Odpoveď na príspevok od dimi3zmv:
Ahojte, Merali ste už niekto prosím koľko reálne… @dimi3zmv prečo vôbec ohrievať vodu čo len na 50 st?to nevydržíš ani na rukách hrozí že sa obarí malé decko.mám len 80l el. bojler, pre 2 i veľa, ohrievam len na 40-45st,legionela nehrozí lebo voda stále cirkuluje,slabím výkonom aby sa naraz veľmi nezväčšil objem,mám len termostat a slabú špirálu 1 kW umiestnený blízo výpustov v kúpelni a kuchyni, chladne menej vody v krátkom potrubí,len pol coool,dohrieva stále ked poklesne pod 40st a vypína pri 45, ak sa ohrieva na vyššiu teplotu budú vyššie straty a je potrebné odvádzať prebytočný objem mám i el kotol na ohrev vody pre kúrenie, len radiátor , starší dom nemôže byť podlahovka nedá sa zaizolovať pod múrmy,tam sa mení teplota vody podľa strát od 30-60stOdpoveď na príspevok od duzu:
@dimi3zmv prečo vôbec ohrievať vodu čo len na 50 … @duzu Keď kuriš fotovoltikou potrebuješ uchovať čo najviac energie. Nakurim na 50 na druhy deň žiadne slnko a bude kuriť plynovy kotol. Nakurim na 75 a vydrží aj na druhý deň. Obarenie nehrozi lebo bude zmiešavací ventil ktory ma aj funkciu proti obareniu. Dom mam stary zateplil som, mam podlahovku podla projektu. Teplotny spad 35-27°C všetko vyratane z obhliadkami žiadne od stola. Neviem prečo by nemohol mat zrekonštruovany dom podlahovku.Odpoveď na príspevok od duzu:
@dimi3zmv prečo vôbec ohrievať vodu čo len na 50 … @duzu Ze starsi dom memoze,mat podlahovku vysvetli mojmu bratovi,u ktorého sa obkopali a zaizolovali aj zaklady a kúri podlahovkou o.teplote vody 28°C Steny izolácia 15cm,strop 35cm.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@duzu Ze starsi dom memoze,mat podlahovku vysvetl… @dusan72 všetko ide ale je to veľmi pracné, o 30r povedia že i to nesplňa podmienky a budeš prerábať znova?, keby som mal 30 tak možno ale na dôchodku pre 2 nemusím vykurovať celý dom a prekúrim menej ako jedna krabička cigariet denneOdpoveď na príspevok od duzu:
@dusan72 všetko ide ale je to veľmi pracné, o 30r… @duzu Ja som reagoval na tvoj výrok že "starší dom nemoze byť podlahovka". Keď si lenivý robit úpravy,tak samozrejme nie. Ale co ty kúris ako kúris s tým nesúvisí.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@duzu Ja som reagoval na tvoj výrok že "starší do… @dusan72 na tom mojom asi sotva ,lebo základy sú len zo skál, žiaden beton a naviac je vo svahu tak je prvé podlažie len z polky a za to sa nedá dostaťOdpoveď na príspevok od duzu:
@dusan72 na tom mojom asi sotva ,lebo základy sú … @duzu Si lenivý,a hladas dovody namiesto riesení.😀Nemozes kategoricky napísat,ze starý do mnemoze mat podlahové kúrenie len preto,ze to neslo spravit u teba.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@duzu Si lenivý,a hladas dovody namiesto riesení.… @dusan72 tak navrhni vhodnejšie pre mňa ked si taký chytrýOdpoveď na príspevok od duzu:
@dusan72 tak navrhni vhodnejšie pre mňa ked si ta… @duzu Ja teba neriesim.A preto,ze sa u teba vraj neda urobit podlahovka memozes vyhlasovat,ze sa to nedá na ziadnom inom starsom dome