Externý prívod vzduchu ku krbu - najvhodnejší spôsob

Zdravim, chcem sa poradit, aky je vhodnejsi externy privod vzduchu ku krbu v izolacii v podlahe, plastovy, alebo plechovy? A rozmer?
Odpovedať
@originalx kludne moze byt i plastovy, pokial ma vacsiu dlzku a ten potom napojis na kovovu privodnu hadicu, ktoru uchytis o vstup manzetou. Pozri si aky privod ma tvoja vlozka a minimalne taky musis priviest, pricom na konci ho musis rozsirit, lebo okrasna mriezka ti znizi prietok. Cize ked mas napr 125ku, tak das mriezku 150ku s lievikom. Potrubie das do izolacie a vyspadujes smerom z baraku von. Nezabudni na vzduchotesnu klapku najlepsie na vstupe a nespoliehaj sa na vzduchotesnost vlozky.
Odpovedať
plastove vzduchotechnicke rury a kolena- hranate, vyustenie kruhove priemer 150
Odpovedať
@rkorba Mam privod 125ku. Ta klapka sa dava von v zatapleni? Videl som len taku plechovu z lankom, ta asi ide pod krbovu vlozku.
Odpovedať
@originalx kludne ju daj za obvodovy mur, alebo do zateplenia.
Odpovedať
@rkorba dnes som bol kupit potrubie a povedali mi v predajni, ze klapka sa tam nedava, lebo krbova vlozka ma klapku.
Odpovedať
@originalx hovoril som ti to :-) a mal si sa ich spytat, ze ci ta krbova vlozka ma klapku so silikonovym tesnenim :-| Aby sa sa ti neochladzovala vlozka i bez zakurenia tahom komina, ale to zistis casom, tak najpr dobre pozapajaj pokukaj a az nasledne obmuruj, ked si budes isty.
Odpovedať
@rkorba Este tam pojdem raz, lebo mi predal malo spojok a aj tak vsetko polsky smejd co nejde do seba. Povedal, ze ked mam 5 metrove potrubie, tak sa klapka nikdy nedava a potrubie sa ani nespaduje, lebo tam nevznika kondenz. Same mudrosti. 😀
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam klasicke KG rury zakopane pod platnou. Zacina to mimo domu a konci pod krbom. a posledny asi 1m pod buducim krbom je taka harmonikova rura hlinikova, co je uz zaliata v poteri. zaciatok vidno tu: http://www.modrastrecha.sk/blog/dorwi... ale v dome to mam zatial prekryte dlazbou (nech to nespati), lebo mame krbove kachle. ked sa bude robit vlozka, tak sa to napoji.
Odpovedať
@dorwin mne tam kg rury nedali pri robeni zakladovaj dosky aj ked som im to kazal. Uz je neskoro, musim to riesit v podlahe.
Odpovedať
Profilova fotka
Pre veľký krb dvojroštový - komín D300 dve plastové potrubia 200x50. Pre murovaný sporák - komín D160 plastové potrubie 150x50, Na každom samostaná klapka .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?