Elektrické podlahové kúrenie - výkon na m2

Zdravím, aké máte nainštalované elektrické vykurovacie rohoze v novostavbách? s akým výkonom na m2? Dom je z Porfix Premium 375mm plus bude zateplený asi 150 mm minerálnou vatou. v podlahe polystyrén 150 mm, strop 260mm minerálna vata a okná s trojsklom. Fenix má v ponuke rohože 80W/m2 a 160W/m2. Myslíte že budú stačiť aj tie 80W/m2. Vďaka
Odpovedať
@matesholy15 Elektrická podlahovka vytvára škodlivé magnetické pole. Ak nechcete vodnú podlahovku, existujú vodné radiátory. Izolácie dajte do podlahy aspoň 20 cm ak to výška dverí dovolí, do strechy 40 cm, na steny aspoň 20-ku. Ak nemáte klimatizáciu, spravte niečo z betónu (strop, vnútorné nosné steny) - obmedzia prehrievanie domu v lete.
Odpovedať
@opicmajk zaujima ma to o škodlivých magnetických poliach, vieš to trochu rozviest? Čo to presne spôsobuje?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@cvoky8 Elektrická podlahovka môže zhoršiť priebeh chorôb, umožniť infekcie ktoré by inak zvládol imunitný systém, zhoršiť spánok kedy sa človek zobúdza unavený, zhorší vývoj detí. Magnetické pole škodí viac ľuďom ktorí sú chorí. Niektorí ho cítia, iní nie, ale škodí každému. Mali sme doma elektrické kúrenie, ja som ho začal slabo cítiť po niekoľkých dňoch, ale manželka odmietla spať hneď v miestnosti so zapnutým elektrokúrením. Magnetické pole pôsobí ako vietor. Silovo pôsobí na molekuly a atómy. Možno poznáte videá, kde sa vznášajú zvieratká v magnetickom poli supravodivého magnetu. Feromagnetické látky majú mechanizmus na zosilnenie magnetického poľa, preto na nich pôsobí sila aj v slabšom poli. Magnetické pole však pôsobí na všetky predmety. Škodlivý účinok rastie s intenzitou a frekvenciou poľa. To preto, že sila na trhanie molekúl rastie so silou magnetického vetra = magnetickou intenzitou (jednotka ampér na meter, značka A/m), ale aj s rozdielom síl na konci molekuly, čiže s frekvenciou (jednotka Hertz, značka Hz). Veľké intenzity a frekvencie má napríklad vyšetrenie s názvom magnetická rezonancia, alebo mobilné vysielače na strechách obytných budov. Hodnoty poľa na elektrickej podlahovke trochu prekračujú bezpečné hodnoty, pôsobenie je dlhodobé a škodlivý účinok sa akumuluje, výsledná škodlivosť je väčšia. Hodnota poľa klesá s výškou nad podlahou. Mali by byť zasiahnuté len nohy ak stojíte, a celé telo ak ležíte na posteli. Mám skúsenosť, že krútenie vodičov neblokuje škodlivý účinok poľa. Je to podobné ako vlny na mori, v priemere na veľkú vzdialenosť je rovná hladina, ale tie vlny tam sú. Podobne ak merací prístroj ukáže malú hodnotu poľa v dôsledku toho že sa odčítajú opačné hodnoty z protichodných vodičov, ale tie vlny tam sú a škodia. Cez elektrickú sieť sa okrem frekvencie 50 Hz prenášajú riadiace frekvecie 100-ky Hz, a vyššie frekvencie z nefiltrovaných spotrebičov v domácnosti, napríklad LED, televízor, počítače. Tieto frekvencie rozťahá podlahovka po celom dome. Viac informácií tu: http://www.voxo.eu/elektrosmog/ .
Odpovedať
@matesholy15 Vodný vykurovací systém má výhodu, že naňho môžeš pripojiť akýkoľvek zdroj tepla. V budúcnosti môže byť výhodné tepelné čerpadlo, kotol na plyn alebo drevo... Pri elektrickej podlahovke si odkázaný len na elektrinu. V dome by mal byť záložný zdroj tepla, občas sa stane že vypadne elektrina, a v zime je to už cítiť po pár hodinách. Elektrokotol a trebárs kotol na uhlie môže byť v technickej miestnosti. Ak použije podlahovku, tak okrem vod v sstéme treba nahrievať betón v podlahe. Táto dosť veľká akumulačná hmota obmedzí cyklovanie plynového kotla a tým predĺži jeho životnosť.
