Hľadáme optimálne kúrenie

Pekny den kazdemu. Potrebovaly by sme pomoc s kurenim pre dom, ktory prave staviame. http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... Hladame optimalne kurenie pre nas domcek, bez zbytocnych komplikacii. V projekte mame naprojektovani plyn, ale po case sme zacali rozmyslat o inych alternativach, lebo sa nam nepacilo kazdorocne zvysovanie ceny plynu, chceli sme byt nezavisli od plynu a ked sme sa dozvedeli o cene pripojenia-cca 2000 eur a o neakej novej dane za plynovy kotol, co sa plati kazdy rok asi 70 eur tak nas to definitivne odradilo od plynu. Uvazovali sme uz nad vsetkym - tepelne cerpadlo,kurenie s drevom,s peletami,elektricke kurenie kombinovat ich so solarom atd. TC vychadza cenovo nenavratne bez dotacie a neverime ze za 30 rokov v tom neodide nieco co stoji velke peniaze. Momentalne riesime kotol na pelety plus solar ale nam z toho zacina byt zle, lebo musime urobit novu technicku miestnost v garazi, co nam zoberie 1.5 metrov z dlzky garaze dat tam komin a to vsetko po dokonceni zakladov. Velmi by nam pomohlo, keby by nam niekto pomohol vybrat spravne kurenie pre nas dom lebo sme v tom strateni. Obvodne steny budu heluz plus 38 a 20cm sedeho polistirenu (tensiu tehlu nam nedovolia-mame malo nosnych stien),drveny polistiren do prveho a poslednaho radu. 10cm styrodur okolo zakladov. Podlaha 20 cm polistirenu,a strop 40-50cm. Okna trojsklo salamander blue evo. Podlahove kurenie v obyvacke v kupelni a na chodbe. Krbom budeme prikurovat vodu,podlahu atd. Garaz nebude vykurovana. Nie sme si isti ci to ma cenu komplikovat alebo by sme sa mali vratit k tomu plynu. Za pomoc a napady dakujeme.
Odpovedať
@lena1117 je tu velmi vela diskusii o kureni, rozne varianty a kombinacie, vela uzitocnych rad,len treba trosku stranku preluskat ;-)
Odpovedať
@zacko Prezreli sme vsetko a prave preto vieme ze kazdy dom je iny, ine materialy, ina hrubka izolacie, tepelne straty atd. Hladame niekoho, kto by nam vedel pomoct odhadnut najlepsie risenie pre ten nas domcek dakujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@lena1117 no tu je ťažká rada...ono nájsť ideálny vzťah medzi vloženými prostriedkami a návratnosťou ,resp. prevádzkovými nákladmi je ťažké.Každý dom je individuálny a tak isto každý zákazník...Aj tipov kúrení je veľké množstvo.
Odpovedať
Profilova fotka
popisala si toho dost ale udaj o celkovej spotrebe energie na m2/rok nikde. Mozno prave od tohto udaju by sa dalo hovorit alebo vhodne navrhnut co vlastne dat do toho Vasho domu:) Tento udaj by si mohla najst v projekte kurenia alebo energetickom posudku ktory chcu niekedy stavebne urady pred samotnym vydanim SP (spon v mojom pripade to tak bolo).
Odpovedať
Zial v projekt je nepouzitelny a dali sme to druhemu projektantovi, ktory nam povedal, ze nechape ako sme mohli dostat SP. Takze s tym novym projektantom prave riesime novu technicku miestnost s novym kominom na peletovy kotol, ale to sa nam velmi nepaci koli zmenseni nasej garaze, tak by sme boli vdacni keby nam niekto vedel povedat, ci by to malo vyznam alebo ist do plynu? Alebo do niecoho ineho? Nevieme ako vypocitat straty, nasli sme tu na to rozne tabulky, ale neako nam to neide.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?