Elektro kotol a vodná podlahovka

Ahojte, viete mi prosím odporučiť nejaký dobrý elektro kotol k vodnej polahovke? + mam este zopar otazok ktore nabodujem :) 1. aký druh podlahy použiť a aku hrubku (nechcem dlažbu v celom dome a obývačka asi bude plávačka ktorá nam je príjemnejšia na chodzu) 2. akú hrubku zvoliť ak by ste volili plávajúcu podlahu aby to malo zmysel a dosiahol som kompromis medzi kvalitou a dobrým prehriatim podlahy 3. je možné kupiť nejaký system vdaka ktoremu by som mohol v jednotlivých izbách regulovať teplotu este dodatočne? 4. je lepšie medene potrubie alebo ste použili tie plastové trubky? 5. aký druh podkladu od základu preferujete a odporučate? Niekto daval rovno na styrodur, niekto robil hranoly vatu, osb dosky a tak podlahovku Viem že je toho vela ale skuste sa vyjadriť ku všetkemu dakujem vopred Možete mi odporučit aj typ, názov ak nechcete písať na plochu tak kludne mi značku poslite do správy
Odpovedať
Profilova fotka
@truly kotol Protherm Raja,podlahovka Rehau,prepoj kotol -rozdelovač Viega profipres. Ak chceš regulovať každú izbu tak zónovú reguláciu.
Odpovedať
@truly elektrokotol je totalne primitivne zariadenie kde je spirala popripade dve ci tri a viac ... zalezi od vykonu kotla .... je tam termostat a totalne primitivna elektronika na riadenie .... ucinnost maju vsetke stejnu takze je v podstate jedno ci kupis lacny alebo predrazeny ... nema tam velmi co sa pokazit maximalne po rokoch spirala ktora stoji par € a lahko sa da vymenit.... zonova regulacia teploty sa da urobit ak das elektro ventily ale funguje to len za predpokladu sustavneho zatvaraniu dveri v miestnostiach + podlahovka na dost velku zotrvacnost takze neake velke regulovanie nefunguje .....
Odpovedať
@poliacik321 zonova regilacia je nejaka elektronicka alebo je to cisto mechanika? @mackoke jasne rozumiem nieco s okrajovo cital a je mi jasne ze zonovat mozem tak jedine spalnu, pripadne kupelna akebo izby a obyvacka s kuchynov ako centralnw nastavenie. Myslis ze ciste elektro podlahovka ma lepsiu akceleraciu tepla?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly v rozdelovači podlahovky je regulácia,ktorá ovláda ventily. Tie sú riadené termostatmi z izieb. Veď pogoogli 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Keď už elektroohrev, tak použi priamovýhrevné podlahové fólie alebo rohože a môžeš regulovať samostatné okruhy - miestnosti.
Odpovedať
laco chaoem ale ccem si nechat otvorene dvierka pre plynofikaciu akebo casom dostupne solarne a ine riesenia. Viem ze z hladiska regulacie je kablova podlahovka alebo folie plne regulovatelne dokonca aplikaciami ale isiel by som skor do tej moznosti. @poliacik321 jasne vdaka pokial viem tak bud kablovy prepoj alebo bluetooth nie? viete mi odpovedat aj na ostatne otazky?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Elektriku budeš mať aj tak. Investovať do plynofikácie je nezmysel (keď ju ešte nemáš) - radšej tie ušetrené peniaze daj do poriadneho zateplenia, alebo si ich odlož na fotovoltiku (keď bude prístupnejšia).
