Eko brikety alebo drevo do krbu

Kúrite s briketami alebo drevom v krbe, my používame len drevo ( 5 rokov ), len manžel začal uvažovať či sa neoplatia eko brikety. Nemáme s tým skúsenosti ani nikto v okolí, prosím o váš názor, ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
zuzanak89 záleží za akú cenu si viete zabezečiť brikety .Ideálne je si to odskúšať a sami najlepšie uvidíte.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme s manzelom skusali eko brikety ale drevu sa to nevyrovna (dlzka horenia vs. teplo).. takze sme stale pri dreve...
Odpovedať
Som jednoznacne za brikety. Kurim nimi uz 2 roky a neviem si to vynachvalit. - neviem ake brikety konkretne mala @majdulienka ale predpokladam ze z makkeho dreva - brikety z tvrdeho dreva horia dlhsie a lepsie vyhreju ako bezne drevo - vlhkost je omnoho nizsia ako v beznom dreve - minimalny zostatok popola po briketach = menej cistenia krbovej vlozky - zaberaju omnoho menej miesta a su pohodlne balene vo foliach takze manipulacia bez problemov - neni z nich bordel ako z bezneho dreva (nehovoriac o roznych havediach ukrytych v beznom dreve) - skladujem drevo vnutri novostavby zavrete pod schodami a preto mi viac vyhovuje mat zarucene ciste drevo bez skodcov a suche, balene vo foliach Cenovo su drahsie na 1kg lenze tym ze maju vyssiu vyhrevnost sa skoro cenou vyrovnaju drevu pri prepocte. Osobne mozem mat drevo od otca skoro zadarmo ale pri komforte ktore mi brikety ponukaju urcite menit nebudem. Drevo treba rezat, rubat, susit a skladovat. V tomto su brikety bezkonkurencne. Treba vyskusat kazdemu vyhovuje nieco ine.
Odpovedať
@roman_13 Super napisane. Uplne suhlasim. Ja mam aj drevo aj brikety, ale brikety su jednoznacne lepsie. Dlho horia a nie je z nich taky bordel.
Odpovedať
Ja sa tomu nerozumiem ale tu je písané, že výhrevnosť je 18,7 MJ/Kg, sú to brikety extrémne zlisované z tvrdého dreva a sú balené vo fólii. Ďakujem za názory.
Odpovedať
@zuzanak89 Musíš vyskúšať, lebo nie všetky brikety sú dobré. My sme raz kupili, a príšerne smrdeli a poriadne nehoreli. Zatiaľ čo sme vyskúšali viaceré druhy, najviac sa mi pozdávaju Eko brikety
Odpovedať
Ale aj tych eko brikiet je na trhu viac druhov,velkosti, tvarov,druhu pilin z ktorých sa skladaju.Treba len vyskusat a porovnavat.Minuly rok sme dostali zdarma 700kg,davali sme to len do kotla na tuhe palivo a budem rada ked sa toho zbavime,neskutocny bordel.Do kachlovej pece by som to nedala,aj ked pisu ze tam niesu ziadne primesy a su lisovane len vysokym tlakom.Mame kvalitne drevo,takze ostávame pri dreve.
Odpovedať
Presne tak "eko" v nazve znamena iba ze su bez primesy na spojenie pilin. To znamena ze su len z cisteho dreva. Vyrobcov je vela. Treba jednoznacne kupit z tvrdeho dreva, mne sa najviac osvedcili sulce balene 5 x 2kg v baliku. To znamena balik 10 kg. Maju ich napriklad aj v hornbachu na vyskusanie (ale tam je cena strasna). Tento rok mi doviezli tiez sulcove ale s dierou v strede (koli lepsiemu horeniu,). NEODPORUCAM. Horia rychlejsie a strasne sa lamu. Nabuduce urcite plne bez diery.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_13 ano z makkeho dreva.. :-| no my mame za dobru cenu normalne drevo takze uz moc nespekulujeme
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
poradte prosim do spravy z kade najlepsie kupovat bratislava - okolia brikety z tvrdeho dreva
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?