Chladenie tepelnym cerpadlo

Ahojte, prosim Vas, je potrebne nejake specificke zapojenie TC, ak chcem aby som vyuzil jeho funkcionalitu - chladenie podlahovkou? Je ho potrebne zapojit inak ako pri beznom zapojeni, kde sa vyuziva iba na ohrev TUV a kurenie podlahovkou? Alebo zapojenie je rovnake a ide iba o softwarove nastavenie vnutornej jednotky TC? Konkretne mam typ PANASONIC AQUAREA WH-ADC0916H9E8+WH-UD09HE8 Dakujem za info
Odpovedať
@matosl hydraulicke zapojenie je rovnake no je treba snimac vystupnej teploty a rosny snimac. Ked to TC nepodporuje tak to nepojde
Odpovedať
Profilova fotka
@matosl tiez mam Panasonic ale ako uz bolo spominane musi to te typ podporovat a v pripade mojho stacilo pidrzat dve tlacidla a spustilo sa to same potom som uz nastavil len vystupnu teplotu a hotovo :-)
Odpovedať
@matosl chcem len upozorniť, že ak chceš aj TČ chladiť, mal si si spraviť samostatné okruhy - napr. do stien, stropu, určite nie do podlahy. Chladiť podlahou je extrémne najmä s ohľadom na zdravotné riziká. Tá teplota, ktorou by sa malo chladiť sa pohybuje v rozmedzí 18-20 stupňov, pričom ak máš keramickú dlažbu tak pocitovo tá dlažba bude fakt ľadová. Čo sa týka zdravotných problémov tak tie sa časom prejavia - zápaly dolných končatín, kĺby, väzivá, šľachy - je to fakt dosť nežiaduce chladiť podlahou. Odporúčam potiahnuť jeden okruh pod sadrokarton.
Odpovedať
pri chladení doporučujem zahrnúť do systému aspoň malú (100L) akumulačnú nádrž. Pri chladení (zvlášť podlahou) je malý teplotný spád(18-20 voda - 25 miestnosť), čo spôsobí cyklovanie TČ s malým objemom vody v systéme. preferujem stropné chladenie - neznásilňovať fyziku podlahovým chladením. Alebo použiť fancoily.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?