Dali by ste si krb, do domu ked mate brikety zadarmo?

Dali by ste si krb, do domu ked mate brikety zadarmo? dakujeme za nazory
Odpovedať
Profilova fotka
dali sme si ho aj ked nemame brikety ani drevo zadarmo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eri2 ano, o dovod viac mat ho :) je to super vec. ak by som mala zadarmo brikety, kupila by som si asi ale skor nejaky taky s vymennikom a vykurovala cely dom :)
Odpovedať
Dakujem a este ake vykurovanie dat aby bol krb len doplnkom k vykurovaniu? nejake tepelne cerpadlo? plyn nebudeme mat
Odpovedať
Profilova fotka
@eri2 vsetko zalezi od Vas... aku mate predstavu a poziadavky na komfort byvania - kurenia... a velmi dolezite su aj tepelne straty domu... 1. treba pocitat s tym, ze kazdy dodatocny zdroj kurenia zbytocne navysuje investiciu... 2. nazory na krb ako hlavny zdroj tepla sa roznia...sto ludi, sto chuti a tak Vam tu aj poradia...jedna skupina si to chvali, dalsi zatracuju... takze je na Vas, ci si viete predstavit, ze budete cely zivot prihadzovat do krbu vzdy, ked bude zima... je to menej efektivne a pohodlne kurenie... ale to isto viete aj bez toho, aby som Vam to tu pisal :)
Odpovedať
Profilova fotka
@eri2 tepelne cerpadlo sa mi zda dost draha zalezistost na doplnkove kurenie.. nie som neviem odbornik ani projektant kurenia, to si treba dat niekomu prepocitat, ale laicky by som povedala, ze ako doplnkove kurenie tepelne cerpadlo asi nie.... skor mozno elekrika. AK je predpoklad, ze ju nebudes zapinať vela, tak moze posluzit... Pri dlhodobom kureni krbom treba vhodne zvolit tu vlozku, resp. kozub, ako som pisala.. napr. s tym zasobnikom a potom by si vedela mat aj podlahovku s tym napajanu a doplnkovo by sa dala vykurovať mozno el. kotlom.... Ale ci je to realizovatelne sa treba poradit s odbornikom... Dalsia vec je moznost urobit len prieduchy, ak je kozub v strede domu... s tym sa da pohodlne kurit.. ale rataj s tym, ze to bude pracne stale prikladat,lebo krb nie je pec... a ako tu pisali, je to uz narocnejsie ,lebo prikurovať v krbe a trvalo kurit je rozdiel... AK vam to nevadi, tak hor sa do toho... Treba si v tom pripade vybrat vlozku s dlhou dobou horenia, urcenu na trvale kurenie...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?