Elektricky radiator odparovanie glykolu

Dobry den, montoval som vcera radiator Thermal Trend KD 168x60, naplneny bude nemrznucou kvapalinou na baze glykolu a ohrievany elektrickou spiralov na 230V. problem je vsak ten ze na jendom zo 4ch vyvodom bol strhnuty zavit a nejde tam namontovat zaslepka. Myslite ze by stacilo pouzit "zatku" ktora bola v radiatore (pripadne ju zalepit) alebo hrozi odparovanie zmesy a neviem ake dalsie nasledky. Samozrejme najlepsie by bolo radiator reklamovat avsak uz to je nejaky cas co bol kupeny. Dakujem
Odpovedať
Odfoť závit. Ale s veľkou pravdepodobnosťou spomínaná zátka nebude stačiť...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hubo737:

Dobry den, montoval som vcera radiator Thermal Tr…
@hubo737 tiež sa obávam, že to nebude stačiť.. Šikovný zvárač to co-čkom zablenduje, ale v okolí blendy asi ohorí farba.. Už by to bolo poznať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Odfoť závit. Ale s veľkou pravdepodobnosťou spomí…
@dedo758 @zicher Dakujem mam to na chate neviem to odfotit je tam 1/2, a problem by mohol byt v com ? to ze by sa to zavarilo vidim dost realne, je to z hora kam sa nedovidi aj ta zatka by bola modra, takze to by slo.
Odpovedať

@dedo758 @zicher Dakujem mam to na chate neviem t…
@hubo737 no takto, problém by tam ani možno nebol, glykol sa neodparuje. Ked je to zvrchu, tak kvapkať nebude. Ked to dobre pretesníš, možno by tam nemusela byť plastová zátka, ale normál kovová blenda, mosadzná, alebo pozink, ale pozor, aby si nestrhol závit ešte viac, ako je. Ked to necháš zavariť, máš to nafurt, ale zvárač musí byť opatrný, šikovný a zvárať CO, alebo TIG iba krátkymi bodmi pomaly, nech neurobí veľký fľak na farbe. Nech to stíha chladnúť. Opáli iba ten zvršok, to by nemal byť problém. Len si musí tiež vyrobiť závitovú zapustenú blendu, ktorú na kraji prevarí.. Záleží od teba, či to chceš provizorne, alebo nafurt.
Odpovedať

@hubo737 pravdepodobne to nebudes musiet nikdy otvarat, tak toto lepi dobre: https://filtreaoleje.sk/detail-produk...
Odpovedať

@hubo737 Sú pružiny na opravy závitov, to asi kôli cene nebudeš chcieť. Potom napríklad Loctite PC 3967. Vybrúsiť a urobiť nový závit tým lepidlom. Aj glykol mení objem spolu s teplotou, takže tam musí zostať miesto na expanziu.
Odpovedať
Ešte by sa možno dalo urobiť z 1/2" závitu 3/4"-ný. Treba premerať, či by to išlo...
Odpovedať
Nechápem... píše, že to je zhora a nevidno to. Glykol sa teda vraj neodparuje. Tak načo tesná zátka? Veď tam je kvôli čomu, aby dnu nepadal prach? To zas taká tesná byť nemusí, či mi niečo ušlo?
Odpovedať
Zasa na druhej strane - ak sa tam má dať potom len zátka, tak by som to "zalepil" tekutým kovom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?