Garáž bude súčasťou domu. Ako riešiť kúrenie?

Ahojte, chceme stavať domček kde je súčasatou domu aj garáž. Chcel by som vedieť, dáva sa kúrenie aj do garáže? je to dobré spraviť? Je nutné nejak viac spoločne steny izolovať či zateplovať? Prosím vas o skúsenosti a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
ak tam budes majstrovat, tak by som tam jeden samostatny radiator alebo vetvu podlahovky dal.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja o mam podobne, akurat my mame poschodovy. V garazi mame radiator, ale este som ho nezapol. Garazovu branu mame Hormann zateplenu a aj bez kurenia bolo v garazi cca 11 stupnov. Horsie to vsak bolo s izbou nad garazou. Strasne rychlo vychladla. Vyriesil som to tak, ze som zateplil strop garaze. Ty mas bungalov, tak to riesit nemusis. Moj nazor je taky, ze by som tam radiator predsa len dal - jeden nikdy nevie. Investuj do kvalitnej gar. brany
Odpovedať
my máme podlahovku a v zime to máme nastavené na nejakých 18°C. Rána sú príjemné a keď prídeme zasnežený, tak všetko popadá a steká do guličky a následne všetko vyschne ;-)
Odpovedať
dal som z rozdelovaca podlahovky 1 vetvu na radiator na stenu oproti brane ;-)
Odpovedať
@cvoky8 Máme bungalov, dvougaráž a v ní radiátor. Bydlíme druhou zimu a ještě jsme ho nezapli. Ale je pravda, že když je venku -15 st. a otevřou se min. 4x (2 auta - odjezd, příjezd) vrata, je zde celkem zima. Ale do bytu chodíme z garáže přes technikou místnost, tak nám to nevadí. Koukám, že nemáš průchod z garáže do domu - není to škoda? To budete chodit venkem?
Odpovedať
my to tiež tak budeme mať ale neplánujeme tam dať kurenie..
Odpovedať
@mgx no trošku beriem že garáž budem využivať aj na také účely ked budem mať auto vonku.. tak som aj uvažoval že tam dat z podlahovky na tretinu miestnosti..(prípadne uvidím podla ceny možno aj na celu :) @vovo hej hej tú chcem poriadnu, určite kvalitnú a dobe izolovanú aby aj zbytok domu netrpel. @dadika2504 no nad tým som uvažoval.. ale na druhej strane nebude robiť problém to že ked prídeš domov so zasneženým autom a ako vieme všade samá sol, nebude to spôsobovať skoršie korodovanie auta? @aneri53 práveže preto som prechod nechcel aby nešla zima hned do domu, tak som nechal prechod vonkom, uvažujem že potiahnem len trechu trošku dalej a tak nebude problém sa suchou nohou dostať aj do domu.. hm? @sorca24 tak sa len spýtam prečo ste sa tak rozhodli? nejaký konkrétny dôvod?
Odpovedať
15 rokov sme kurenie v garazi nepouzili,takze do noveho sme ho ani nedali, naco vykurovat garaz-skoda penazi, auta su teple rano aj v zime, nic nemrzne,sneh sa roztopi a vyschne. V zime ked je sneh su auta vonku a nekoroduju o nic viac ani menej ako tie garazovane.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 v garaži kurenie nemame, v zime je tam krasnych min.7st aj ked je vonku -20 , co je super, idealne na prezimovanie rastlin, oleandra a pod.. pritom ked ide clovek rano do auta, tak je pekne na pocit teple v zime :) takze podla mna kurenie netreba.. ale ak niekto veeelmi chce, tak len take temperovanie, trubky na riedko moze byt,, ale podla mna zbytocne....
Odpovedať
@cvoky8 tak načo budeme kuriť tam kde nebudeme, autu to netreba , preto sme sa tak rozhodli
Odpovedať
my budeme mať v garáži radiátor, ak by bolo treba, tak ho zapneme, inak nie
Odpovedať
dakujem vám za reakcie, pravde podobne teda asi nedáme,, uvidí sa podla ceny ale predsa len ked budem v garazi cez zimu si niečo majstrovať tak by malé prikúrenie neškodilo.. uvidíme.. dakujem vám všetkým. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cvoky8 Ja byť tebou, tak nedám. A ak by bolo zle (zima) tak si jednoducho prikúpiš nejaký infražiarič a môžeš majstrovať...
Odpovedať
@kyblicek pravda... asi tak asi tak..
Odpovedať
LUDIa prosím vás ale este by som chcel vedieť váš názor, kedže sme nedali prechod z garáže do domu vnútrom garáže, doporučíte mi dobre garáž odizolovať od domu ked v nej nebudeme kúriť?? aby nám zbytok domu nebol studený..
Odpovedať
@cvoky8 No ja by som zateplil. Mozno nie az tak ako cely dom, ale nejaku vrstvu zateplenia ano. Inak to S1 na chodbe je vylez na strechu? Nie je lepsie ho dat do garaze?
Odpovedať
@cvoky8 aj my sme toto riešili a plánovali sme zatepliť stenu, ktorá je spoločná s garažou, v našom prípadne obývačka, lenže bolo by to dosť komplikované, trebalo by tam urobiť protipožiarnu ochranu a ešte neviem čo všetko.....mám ešte taku otázku, kolko polystyrenu date do podlahy garáže? my v tomto nemáme jasno , do domu chceme dať 20cm.
Odpovedať
@radog hej hej je to vstup na povalu.. a asi ho aj presinieme do garáže.. hej hej chcem tam dať aspon 10cm EPS na dve spoločné steny s domom
Odpovedať
@sorca24 no šak práve to..ale asi dáme rovnako ako v dome 20-25cm ale asi skôr v dome 25 a v garáži 20 a hrubšý a pevnejší poter aby to udržalo auto..:) takže z bezpečnostného hladiska to nieje možné? musím to prejednať s projektantom
Odpovedať
staci jeden radiator tak 150cm len tak na temperovanie ale brana musi bit zateplena za kazdu cenu.
Odpovedať
este by som dal aj vchod do vnutra s garaze jeto dobra vec
Odpovedať
@micu79 dobrá možno je ale je to aj dlašie miesto tepelného mostu a riešim to presahom strechy, čiže suchou nohou sa dokáže prejst od garáže do domu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?