Anhydrit (iba) 4cm - vas nazor?

Profilova fotka
Prosime o radu - dostali sme sa do situacie, kedy mozeme vyliat anhydrit iba do vysky 4cm, co znamena, ze nad trubkou podlahoveho kurenia ostane anhydritovy poter iba 2,3cm. Stretol sa s tym uz niekto? Vas nazor? Moze to tak byt? Nad anhydritom bude este 1,2cm lepena drevena podlaha. Dakujeme za vsetky rady/nazory/odporucania.
Odpovedať
Profilova fotka
@mmza uplne staci...anhydrit nema dobru akumulacnu vlastnost takze je to jedno...na podlahovku dat izolant drevo to je ako keby si zakrel radiator paplonom :D inak mate krasne spravenu podlahovku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mmza Záleží co je pod trubkami. Pokud je tam podlahový polystyren do 10 cm, tedy tuhý podklad, mohl by to anhydrit vydržet. Většinu zátěže totiž převezme podkladová vrstva. Pokud je tam měkká kročejová izolace, leží veškerá zátěž na anhydritu a ten má pak velku šanci prasknout. Kdo řešil tu dilatační spáru vlevo?? 12 průchodů trubek bez!! ochrany. Obtočit tenkým miralonem alespoň 10 centimetrů na každou stranu od spáry. Dřevěná podlaha je samozřejmě izolant, ale zas takový průšvih to nebude. Typicky při výkonu 27W/m2 je topná voda 28,7°C. S keramickou dlažbou by byla 26,8°C. Podrobný výpočet v mém profilu-dodejte konkrétní materiály, rozměry.
Odpovedať
@13kovi13 objemová hmotnost (1m3) anhydritové podlahy je cca 2200 Kg cementový betón (pevnosti do B30, C25/30) - nevibrovaný 2300kg/m3 Však ani nemôže ,pretože ANH. ide v hrúbke cca. 4cm pričom pri betónových poteroch cca. 7cm. Objemová hmotnosť je skoro rovnaká. A ja radšej budem mať rýchlejšie zohriatu podlahu ako čakať kým sa niečo poriadne nahreje a dodá energiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@josef_vavra je tam izolacia 13 cm eps 100S, s tym, ze niekde je maksia kvoli trubkam pod nou. Myslite si, ze teoreticky je to pevna vrstva alebo sa jedna o makku vrstvu?
Odpovedať
@mmza Ja som spevňoval podlahový polystyrén pur penou aby sa nepohyboval.
Odpovedať
Mňa presviedčali poterári, že stačí 3-4cm anhydridu. Podľa nich je 3,5cm nad rúru podľahového kúrenia zbytočnosť. Samozrejme nedal som na nich. Ale u teba by to bolo podľa nich.
Odpovedať
@pemad pre naše inštalácie, čo som dával nacenovat nacenili min 3,5 cm na rúrku. :-)
Odpovedať
mohol si dat 8cm lepsieho EPS... po vojne je sice kazdy general ale tak hadam si to nerobil tak, ze co pride to dam.. aspon 5cm by sa nedalo? vyser sa na drevenu podlahu, daj 8mm plavacku a bude.. :D ono ked pukne anhydrid a neposkodi podlahovku tak to nevadi.. len aby ju neposkodilo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Čaute. Chcem sa opýtať ako sa správa anhydrit na 16cm polystyrénu s podlahovkou, či to má tendenciu prasknúť alebo nie? Kto má takú skladbu a ci niečo spozoroval nejaké zmeny v anhydrite pri kúrení. Vďaka za postrehy
Odpovedať
@miros15 mam 18 cm podlahoveho eps na nom anhydrid, podl. kurenie a nespozoroval som nic.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?