Odpovedať
Tak jasme to je skor s!er. Ako pises davat teraz x tisic za pripojku.. Uz len si dobre rozmysliet aky kotol a co a ako len potrebujem viac info od ludi so skusenostsmupi z tohto smeru
Odpovedať
@truly Vodná podlahovka a lokálna regulácia je scifi a elektrokotol je somarina. Keď chceš regulovať tak jedine elektriku priamo do podlahy. Myslím tým fólie, alebo už zastaralé káble. Na podlahové kúrenie sa nedáva plávajúca podlaha, ale sa lepí. Na tretiu otázku ti môžem povedať len toľko. Keď máš elektrické kúrenie v podlahe, tak máš v každej miestnosti termostaty (jeden v podlahe a druhý priestorový) a môžeš teploty meniť kedy chceš (samozrejme musíš počítať z akumuláciou). Pri vodnej podlahovke sa neodporúča po nastavení teplôt na rozdeľovači do toho nejak zasahovať, lebo sa ti celý systém rozhodí. Termostat ti reguluje teplotu na zdroji ale nie lokálne. Dať si vodnú podlahovku z elektrokotlom z možnosťou budúcej zmeny vykurovacieho zdroja je tu ne fóre často opakovaná ale totálna idiotina. 99,9 % s tých čo to tvrdia to nikdy už nezrealizujú. laco17 ti dobre radi. Ostatne tvoje otázky mi nejak nedávajú zmysel. A ešte k tej regulácií moja skúsenosť. Ja mam systém Inels a kúrenie si regulujem cez mobil alebo cez počítač.
Odpovedať
ako myslis ,,sa lepi" ?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly samozrejme, ze mozes kupit system, ktory reguluje kazdu izbu sam. Otazka je naco to potrebujes :). Ja som to tiez planoval, akurat po 4 rokoch realneho byvania (ludi ktori tu radia, sa vzdy spytaj kolko rokov byvaju v danom dome, lebo teoria je ti narpd :) ) stale nemam dovod to spravit. Med je samozrejme, lepsi material na rozvod tepla, ale nasobne drahsi, takze kludne ALPEX. Pri elektrickom kotli mas moznost pouzit podlahovu krytinu skoro aku chces, ale je rozumne to neprehanat s hrubkou odporucam, tak do 10-12mm.
Odpovedať
@majkoj oka jasne cez 10mm by som nesiel. Pozeral som tie ceny a ako pises tak med nieco stoji navyse je tam aj viac spojov atd... TAK JEDINE co by som reguloval su asi len izby na spanie. zas na druhej strane ak sa nemylim tak znizenim teploty v inej izbe aj tak musia oststne topit viac kedze su steny chladnejsie a cast domu je chlsdnejsia nie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@truly ja som si tiez nad tym lamal halvu ako to spravim :). A nakoniec to mam tak, ze v spalni mam proste takmer vypnute kurenie . Niekto ma na kazdom okruhu vetil a termostat, pre mna zatial zbytocne.
Odpovedať
Profilova fotka
kotol Protherm Raja
Odpovedať
@majkoj tak asi tak, ako tak rozmýšlam tak to nejak extra význam nemá fakt. Chcem sa este spýtať na skladbu podlahy ktoru máš pod tou podlahovkou @bmmedia vlastné skúsenosti či?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
@majkoj radšej sa ani nepýtam čo stojí taká príprava podlahy okrem teplovodky :) alebo daj číslo nech ma porazí :D
Odpovedať
Profilova fotka
@truly pri niektorom obrazku som to tam pisal. Pre mna bola vyhoda, ze som to cele mohol v klude urobit sam :)
Odpovedať
hej sorry akurat to čítam cele. Ja mam aj tak pocit že si vyhral športku :D SI nezamestnany? :D
Odpovedať
Profilova fotka
@truly nikdy som nebol :)
Odpovedať
su aj taki stastlivci :) s tou podlahou si ma zas zamotal. Podla mna by si sa mal vyhybat tymto strankam a neradit prostemu ludu ale len "vyssim" kruhom hhhh :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@truly moment, ja som ti neodporucal moj system, ty si sa len spytal aku mam skladbu :)
Odpovedať
ved ja nie v zlom hehe, Proste čo robíš ma zmysel a vidno to a pači sa mi to, škoda že človek nemám viac penazi na realizáciu dobrých veci a riešení atd..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?