie klasickým betónom, lebo stačila tenšia vrstva. Kúrenie sme zaliali asi 6,5 cm vrstvou anhydridu, betónu by sme museli dať o pár cm viac.
Odpovedať
Keď chceš zvyšovať podlahu podlahovkou, tak výšku parapetov netreba vôbec riešiť. Je úplne jedno či parapet okna je 80 cm alebo 90 cm od podlahy. Zamerať sa musíš na zárubne a dvere, ako máš vymurované otvory pre budúce dvere. Keď zvýšiš podlahu potrebuješ atypický rozmer, čo je sakra drahé. Tu je taká podla mna minimálna skladba pre podlahové vykurovanie. Lepenka IPA 1cm, EPS 5cm+5cm, poter 6cm, dlažba 1,5 cm. Takže počítaj okolo 19cm. 10cm EPS je také minimum. Lepšie je dať o par cm viac. K poteru cementový hrúbka je cca 6cm stojí cca 7,5€/m2. Anhydrid stačí 4,5cm a stojí raz toľko ako cementový. Tak si to zrátaj prepočítaj rozmerovo aj finančne. A uvidíš na čom si.
Odpovedať
@poliacik321 my chceme take s nizkou vyskou porad prosim
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?