Aký typ kondenzačného kotla?

zdravim,diskutujuci chcel by som sa poradit ohladom typu kondenzacneho kotla do mojej novostavby,ktora bude vykurovana vod.podlahovkou cca150m2.Podla coho vybrat aky typ spravneho kotla popripade aku znacku.chcel by som ist zlatou strednou cestou ak sa da.dakujem
Odpovedať
@michal231 Podľa tepelnej straty domu hlavne. Predpokladám, že ak máte tepelné odpory konštrukcií len podľa normy, tak TS Vášho domu nepresiahne 9 kW. Takže horný výkon má pre Váš dom vhodných 99% kotlov. Spodný odporúčam zvoliť nízky - asi 2-3 kW. Toto spĺňa už menej kotlov. Zásobník vstavaný postačí, treba si nastaviť na kotli prednostný ohrev TUV vyšším výkonom. Do ip posielam vhodného kandidáta.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal231 máte vybraté i nejaké potencionálne konkrétne typy ? napíšte ich. skúste i tepelnú stratu. bude to adresnejšie a napíšu ľudia ktorí majú konkrétnu skúsenosť. inak tém o tom je tu dosť...dajte si do vyhľadávania kondenzačný kotol ;-)
Odpovedať
@michal231 vyhľadávač: "aký kotol" to je normálne už odborná fráza na MS
Odpovedať
tepel.straty v projekte mam 7kW ale v skutocnosti to bude menej,lebo som nerobil podla projektu,ale vsetko predimenzoval...nemam ziadnu konkretnu znacku,len znami hovoria ,ze nech si vyberiem nieco slovenske alebo ceske,najme koli lacnemu a dostupnemu dodaniu dielov v pripade event.poruchy.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal231 tak potom skúste Attack Small Plus s modulovateľným výkonom od 3 kW. Cena je tiež veľmi priaznivá http://www.attack.sk/?run=produkt&id=... je to dvojča http://www.vit.sk/download/Econcept_T... a je vyskladaný z dobrých dielov. Samozrejme moja praktická skúsenosť s nimi je z počutia, ale nech tu napíšu užívatelia. Cena je tiež priaznivá okolo 900 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
KT SMALL PLUS max.a min.tepelných vykon UK ma 19,0-3.2kW ale nema zabudovaný zásobník ale da sa k nemu pripojiť externý zásobník.Firma Attack ma sídlo v Martine predávajú ho s Dph za 1018.80€ ale hlavne si zistíte ci máte v okolo aj servisneho technika.
Odpovedať
@michal231 to mas jedno ci je kotol slovensky alebo zo zahranicia, nahradne diely stoja plus minus rovnako dostupnost taktiez rovnaka. Hlavne vyberaj podla toho ci mas v dosahu servisaka na znacku ktoru kupis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?