Atrea Duplex Alfa

Dobrý deň. Máte niekto skúsenosti s touto kompaktonou jednotkou? Zdá sa vám suma takmer 9000e veľa za tento systém, ktorý obsahuje všetko do nového pasívneho bungalovu? Viem dá sa vyskladat aj lacnejší systém, ale nikde som nenašiel systém chladenia ako má atrea a ten sa mi zdá najlepší a za ďalšie je všetko od jedného výrobcu čo sa mi zdá tiež ako plus. Poprosím vaše názory. http://www.atrea.sk/img/obytne/duplex...
Odpovedať
@cveno V Čadci potrebujete aktívne chladiť pasívny dom? (skúsenosť nemám s Atreou)
Odpovedať
@blacksr Tak tie dva mesiace cez leto určite.
Odpovedať
si robis srandu davat 9000E za takuto hovadinu bez rozvodov a montaze??? Ved ked je daco multi funkcne tak by to malo byt lacnejsie a tu je to naopak :-S A na ohrev TUV budes mat este dalsie zariadenie, ked ani to tam nie je obsiahnute?
Odpovedať
@rkorba Asi máš pravdu je to hovadina... Aj keď ma to láka ale asi sa vykaslem na to... TUV by sa musel dokúpiť ešte zásobník myslím a tak skúsim si dať nacenit od nich koľko by to vyšlo a bez montáže ale ak by co zlacnili a k tomu ak by som dostal dotáciu tak by 9k stalo možno na komplet
Odpovedať
@cveno ja to planujem nasledovne, ale este mam rok na pripadnu zmenu. TC na kurenie podlahovky: http://levnetopeni.info/ 2000E ohrev TUV + lahke chladenie v lete: v polsku lacnejsie, lebo je to polsky produkt, prico na jeden vymennik napojim okruh TC a na druhy teplovodne krbove kachle. www.profisolar.sk/tepelne-cerpadlo-pr... rekuperaciu vratane rozvodok taktiez z polska 2500 ked to prezeniem s rozvodmi, pricom ma veliky vymennik a bude ucinnejsia pri nizsich prietokoch, lebo realny prietok bude 1/3 oproti maximu. http://allegro.pl/centrala-rekuperato... hlavne vsetky systemy budu nezavisle jeden od druheho a pri temperovani vyuzijem len galmet ohrievac, alebo kachle, popripade bude slapat len TC a vyhreje i TUV na +-35C vratane TUV, cize bude lacnejsia prevadzka TUV i ked spotreba (TUV) bude vyssia (ja sa sprchujem pri 33C takze este budem zmiesavat :-) )
Odpovedať
@cveno to už potom radšej Nilan - RJ s aktívnou rekuperáciou, vetrá, chladí, trošku kúri, zohrieva TUV. Ale ani ten sa neoplatí. Hračka pre veľkých chlapcov.
Odpovedať
@blacksr a keby ste mi mali poradiť nejakú rekuperaciu aká by to bola?
Odpovedať
@cveno našu :-D
Odpovedať
najprv si chces aktivnu rekuperaciu a teraz chces poradit ohladom pasivnej??? musis viac specifikovat svoju poziadavku, alebo vyuzit na to urcene vlakno.
Odpovedať
@blacksr Tak mi ju demontujte =-) @rkorba iba ma zaujímalo akú by mi odporučila
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?