Bungalov, podlahové kúrenie, dva rozdelovače

Ahojte prosím akútne o rady bolo u nás viac kúrenárov no ako to už býva sto ľudí sto chutí, jeden vraví jeden rozdeľovač ďalší dva rozdelovače, a čo sa týka výberu kotla to ani nevravím, tak si vyber strašné ja netuším každý vraví niečo iné, tak prosím o radu. Na obrázku je umiestnenie červený jeden a zelené dva rozdelovače. Je to 130m2 vykurovanej plochy. Vopred vďaka za každú radu.
Odpovedať
@andrea228 neviem ci je to to iste ale nam projektant rozdelil dom na 8 zon a teda z technickej nam ide 8 hadic do roznych izieb a teda keby sme chceli tak kazda izba moze mat inu teplotu. dom ma 118 m2. navrhol to projekant a kurenar co to robil s tym suhlasil ze je to dobre navrhnute. hovoril mi vtedy aj pteco ale nepametam si to uz.
Odpovedať
@petra7825 no osem zón bude 8 okruhov a v technickej máš teda jeden rozdeľovač, mi máme 12 okruhov
Odpovedať
My máme tiež 130m2 a rozdeľovač len jeden. Jednak ani v projekte nemáme dva a ani kurenar nehovoril nic o dvoch, resp. viacerych. Akurát dnes nám dokončujú kúrenie a montujú kotol. Nám odporucal Viessmann. Ale to podľa mňa odporuca každý ten svoj.
Odpovedať
@stefivarg ďakujem za info a prosím presne, ktorý viessmann?
Odpovedať
Profilova fotka
max 7 okruhov, jeden rozdeľovač
Odpovedať
Profilova fotka
staci vam jeden, dva nezmysel ;-)
Odpovedať
Na 130m2 bohate staci jeden rozdelovac a kotol s nizkym spodnym vykonom. 2 davame ked je dom nad 180m2 alebo poschodovy
Odpovedať
No ja som si naprojektoval podlahove na 200m2 sam. Vyslo mi tam 11 okruhov. V reale porozmyslam nad 12. Ak nevies kam z konopy, tak si nechaj vypracovat projekt na pokladku a budes mudrejsia. Hlavne tam uvidis dlzky jednotlivych vetiev a nebudes tu potom zakladat dalsie vlakno, ze ti poriadne nekuri v jednej vetve x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mi máme 14 a jeden práve nám to dorobili tiež sme mali mať 2 az a je to 138 m2
Odpovedať
@rkorba no ja projekt mám a sú tam rozdeľovače dva a teda múdrejšia z toho nie som, a ten kto videl projekt povedal že nie je moc dobrý takže mi je na dve veci, vlastne len pre úrady. No a vidíš všetci vravia, že jeden stačí, tak práve preto to riešim aby som nemusela" zakladať ďalšie vlákno". Presne preto som pridala pôdorys, či tá posledná miestnosť nie je príliš ďaleko.
Odpovedať
@andrea228 ten vitodens 111
Odpovedať
@andrea228 no mas to nestastne riesene co sa vzdialenosti tyka, ale nie je to nerealizovatelne. Urcite do tak maleho baraku daj len jeden rozdelovac.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba prosím ťa, aký by mohol byť problém v prípade dvoch rozdeľovačov? ďakujem za info
Odpovedať
@andrea228 Problém nie,ale tažšie vyregulovanie,
Odpovedať
@andrea228 Vidím tam problém ako pozerám na projekt ! POZOR ! Neviem či ten druhý rozdelovač tam nechcel dať kôli tomu že spálňa bude mať najväčšie tepelné straty - tri vonkajšie steny a strop ! Píšem to lebo som mal podobný problém, mal som chladnú spálňu ....ešte som si neuvedomil a kúpil postel bez nožičiek na zemi celkom .... Musel som to zachranovať aspoň nad spálňou strop raz toľko izolácie a aj tak to neni ono ... Ináč by bolo normálne dať rozdelovač jeden a 8-9 okruhov . Ak si dáš do spálne dlažbu bez kobercov a posteľ na 20cm nožičkách tak žiadny problém :-D Len sa tu nik nad tým nezamyslel....
Odpovedať
@andrea228 Sú rôzne riešenia ...také čo ma napadli ... Jeden rozdelovač - Ja by som robil takéto riešenia. Buď by som jednu vetvu zaizoloval v poteri až po dvere spálne , aby sa cestou žiadne teplo neuvolnilo skôr. Alebo by som pre istotu poslal rovno dve vetvy do tej spálne. Iné možnosti ? hm
Odpovedať
@leilak1 keby som rozdeľovač presunula tam kde je modrá čiara pomohlo by to ?
Odpovedať
@andrea228 Jednoducho tá izba je mimo domu, a to treba brať vážne. V spálni sa odporúča teplota nižšia aj o jeden - dva stupne ako v obyvačko kuchyni, ale tak v spálni sa len nespí. Predpokladám že tam chceš plávajúcu podlahu , ženy tam lúbia dať ešte koberčeky, koberec , komody ...a potom podlaha môže slabo kúriť ak bude -15. To posunutie nepomôže.
Odpovedať
@andrea228 Nejak tak ma napadlo to. Privody teplej vody zaizolované až po dvere aj pri rebríku . Rebrík použiť čo najväčší v kúpelní ...ja mám rovný široký 70 a vysoký neviem asi 190cm .... do podlahovky ide 32 -34 stupňová voda najbežnejšie tak ten radiator moc nevyhreje ...ale je dobrý na uteráky vešiak ...a v kúpelke je fajn o dva tri stupne vyššia teplota ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?