Digestor nad kuchynskym ostrovcekom napojeny na rekuperaciu vzduchu.

Zhanam nejake dobre a cenovo nenarocne riesenie. Nasiel som stropne odsavace par ale len nad 2000e. Podla mna ak je to napojene na odsavanie rekuperacie vzduchu rekuperacie tak to nepotrebuje nic len box kde sa ulozi uhlikovi filter a nejake osvetlenie.
Odpovedať
@gabriel1982 isto tie diskusie uz tu su, takze to tu niekde najdes. Myslim, ze problem tu je v roznych vykonoch. Si pozri aky vykon ma digestor, myslim m3 a kolko ma rekuperacia... to proste spolu fungovat nebude. Ber v potaz, ze to nasavanie z reku bude len jedna, max. dve vetvy, takze ten vykon este rozdel.... My mame tento https://odsavace-par.heureka.sk/elica... a v strope nad digestorom mame 2x odsavanie z reku. Myslim, ze lepsie bez diery v baraku to asi vyriesit nejde :-D Ale potrap sa, mozno na cosi prides ;-)
Odpovedať
Mne bolo poradené, že pri rekuperácii stačí na digestor tukový filter a zvyšok si obstará rekuperácia...
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel1982 @dedo758 má pravdu ... Neprepojuj digestor s rekuperáciou.
Odpovedať
@gabriel1982 Preco to chcete pre pana Jana pripajat na rekuperaciu? Ak ide o usporu tepla, tak sa daju kupit nastenne uzavery, ktore su vhodne aj do pasivnych domov, su zaizolovane a otvaraju sa automaticky po zapnuti digestora. Cena je okolo 300 Eur, ja taky mam...pozrite nemeckeho vyrobcu Berbel.
Odpovedať
Takze digestor co pusta vsetko co nezachyti filter naspat do miestnosti? Ten digestor je tam na prd. Nemalo by to byt jednoduchsie pred varenim zapnut rekuperaciu a ta nasaje vsetko cez tukovi filter?
Odpovedať
@gabriel1982 ja mam pocit, ze ty si este asi nevaril :-D ani si nevidel poriadny digestor a asi ani nevies ako funguje rekuperacia ;-)
Odpovedať
@gabriel1982 Ved si to vyvedte cez stenu von, recirkulacny digestor je viac menej na nic.
Odpovedať
@14054 Ty si jeden s tych co radi urazaju a nic neporadia? Takych ludi tu milujem.
Odpovedať
Nechcem robit dalsiu dieru do izolaci na dalsi komin. Radsej sa vykaslem na digestor a do odsavania v kuchini dam jen filter na mastnotu.
Odpovedať
@gabriel1982 sto hromov aby do teba udrelo!!! Nie len, ze stavbarcine skoro vobec nechapes, ale este aj tu nasu slovencinu znasilnujes!!! Dokonca si aj odporujes, coze si uz nesponinas? http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... gabriel1982 @14054 By si sa cudoval kolko ludi mi odpoveda a neda mi ziadnu pouzitelnu informaciu. Som rad ze niesi ten pripad. http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... gabriel1982 @14054 Konecne niekto navrhol aj nieco s informacnou hodnotou z praxe ako riesit moj problem. Kolko ta vysla cela zostava a ake mas zatial skusenosti? gabriel1982 @14054 Ten tvoj album je pre mna ako zlata bana. Velmi dakujem. Mas to zateplene paradne. Ako je mozne ze si sa nedostal na Pasiv? Normalne lutujem, ze som ti vobec kedy poradil :-D :-D Najbystrejsi isto nebudes a s pribudajucim vekom to bude uz len horsie. Tak sa maj ;-)
Odpovedať
@gabriel1982 obycajny digestor ma vykon cca 300m3 za hodinu, a aj tak niekedy nestiha paru odtahovat a filtrovat..napr moja reku ma najvyssi vykon 300m3 za hodinu, a deli sa medzi 4 vetvy...ako chces dosiahnut aby ti to stihalo odtahovat od sporaka?
Odpovedať
@gabriel1982 Trochu uvažuj. To čo chceš urobiť je vyslovená chujovina. Anemostat ti odtiahne 60 m3 vzduchu za hod , keď dáš do kuchyne dva tak to bude max 120m3 pri chode rekuperácie na najvyšší stupeň. Digestor na plný výkon ti prefiltruje 500 - 600 m3 aj keď ten prefiltrovaný vzduch rekuperácia hneď neodtiahne ale bude aspoň zbavený mastnoty a tie pachy sa do pol hodinky stratia (odsajú). Podľa toho tvojho riešenia, kde asi ta mastnota pôjde? Do roka bude cela kuchyňa zamastená a ešte horšie zasraté bude aj potrubie. Napr. ten digestor čo ti doporučil @14054 ma aj uhlikový filter, ktorý aj tie pachy s časti eliminuje ešte v digestore. Jediná nevýhoda uhlikového filtra je že sa nedá dať do umývačky ako tukový, ale ho treba občas vymeniť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som si sem prisiel nechat poradit a dakujem za rady kazdemu. Idem hladat digestor. Kto sa sem prisiel iba vysemenit nech mi oblize rit.
Odpovedať
@gabriel1982 jediný kto tu semeni si ty. Ja som ti tu poradil až až, aj ten môj prvý príspevok tu ti mal už pomôcť. A keď ti niekto síce aj ironicky naznačí, že si z toho doslovne muflón, tak sa urazas. Lebo každý je povinný ti tu vo všetkom radiť. Wow :-D :-D
Odpovedať
Ty chapes preco tu ludia chodia? Lebo sa idu pustit do stavania domu a to je velka vec ktoru vedsina este nikdy nerobila a ani sa nezaoberala. Vies kolko detajlov a problemov treba poriesit? Tebe stavala vsetko firma? Nechcem to pojebat a kladiem otazky. Tvoj pristup mi ale nepomaha. A preto ho mam na haku.
Odpovedať
@gabriel1982 ty jeliman, ja som ti poradil hned vtom prvom prispevku. Ked si to nepochopil, nemozem za to. Zbytocne sa zavzdusnujes. A presne tato tema tu uz bola niekolko krat riesena, len staci hladat. Si neni prvy vedator, ktoreho to napadlo, ze? Nie, "neviem" co treba poriesit, lebo ja som to uz poriesil a staval som svojpomoc. A narozdiel od teba som najskor nakupil knihy, nastudoval, potom dosiel sem, pozrel par albumov a siel som na vec. Ale pokial si pamatam, ty si sem rovno dosiel, ze ides stavat z IQ 50tky :-D :-D :-D Nie, ze by si si dal tu namahu, preluskal par diskusii, kde sa presne a stale rok co rok riesia podobny ako ty!!! A potom by si tu nezakladal dalsie a dalsie a dalsie diskusie. Kapisto?
Odpovedať
@gabriel1982 a aby som len nekecal, tak par sekund hladania http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... Hladaj, hladaj, vsetko co ta zaujima tu uz davno je, len ten tvoj pristup je uplne ale uplne na**** :-S
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?