Centralna rekuperacia - otvarate okna?

Planujeme si dat do dvojpodlazneho domu centralnu rekuperaciu. Chcem sa spytat, ake su vase skusenosti, ci je toto vetranie dostatocne a neotvarate okna.
Odpovedať
Profilova fotka
@rubikova_kocka ja tiez dávam a otvárať budem. Neviem si to bez toho predstaviť. Akurát v lete nevieme spat pri otvorenom okne tak aspoň by mal byt rano v spálni lepsi vzduch... Keď vojdem rano do deckej ku tym mojim 3 opičkám tak je tam fakt jak v opicinci... Tiez kvoli roseniu okien to dam...
Odpovedať
@rubikova_kocka nie neotvarame, nie je dovod, minimalnie nie koly vetraniu, na to mame prave rekuperaciu
Odpovedať
Nie, neotvarame. Mozeme, ale nemame vobec potrebu otvarat ich. Strojove vetranie je jedna z najkomfortnejsich veci co doma mame.
Odpovedať
Profilova fotka
my otvárame, nemáme chladenie, takže obyčajne máme teplo, večer a skoro ráno musíme riadne vyvetrať. Aj v zime ked sa to preženie s kúrením tak musím vyvetrať, aj pri varení.
Odpovedať
@rubikova_kocka oknami nepotrebujem vetrat, ale ked chcem mat otvorene, lebo chcem pocuvat vtaciky alebo je vonku proste prijemne, tak mam otvorene...
Odpovedať
Profilova fotka
@rubikova_kocka vetranie je dostatocne. ked ideme na dovolenku, nechavam vsetko zavrete a ked sa vratime je vzduch uplne v pohode a ani nie je teplo. ale okna otvaram - kvoli zvukom z ulice ci aby som pocula deti z dvora ;-)
Odpovedať
existuje aj nejaky dobry filter, napr ked sused zacne palit nieco, aby to rekuperacia nevtiahla do interieru ? resp - ak je vonku smrad, okna zatvorim, ale da sa zatvorit aj rekuperacia, aby nepresiel ani gram vzduchu ? je tam nejaka klapka ?
Odpovedať
Niekedy si myslim ze ujo google asi neexistuje
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Existuje. Myslím že už aj Atrea začala dodávať uhlíkové filtre. No vetranie sa dá aj vypnúť a existujú aj uzatvárateľné klapky.
Odpovedať
@dusantt na privode je spatna klapka, po vypnuti jednotky sa zatvori.
Odpovedať
Ahojte! Mozete mi poradit, staviame domcek a uvazujeme nad rekuperaciou. Aku jednotku dat, aby sme mali cerstvy vzduch a chladenie, aby sme nemuseli zvlast klimu montovat. Ci to vobec nahradi klimu? Skusenosti? Niaka dobra firma-NR,TT. Kurit s tym nechceme. Diky za rady a odpovede...:)
Odpovedať
@timi04 aktivna rekuperacia
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?