Hrúbka podlahového expandovaného polystyrénu

Profilova fotka
Plánujeme podlahové kúrenie, ale namiesto systémových dosiek chceme použiť plastové príchytky na uchytenie rúrok podlahového kúrenia. Na poschodí nám vychádza 5 max. 6 cm podlahového EPS. Je možné použiť príchytky aj na takú hrúbku? Nebude sa ten EPS lámať alebo sa príchytky vyťahovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@xenna použite malé upínacie spony http://www.univenta.sk/katalog/podlah...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@xenna ja mam na poschodi len 3cm EPS a ked mi robili kurenie, pouzili tieto uchytky.
Odpovedať
Profilova fotka
prichytky su zahnute a uchytavaju sa sikmo do polystyrenu drzia dobre ;-)
Odpovedať
Akoze izolovat vrchne podlaze od spodneho? To ma iba ak akusticky vyznam a na to 6 cm uplne staci. Podla mna aj menej a tie uchytky v tom budu drzat bez problemov. Ono to ma drzat iba pokial sa to nezaleje a to si odsledujete pri zalievani podlahy.
Odpovedať
tiež sme použili tieto úchyty pri 5cm a v pohode .Kolega ich dal pri 3cm
Odpovedať
Profilova fotka
tieto úchytky úplne stačia. Tak ako bolo spomenuté vyššie prichytávajú sa šikmo takže vôjdu aj do 3cm EPS. A otázka či izolovať horné podlažie od spodného a prečo nie???
Odpovedať
@nadro nema zmysel izolovat podlazia,ide cisto o utlm zvuku a v tomto pripade aj uchytenie podlah.rurok
Odpovedať
@rasto7764 ale má zmysel i tepelne , budeš tam kúriť spodnou miestnosťou potrebuješ silnejší výkon, nebude rovnomerné rozdelenie tepla,horšie sa reguluje teplota v jednotlivých miestnostiach, nehľadiac na to či tam býva napr. tvoj brat, budeš mu kúriť
Odpovedať
@duzu ok ak su dve domacnosti budis,inak nesuhlasim jedine aby si chcel mat extremne rozdiely teplot v izbach
Odpovedať
@rasto7764 , všeobecne sa najviac vykurujú denné miestnosti kde sa najviac zdržuješ, v kúpeľni sa doporučuje 29 ked sa sprchuješ či kúpeš, preto to nebudeš tak vykurovať nonstop, v spálni nepotrebuješ teplo, ako v denných miestnostiach, v miestnostiach kde je vyššia teplota ako je práve potrebná na pohodu sú vyššie TS , pre väčší rozdiel teplôt von-dnu
Odpovedať
@duzu suhlasim s tym co pises ale teplotne rozdiely(male povedzme 2-4stupne)dosiahnes tazko lebo otvaranie dveri,prechod tepla popod dvere atd. Ja nepocitujem nejake teplotne zmeny v izbach jedine kupelna ale to moze byt aj tym ze nemam spominany eps medzi poschodiami ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?