Chladene sadrokartonove stropy

Ahojte. Mam k dispozicii vyrobcu, ktory mi vyfrezuje do SDK dosiek drazky. Je tu specialista, ktory sa venuje chladenym stropom a vedel by mi poradit: - ake rozostupy medzi rurkami nechat - spravit len 2 vyvody? alebo radsej 4? - aky fi rurky? Aky typ? + ine napady, limitacie atd. Dakujem za kazdu reakciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda male upozornenie, ak ides robit chladenie, tak urcite nie sadrokarton, ale sadrovlaknite dosky. Ostatne odkukaj od original vyrobcu.
Odpovedať
vyborna poznamka, znacim si :)
Odpovedať
Profilova fotka
Fermacell vyraba specialne sadrovlaknite dosky s uz vyfrezovanymi drazkami na rurky ci uz na kurenie alebk chladenie.
Odpovedať
@carolinka mas aj link? pripadne nazov dosky?
Odpovedať
google. fermacell dosky suchy system
Odpovedať
@marekjahoda cena
Odpovedať
@jano2007 hovorilo sa o fermacell a nie univenta ani bmmedia :) tak som sa len pytal, ci ma nejaky link lebo som to na webe fermacellu nevedel najst...
Odpovedať
@peto99 co cena?
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda tie fermacell dosky aj s rurkami stoja obycajne okolo 80€/m2 a to este ide k tomu kopu bizuterie. U mna takmer kazda firmena ponuka bola v konecnom dosledku niekde okolo 90€/m2. U toho vyrobcu si dobre prever cenu, pretoze to frezovanie nie je zase taka sranda, je z toho dost bordel a likviduje to potom masinky co to frezuju :)
Odpovedať
@marekjahoda veru, nic pre bezneho stavebnika
Odpovedať
@peto99 ja niesom bezny ;) ale nie... urcite to chcem riesit lebo v niektorych castiach domu to budem vediet dat do stropy ale niekde budu musiet ist tieto sadrokartony. @majkoj presne preto to chcem nejako riesit... nevidim v tom ziadne naklady ktore by stali 90EUR za dosku... mozno sa mylim :)
Odpovedať
@marekjahoda pokial mas male skusenosti, ani sa radsej do stropneho chladenia nepustaj. Je to senzacna vec, ale musi optimalne fungovat. Ak nemas istotu 100% vysledku, spokojny nebudes.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marekjahoda Ahoj. A víš, že nejlacinější řešení je zakoupit supermarketovou klimatizaci ? Kolik dní v roce asi tak potřebuješ chladit ? Pokud si pořídíš invertorové provedení nějaké topící klimatizace, tak ji můžeš provozovat celoročně. U nás takové stojí od 25.000 do 35.000 Kč, což by odpovídalo u Vás částce do 1.300 E. ;-) Známý ty sádrokartonové desky frézoval pro nějakou firmu na NC frézce. Jelikož je to špičková mašina s odsáváním, tak žádný bordel, ani poškozování jiných strojů se nekonalo. Ale cena byla celkem vysoká, takže cena pro investora ještě vyšší. Asi bych do toho nešel. :-)
Odpovedať
@peto99 urcite sa budem radit s profesionalom... isto sa do toho nepustim "svojpomocne". @praoteccech klasicku klimatizaciu nechcem. Ale dik.
Odpovedať
@marekjahoda projekt stropneho chladenia je narocny financne aj odborne, ale stoji za to. Drzim palce. Budes jednym z mala ludi, ktori ho maju. Ostatni si vystacime s klimou, ktoru som toto leto v BA ani nepustil :-D, len som obcas potreboval znizit vlhkost pod 50. Fakt, ze stropne chladenie odvlhcovat nedokaze, ti je asi dobre znamy. Vysoka vlhkost nad 60 je neprijemna aj pri 22 stupnoch, a naopak ani 26 stupnov nevadi, ak je vzduch suchy pod 50. Ja len reku, ako teda znizis vlhkost bez klimy.
Odpovedať
@peto99 rekuperaciou :)
Odpovedať
@marekjahoda naozaj? O tom nieco viem. Ak je vonku tropicka noc, neznizim vlhkost ani pri 500 m3 za hodinu. Vobec. Nic. Okrem klimy znizuje vlhkost krb :-D
Odpovedať
@marekjahoda Rekuperacia znizuje vlhkost vzduchu iba v zime ;-)
Odpovedať
@supiiik Ahoj. Třeba by mohl nechat otevřenou lednici :-D :-D :-D :-D :-D , nebo si koupit kondenzační sušičku. Nyní byla v Lidlu za 3.990 Kč. Funguje dobře, ale nechladí :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@praoteccech Ani chladnicka vlhkost neznizuje. Moja chladnicka vsetok zamrznuty kondenz posiela kanalikom na vanicku, ktora je na kompresore, kde sa zohreje a opatovne odpari do okolia. Ak je vysoka vlhkost pri chladiacom strope taky problem, tak odporucam Ceresit tabletky. Pri cene takeho stropu je cena a ucinnost tohoto systemu odvlhcovania zanedbatelna :-D
Odpovedať
@supiiik cim treba zapit tie ceresit tabletky, aby som videl na vlhkomeri pokles hodnoty? :-D
Odpovedať
@supiiik Ahoj. Moje stará dobrá Calexka to umí. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
http://heat.sk/index.php/sk/cenniky/s...
Odpovedať
vyzera to, ze sa to tu rozbehlo :) @peto99 ano, tych som pozeral... pride mi to veeelmi amaterske na tu cenu... ale mozno nemam pravdu... Skor som pozeral nieco od Wolf-u pripadne aj STUTZ ma panely... ale ina kvalita samozrejme
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?