Aký spôsob vykurovania zvoliť?

ahojte, kúpili sme domček, starší, z roku 1955. múry ma hrubé takmer pol metra, cize teraz v lete je tam dost chladno. domček sa skladá z kuchyne, obyvacky, spalne a kupelky spojenej s WC.ma podkrovie, a to chceme prestavat tak, aby tam vznikli este dve izby, z obyvacky chceme spravit schodisko hore do podkrovia.. momentalna obytna plocha je 70 m2. v dome, je voda aj elektrika, krb, ale chceme poriesit kurenie ako take, kedze tetuska, co tam doteraz byvala, si kurila len krbom, alebo klimou, ktora fungovala na elektriku samozrejme. problem je ten, ze plynova pripojka je az 40 m od domu a, ktovie preco, pani plynari jej ukoncenie polozili do zahrady susedovi... starosta sice tvrdi, z to nebude problem, ale... tak sa Vas chcem spytat, ci existuje nejaka ina alternativa vykurovania, ak by sme ten plyn nahodou neporiesili... dakujem vopred za odpovede ;-)
Odpovedať
tepelne cerpadlo by som dal ja
Odpovedať
Profilova fotka
@danik1505 tých alternatív je viacej. V prvom rade by bolo treba ten dom vidieť, poznať tepelné straty a na základe toho sa rozhodnúť. Podľa mňa by ste mali ísť do nízkoteplotného systému, čiže podlahovka alebo stenové kúrenie. A napojiť buď plynový kotol alebo niečo iné.
Odpovedať
@poliacik321 nad podlahovym sme rozmyslali, len hladame tu alternativu, keby sme sa nahodou nedostali k plynu... a mozno aj preto, ze ta pripojka je strasne daleko, co nie je teda vyhra... pozerala som to tepelne cerpadlo, na to mas aky nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
@danik1505 pokiaľ nie je možné dať plyn tak potom ak sú financie treba ísť do tepelného čerpadla. Alebo kotol na peletky plus akumulačnú nádrž. Alebo ísť do elektrického kotla, buď priamoohrev alebo niečo takéto http://www.elak.sk/
Odpovedať
@poliacik321 nad tepelnym cerpadlom vazne uvazujeme, aj ked investicia je to velka a ani netusim, kolko stoji pripadny servis.. sme rozmyslali nad variantom vzduch/zem, no uvidime... podla teba by sa to oplatilo?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?