Flaga

Dobry den. Nekurite niekto s propanom,ten zasobnik od flagy s tym ze vam to chodia doplnat?
Odpovedať
Profilova fotka
My to tak máme už 9ty rok a sme spokojní. Na ulici nemáme plyn a keď sme stavali, tak o tepelnom čerpadlá nebolo ani chýru ani slychu. Plyn chodia dopĺňať 1x do roka, robia pravidelne obhliadky a revízie. Minulý rok nad nami urobili plyn do novej ulice, avšak i tak sme sa rozhodli nepripojit. Cena za prípojku, rozkopavku atď . sa nam nevyplatila financne
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka 1x do roka ? To mas aku velku nadrz ? A co stoji naplnit to ?
Odpovedať
@majkoj to zaujima aj mna.a pod 1000€ to nebude
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj kým sme v dome bývali my, tak sme zásobník plnili raz za 1,5roka . Bolo to cca.1000€. S plynom sa kúri, ohrev TÚV a vari . Podotýkam, že sme 5 clenna rodina a bola som doma na materskej. Keď sme to preratavali, tak to bolo cca. 65€/mesiac za plyn. Momentálne máme v dome nájomníkov a ti evidentne nešetria. Zásobník minú za 1 rok a mesačnú platbu máme nastavenú na 100€ + minulý rok mali ešte 300€ nedoplatok. Avšak oni majú kúrenie nastavené na 26C a popritom veselo vetraju a tiež sú 5 clenna rodina. Zásobník má objem 2700l a plní sa na 85% kvôli roztaznosti plynu .
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka no neviem ci niekto iny tu na fore bude spokojny pri sume 1500€ rocne za kurenie a TUV :) . Kolko mala sta ta pripojka na plyn ? Vsak na plyne by si rocne usetrila skoro 1000€...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ale prosím ťa... Kde by som ušetrila 1000€ za rok??? My by sme potrebovali potiahnuť prípojku cca.80m + projekt + pripojenie... Niekedy sama neverím, čo tu riešite? Podaktorí sa tvárite akoby vám hádam samé elektrárne alebo plynari platili za spotrebu... Myslím, že pri bežnej povodnej spotrebe 65€/mesiac + 40€ za elektrinu sme stále v pohode ... To, že tí naši nájomníci kúria ako besni na 26C a pritom majú pootvarane vetracky nie je predsa štandard a od toho sa odvíjajú aj ich zálohové platby za plyn. Ako som už písala vyššie, my sme spokojní. Meniť úplne zdroj kúrenia neplánujeme ( j. Dať TC) alebo ťahať tých 80m plynovej prípojky ....
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka Som rad, že si to napísala Ty, že poniektorí len peniaze riešia... :-) A najlepšie cudzie... 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka ako ? 2700l x 0,85 je 2295l ktore naplnis raz rocne. Pri hustote propanu 493kg/m3 je to 1131kg propanu. Pri vyhrevnosti 46,60MJ/kg je to teda 52724 MJ, alebo 14645kWh. Pri SPP z toho vyjde tarifa D2 co su 0,04€/kWh cize rocne to bude stat 585€. Ty platis 12x100 +300 co je 1500€. 1500€ -585€ je rocny rozdiel 915€. Takze takto by si usetrila...
Odpovedať
Dakujem za reakcie,ale neriesim ci ma niekto usetrit alebo nie. My plyn nemame,mame na vyber kurit ulektrikou,drevom alebo takymto sposobom plynom. Dom ma 140m² sme trojčlena rodina. Carolinka možem sa spytat z akej firmy to mate? Lebo stale nemam predstavu,kolko cca mesacne to vinde.
Odpovedať
Profilova fotka
@free876 a aku mas vypocitanu potrebu energie na vykurovanie a TUV ?
Odpovedať
To nemam ani šajnu. Prerábame starši dom a ideme nadstavit podkrovie. Neviem vobec,ako sa to da zistit?
Odpovedať
Profilova fotka
@free876 no musi to nejaky projektant spocitat, bez toho sa da len velmi tazko odhadnut co ta to bude stat. Ale v zasade cena pri propane sa bude velmi blizit k cene za elektrinu.
Odpovedať
Bude to lacnejsie ci drahsie?z tej flagy mi polali ponuku,takuto. Projektová dokumentácia....................200 € s DPHPrenájom zásobníka....................96 € s DPH / ročne / 5 rokovFyzický dovoz zásobníka....................240 € s DPHMontáž plynomeru....................120 € s DPHCena plynu....................2,45 € s DPH / m3 (0,65 € s DPH / liter Propánu)Mesačný fix za predpísané prehliadky zásobníka.......11,15 € s DPH / mesačne
Odpovedať
Profilova fotka
@free876 bude to asi o nieco malo lacnejsie ako elektrina .
Odpovedať
Profilova fotka
@free876 inak ak si ochotny mat tak ci tak niekde zasobnik, tak by som do tvojich moznosti pridal peletkovy kotol. Ten vie fungovat automaticky, na rozdiel od dreva a je podstatne lacnejsi ako propan.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tvoje výpočty sú skoro presne 😁 ALE... I napriek tomu, že sa to možno tebe nezdá, je to pre nás praktické a nemienime to meniť. V tej 100€ je zároveň aj poplatok za prenájom plynomeru a pravidelne revízne prehliadky. Takže reálne je to za plyn menej. Každopádne, plynový rozvod máme 80m od domu a dotiahnuť plyn do domu by stál majland. My nemáme ani možnosti ani vedomosti ani čas ako si to urobiť sami a žiadna firma mi to neurobí za moje krásne hnedé oči ani šálku teplej voňavej kávy 😁. A netreba zabúdať, že aj potom by sme museli za plyn platiť len teraz SPP. Ďalšia vec je, že energie si platia nájomníci - koľko minú, toľko zaplatia. My sme platili 65€ oni platia skoro dvojnásobok... My sme kúrili na 22C , oni na 26C s otvorenými vetrackami... Preto aj tie zálohové platby sú také vysoké ... Každopádne, my meniť nebudeme ... Ak sa nájomcom nepáči, nech buď začnú normálne kúriť alebo hľadajú bývanie inde. A raz ak predáme dom, nech si už prípadnú zmenu riešia noví majitelia. Nám to takto vyhovuje a hotovo....
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?