Automatické vypínanie elektrokotla ked horí KV

Zdravím a pozdravujem, zháňam nejakú low cost elektroniku na riadenie kotolne.. Mám krbovú vložku s AN (1000l) a elektrokotol. Chcel by som docieliť aby sa automaticky vypol elektrokol keď sa zakúri v KV (keď teplota AN dosiahne určitú teplotu). mám rôzne ponuky na albatrosy a podobné chuťovky ale príde mi to dosť drahá hračka na to, aby to len vypínalo kotol a pohybovalo servami na ventiloch. Neriešil už niekto niečo také? Prípadne nevyrábal niekto niečo také?
Odpovedať
@bufo Myslím, že to nemáš dobrú kombináciu 1000 l nádobu k elektrokotlu a k vložke. Vo veľkej AN vznikajú aj veľké straty, pričom samotná krbová vložka túto nádrž nevykúri a kúriť tam el. kotlom nemá zmysel.
Odpovedať
@viktor811 určite to bude mať odklonené od AN Najjednoduchsie riešenie je snímanie teploty na AN pri poklese nabehne elektrokotol Stačí napojiť priložiť termostat s kapilarou do série s týždenný termostatom a máš to vybavená za 17 € 😉
Odpovedať
@viktor811 mám Hoxter ECKA 67/45/51W ktorý má 8kw do vody a je tam aj dvojsklo a akumulačná obstavba takže počítam že ešte viac. Tým pádom by mala kložka bez problémov AN vyhriať za pár hodín. Samozrejme že tým elektrokotlom nebudem ohrievať 1000l vody :-) ...keby mám prachy na také hovadiny tak nechcem šetriť na regulácii :)
Odpovedať
@gkrivanek a ako zabezpečiť aby čerpadlo elektrokotla netlačilo vodu do AN? Neni potrebný ventil ktorý bude elektronicky riadený podľa tej teploty AN?
Odpovedať
@bufo len počítaj s tým, že polovica výkonu pôjde priamo do kúrenia. Ja mám 24 kW a vykurit AN 1000 l trvá 5 hod. a to spaliny majú 220 - 250 st.
Odpovedať
@bufo kým nevidím schému zapojenia ťažko vám odpoviem. Tieto inštalácie riešim s rozdeľovačov a cerpadlovymi skupinami na podlahovku mix na radiátory priamy. Do rozdelovaca zapajam elektrokotol alebo plyn alebo TC alebo krb či kotol na tuhé palivo.
Odpovedať
@gkrivanek
Odpovedať
@gkrivanek toto mi poslal kurenár...len to je myslím trošku zle lebo plynový kotol je nahradený elektrokotlom a určite nevyhrieva kotol kombinovaný bojler ale vyhrieva ho KV. Každopádne princíp zapojenia by mal byť rovnaký
Odpovedať
Ak netrvas na hotovom rieseni, tak by som povedal ze to je typicka aplikacia pre postavenie si regulacie riadenej Arduino kontrollerom. http://www.zive.cz/pojdme-programovat...
Odpovedať
@mathew112 Aj nad tým som rozmýšlal...ale programujem zatial len raspberry ale nebránim sa ani arduinu. Potreboval by som sa to však na nejakom hotovom príklade naučiť...
Odpovedať
@bufo Prikladov je milion. Zacni tu: https://www.arduino.cc/en/Tutorial/Bu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?