Hlásič CO a CO2

Prosím Vás, je tu nejaký odborník na to? Bývame 5 mesiacov vo svojpomocne postavenom domčeku, nemáme ho ešte skolaudovaný. V noci sa nám 1x stalo, že nám pipal hlásič. Ukázal 380 ppm CO. Máme v dome krb a plynový kotol na podlahovku a ohrev vody. V krbe cez noc nekurime, podlahovku začína kotol hriať o 2.00 v noci. Alarm začal cca o 2.30. Z čoho to môže byť? Čo robiť? Na koho sa obrátiť, ako postupovať? Ďakujeme za každú radu.
Profilova fotka
@kupelna89 plynový kotol je aký typ. Resp.ako je riešený odvod spalín a nasávanie vzduchu?
@poliacik321termet. odporučil nám ho kurenar, vraj funguje na rovnakom princípe ako protherm.
@poliacik321 spaliny idú do komína a nasáva z priestoru
Profilova fotka
@kupelna89 si si istá že to máš dobré nastavené?? Hodnota CO2 380ppm je výborný vzduch. Skús trošku pogoogliť. http://blog.zdravydom.sk/riadene-vetr...
Profilova fotka
@logo22 ale rozprava o hodnote CO, nie CO2
@logo22 nie oxid uhličitý, ale oxid uhoľnatý
Profilova fotka
@kupelna89 tak tam môže byť problém. Treba zabezpečiť riadne vetranie aby mal kotol dostatočne čo spaľovať,alebo ho vymeniť a vyriešiť nasávanie z mimo priestoru.
je povinný v dome hlásič,či?
@marta2610 Nie je povinný.
@marta2610 nie je, ale u nás je užitočný
@poliacik321 Dom máme otvorený. Nemáme ešte dvere. Až budú dvere, v kotolni budeme nechávať okno otvorené na vetracku. Dúfam, že dovtedy sa nepodusíme. Na tomto kotle ani nie je možnosť nasávania zvonku.
@kupelna89 dajte si rychlo spravit reviziu komina, moze byt, ze spaliny nestupaju smerom hore ale dole a do interieru, lebo nema dobry tah alebo nie je tesny. CO je tazsi ako vzduch, tak klesa k zemi. A este by som dala spravit reviziu kotla, ci je dobre nastaveny, lebo s najvacsou pravdepodobnostou neprebieha dokonale spalovanie a preto sa tvori CO. 380 je velmi vysoka hodnota.
Článok sa načítava...
@zita19 veď práve kvôli tej ysokej hodnote sme zarazeni. Veď len nedávno nám odborne namontoval kurenar kotol a pri vkladaní krbovej vložky bol kominar. Žeby za ten čas sa tam niečo uvoľnilo, pokazilo? Hlásič odvtedy nič nenameral. Síce je pravda, že na WC odteraz nechávame 24h otvorené okno na vetracku.
@kupelna89 mohlo sa daco pototo... Dobre, ze mate hlasic
Profilova fotka
Diskusiu uzamykám, pre lepší poriadok na stránke prosím každú diskusiu zakladaj iba jedenkrát. Diskusia pokračuje tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/novo... Ďakujem :)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?