Odpovedať
@matesholy15 Príklad platieb za energie, spotreba tepla na vykurovanie 10 MWh, teplá voda 4 MWh za rok: - elektrina: 130 eur/mes - plyn alebo pelety: 70 eur/mes - uhlie: 50 eur/mes - drevo: 30 eur/mes
Odpovedať
@matesholy15 straty budu urcite take za 80 w staci
Odpovedať
@virnik27 strop pod nevykorovaným prostredím ma odporúčane R-6,5 (1.1.2021) a my máme pri vrstve 26 cm Knauf MPS R-7,4. Taká vrstva ako píšete (40cm) sa dáva do šíkmých striech, tam je odporúčané R -9,9
Odpovedať
@virnik27 Naozaj ide teplo iba hore? Načo je izolácia podlahy v zime? Načo je izolácia stropu v lete? Prečo Slnko zohrieva Zem? Prečo je pod jasnou oblohou chladnejšie ako pod zamračenou?
Odpovedať
@virnik27 Papier znesie všetko. Vieš to zdôvodniť?
Odpovedať
@virnik27 Čo ak nebudú kúriť elektrinou?
Odpovedať
@virnik27 Čo sa ešte chystá na novostavby? Vraj majú byť zakázané okná a miesto nich svetlíky. V tvojej tabuľke vyzerajú čudne hodnoty na desatinné miesta, akoby na to záležalo. To že má byť strecha izolované lepšie nie je kvôli tomu že teplo ide hore.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@virnik27 zošikmenie v tankoch je pre bezpečnosť posádky, strela sklzne,ľahšie prerazí menšiu prekážku, pri menšom sklone strechy izoluje sneh, v CZ je ale príspevok na kotol, u nás nič tak smradia, koľko nás bude stáť energia ked sa použije viac obnoviteľných zdrojov? musia sa vybudovať náhradné zdroje u nás jedine prečerpávacie, alebo obrovské batérie, TC do pasívu bude pretláčať len vôl, dúfam , že takých už voliť nebudú, už teraz sú stratové investície, pri dobre zaizolovanom dome
Odpovedať
@virnik27 stena má pľúca? nebodaj sa zadusí a zdochne, to kto prišiel na takú blbosť?prečo má byť stena priezvdušná? ved vtedy neizoluje prefukuje cez ňu, u nás bude asi ťažko dotácia ked majú zavrieť bane, na uhlie nepôjde a drevo ked dobre spaľuje nesmradí, kúrim občas v krbe a nikdy nedymí
Odpovedať
@virnik27 a) Samozrejme ze stena dýcha. Nasáva a uvoľňuje vodné pary. Skús bývať v igelitovom dome a uvidíš o čom to je. b) Fasádna kamenná vlna je o dosť drahšia ako fasádny polystyrén. c) Nič iné ako srandu si zo stavebného zákona a vyhlášok nemožno robiť. d) V Čechách je dotácia aj na kotle na tuhé palivo, tam je asi CO2 neškodné.
Odpovedať
@opicmajk Radusko to si Ty? Ako sa ti dari?
Odpovedať
@virnik27 a) Na dychanie treba kapacitu (pluc) uloženia vody. Dokazes postavit dokonalu tehlovu stenu bez dychacich dierok pre nic nehovoriaci dverovy test? d) Aha, takže v drevosplynujucom kotli zhori aj CO2?
Odpovedať
@virnik27 Ak sa uhlie alebo drevostiepka spali v elektrarni, s malou ucinnostou sa z nich vyrobi elektrina, a v domoch sa ucinnost dohana tepelnym cerpadlom, tak to je uz ekologicke? Okrem toho ze je to drahe.
Odpovedať
@virnik27 Myslim ze skutocny problem je smrad na dedinach a nie ekologia ci co.
Odpovedať
@virnik27 Ako si vypocital tu sumu? Uz sa TC pokazilo a vedel si zarat amortizaciu?
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?