Diaľkovo ovládateľné kúrenie v dome - aký typ vybrať?

Ahojte, kúpili sme starší RD na účely víkendového domu/chalupy. Chceli by sme tam zriadiť termostat s možnosťou diaľkovo nastaviteľného ovládania kúrenia cez mobil. Máte s tým niekto skúsenosť? Nemyslím tie riešenia cez elektrárne, kde sa to platí mesačne, ale jednorázovo zakúpiteľný termostat, ktorý sa namontuje a je k tomu zdarma appka na ovládanie. Viete poradiť typ, prípadne nejaké info k tomu z praxe? Ide samozrejme len o to, aby sme si vedeli zakúriť cca hodinku pred tým, než prídeme, aby sme nedorazili do zimy. Ďakujem vopred :)
Odpovedať
Profilova fotka
vies si stiahnut aplikaciu do mobilu.. a nemusis platit mesacne..neviem ti poradit presny nazov..my tak z dialky ovladame doma kurenie v kazdej miestnosti.
Odpovedať
@vikusjk mate tam plynovy kotol, alebo el. radiatory? Ja takto ovladam kotol cez origo prislusenstvo od vyrobcu, na chalupe pouzivame bezdrotovy wifi termostat od fy Netatmo.
Odpovedať
@vikusjk Ahoj, my mame takto poriesene kurenie v byte na horach. Je tam ale potrebne mat wifi co v tvojom pripade neviem ci bude ok. Mame termostat od Salus 500 ten sa napoji ovládacom na wifi router a cez aplikaciu v mobile manzel ovlada kurenie a priebezne kontroluje teplotu. Je to super vec ;-)
Odpovedať
Dakujem vam krasne ludkovia, internet ideme zavadzat teraz, spolu s kablovkou, asi dame od Slovak Telekomu. Cize wifina bude. Pomoze mi presne nazov tych termostatov, cize pogooglim Netamto aj Salus :) @stowasser kotol je tam plynovy, bez ohrevu vody, vylucne na kurenie a termostat mame zatial taky uplne najjednoduchsi manualny. @zarrinka a ten ovladac sa ku termostatu kupuje samostatne? Dakujeeeem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser chcem sa opýtať ten termostat sa dá normálne vložiť do klasickej elektrikárskej krabičky?
Odpovedať
@vikusjk Ten system Salus IT500 sa sklada z termostatu a "krabicky", ktora sa napaja na wifi router. Cele to stalo myslim do 200,- Eur. Predtym som mala ponuky od roznych ludi ktori riesia alarmy no tie ceny boli sialene. Toto je super
Odpovedať
@vikusjk https://www.termostaty-salus.sk/Salus...
Odpovedať
@matko291 da, ale nemusi, moze sa premiestnovat podla potreby. https://www.youtube.com/watch?v=YtvAn... 165€ http://maclife.sk/gadgets/246-netatmo...
Odpovedať
Ja mam od Vaillantu termostat eRELAX, cena cca 174€, cennikova 330€. Ak ide v prvom rade o cenu a nie pohodlie, tak su aj zasuvky pripojitelne a ovladatelne cez wifi. Zapnes zasuvku, tym sa zapne kotol a kuri podla toho ako je nastaveny bez nutnosti mat termostat. Ale to je take riesenie, len aby nieco bolo. Od broadlinku nape. kupis zasuvku do 10€.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser k tomu termostatu ale musí byť aj zodpovedajúce zariadenie, lebo vo video je zapojenie fazy a nuláku a ovládanie. Pomohlo by mi to na ovládanie podlahovej rohože v kúpelni?
Odpovedať
@zarrinka presne to som aj vygooglila :) aj manzel mi pisal, ze cital vela recenzii prave na tieto termostaty, ze su oblubene a odporucane. Tak mame asi vybrate :) Dakujem krasne este raz a prajem pekny den!
Odpovedať
@matko291 zakladna ma napajanie 220v a spina to 2 kontakty. Tvoja rohoz ma asi vlastny teplomer tam by sa asi viac hodil original ale ak nema alebo ti to je jedno mozes dat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sysell len originál sa nedá ovládať na diaľku.
Odpovedať
@matko291 ano, je mozne aj take zapojenie, ako by ste potrebovali - bez potreby napajania termostatu. Termostat napojite priamo na vodice v kupelni, a niekde v blizkom dosahu by ste dali do zasuvky prijimac, ktory sparujete s domacou wifi sietou. Pozrite si toto video: https://www.youtube.com/watch?v=ry_eM...
Odpovedať
Profilova fotka
Salus odporučam aj ja
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser aha tak že ta krabička do zásuvky je stred medzi komunikáciou mňa ako užívateľa a termostatu? Tá rohož má napájanie 220V a teplotne čidlo do podlahy viem to teda napojiť?
Odpovedať
@matko291 ake vodice/kable su v mieste terajsieho termostatu? Bolo by mozne poslat foto? Pripadne povytiahnut termostat zo steny a tak odfotit?
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser https://youtu.be/9B1jTqcnmx4
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser poslal som odkaz na video lebo som v štádiu rekonštrukcie tak mám ešte len krabičku v stene a privedenych 220V. :-)
Odpovedať
@matko291 nemam s tym skusenost a preto neviem, ako velmi je dolezity ten podlahovy termostat, ak by nebol potrebny, tak by to islo aj s netatmom, obavam sa vsak, ze k tomuto typu podlahoveho kurenia sa k termostatu musi pripajit externe podlahove cidlo, ktore ma za ulohu dodrziavat teplotu podlahy, aby nedoslo k popaleniu a zaroven druhy termostat zabudovany v kontroluje teplotu v kupelni
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser uvidíme budem otravovať výrobcu ale ďakujem za ochotu
Odpovedať
@matko291 Určite sa určite popytaj výrobcu, ten musí vedieť čo a ako. Koľko ťa to celé prosím ťa vyšlo?
Odpovedať
Profilova fotka
@petino4 co teraz myslíš koľko má vyšlo?
Odpovedať
Ahojte, kúpili sme termostat salus it500, po nainštalovaní vyzerá, že sa spároval s vysielačom aj prijímačom, ale kotol vôbec nereaguje, nezapne na zvýšenie teploty. Termostat indikuje vykurovanie, ale kotol nereaguje. Nejaký nápad, v čom môže byť problém? Ďakujem!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
kto mate salus it500 , nevydava vam prijimac jemne piskavy zvuk ?
Odpovedať
@vikusjk ak chodíš na chalupu pravidelne len cez víkend je na to tarifa, pre chalupu je najlepšie infra panel , zapneš ked prídeš budeš cítiť teplo ak budeš v dosahu, no všetko chladné ak sa nebude aspoň temperovať, bez temperovania bude trvať i 2 dni kúriť nonstop aby bolo všetko teplé a to tam už nebudeš, na chalupu by som dal len infra a kamná alebo piecku na drevo,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@jackdaws my ho mame dva roky a nevydava ziaden zvuk
Odpovedať
@duzu mame druhy rok ten dialkovo ovladany termostat a je to super vec 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?