Akú značku plynového kotla?

Ahojte, rozhodoval som sa medzi TČ a plynovým kotlom. Po prečítaní rôznych príspevkov som sa rozhodol pre plyn. Teraz mam dilemu aky kotol vybrať. Čítal som tu nejde príspevky ale všetky sú staré ako keby už nikto plynom nekuril a existovalo len TČ. Otázka znie aky kotol alebo znacku vybrať? Ďakujem
Odpovedať
1
2
@dsalcpretlak Velmi zla otazka ja ti napisem moju znacku Druhy ti napise svoju znacku Treti to co ma doma Stvrty co ma u rodicov. Ver ze tu z toho pokecu co tu vznikne si nevyberes znacku. Znacku ti doporucim vybrat taku co ti firma co bude realizovat kurenie doporuci a zabezpeci ti nanho kvalitneho servisneho technika s ktorym maju dobre skusenosti. Ty teraz nepotrebujes niako extra vybrat, nech ti tam projektant supne to co dava,respektivne z ktorej ma provizie a hotovo. Dobra kurenarska firma ta potom usmerni.
Odpovedať
@dsalcpretlak ja ti odporučim buď VIESSMANN Vitodens 200-W alebo Bosch Condens GC9000iW. Sú to vraj mercedesi medzi plynovými kotlami. Aspoň tak mi jedna kúrenárska firma odporučila.
Odpovedať
@dominik98 no neviem či Mercedes je dobrá značka,najviac idú škodovky.....úprav si to na kotly...
Odpovedať
@daralbajda asi tak 😄 😄
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ja som chcel do domu kotol so zabudovaným zásobníkom, na to som zúžil môj výber. dôležité pri výbere kotla je spodný výkon - býva často privysoký pri dnešných tepelných stratách moderných/zateplených domov. hlavne teda pri výbere skontroluj spodný výkon, pretože dosť sa tu rieši potom, že ľudia si kúpia kotol s príliš vysokým spodným výkonom a stále kotol cykluje a spotreba je vyššia ako by človek očakával. ja som vybral VICTRIX Zeus 25 so spodným výkonom 3,5 kW.
Odpovedať
@mcsmekac eh ,ale prášis......v živote som o takomto nepočul...
Odpovedať
@jakubs777 načo ti je 25 kw kotol , keď hlavne potrebuješ 3,5 kw...
Odpovedať
@daralbajda ako som písal, mám len zabudovaný zásobník a ten má 45L, takže ak by bolo treba, aby bola horúca voda stále dostupná. nie som kurenár ani nejaký odborník na to, ale asi by to tak nevyrábali ak by tam taký výkon nebol potrebný.
Odpovedať
@jakubs777 áno ,nevyrábajú to na väčšie domy..úplne postačuje 13kw +zásobník 60l..
Odpovedať
Ja sa obzerám po geminox. Ma nízky spodný výkon a pre mňa dôležité, že je aj 2oj okruhový. Veľké + montážna firma a aj servis v ZA. Ak si už budeš kupovať kotol, tak v prvom rade zúž výber podľa dostupnosti servisu a potom z toho čo zostane si vyber podľa potrieb. Je ťažké poradiť, lebo všade budú spokojný aj nespokojný zákazníci.
Odpovedať
@michal_dovomi čo Vás núti kupovať zahraničné dovozove značky.preco nejdete do prothetmu čo má fabriku v Skalici ,opraví to každý ,je to jednoduché.....Ba stále niekto niečo vymýšľa....Ja nikomu iný ako Protherm neodporúčam..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@daralbajda súhlas, u rodičov máme protherm nejaký, predčasom nám blbol, chodil servisák trochu čosi pošprtal zobral prachy a kotol do druhého dňa zase blbol, tak som pohľadal na nete čo to môže byť a bolo doporučené vymeniť riadicu dosku, objednal som presný typ z netu, prehodil a zapojil a už 4 roky beží bez problémov 🙂 v živote som predtým kotol ani nenastavoval 🙂
Odpovedať
@daralbajda preco brat skodovku ked chcem mercedes?.! Ale ano ten protherm opravi takmer kazdy to mas pravdu a kvalitativne niesu take zle. Osobne kedy som mal zaradit k svojej znacke niaku lacnejsiu alternativu tak by to bol protherm.
Odpovedať
@gkrivanek záleží vždy čo od kotla požadujem, ak nepotrebujem nejaké high tech vychytávky a podobne ja si myslím, že taký protherm zvládne fungovanie rovnako dobre... otázka je potom, že či chcem mať prípadný problém s naháňaním technika či platiť na ND a servis viac, predsa len čím bežnejší výrobca na trhu tým lepšia dostupnosť ND vyššia šanca konkurencie v cenách ND, väčší počet servisákov a podobne 🙂
Odpovedať
@daralbajda nad kondenzačným kotlom protherm tiež uvažujeme pre vykurovanie st. domu v ktorom je momentálne história Viadrus g25. Dobré by bolo aby mal aj nízky spodný výkon. Uvažovali sme nad 2oj okruhovým geminox kde by poschodie domu boli radiátory a spodok suchý systém podlahovka, lenže investícia do tohto bude približne asi rovnaká ako do protherm a podlahovka na oboch poschodiach. Všetko je ešte len v úvahách. Keď si to dám nacenit potom sa ukáže čo bude lepšie. Možno aj tu mi niekto vyvrati alebo potvrdí riešenie.
Odpovedať
@michal_dovomi da sa to aj inak riesit a to lacny kondenzacny protherm 900Eur a cerpadlova zostava napr meibess s jednym priamym okruhom a jednym mixom cca 800Eur Vybavene. 2 termostaty priradene k 2 cerpadlam. Ovladanie kotla cez beznapatovy kontakt prostrednictvom stykaca Lacne a dobre vyladitelne
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac prepac ,ale o nic nieje lepsi ako protherm a spol Vidis tu kvalitu :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Všetko záleží od jednej najdôležitejšej veci 🙂 a tou sú tepelne straty objektu🙂 a hľadať kotol s najnižším možným spodným výkonom 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Mne stoja doma v garáži dva Victrix ZEUS 25kW ... samozrejme funkčné, len ešte nie sú nahodené a spojazdnené. Človek ktorý mi stavia barák to inštaluje (túto značku - nie model - toto je nástupca ZEUS 26tky ktorá sa už nepredáva), do všetkých stavieb ktoré realizoval za posledných 14 rokov a kotle šlapú bez problémov. Netvrdím, že sú TOP, ale ak niečo funguje. Tak načo špekulovať (takto som to poňal ja). Navyše spodný výkon okolo 3,5kW je dostačujúci + prietokový ohrev so vstavaným 45L zásobníkom ... nie je o čom. Nemusíš mať mercedes, lebo mercedes bude niečo "high end" čo ti nespraví každý a keď je niečo ojedinelé, vieme - že je to drahé - servis. Ano za mercedes si priplatíš, ale otázka znie, keď ti vydrží 15 rokov a potom ho budeš meniť za iný, modernejší, úspornejší kotol ... nebude ti lúto za mercedesom ? 😄
Odpovedať
@dominik_galaba no taky vitodens 200 alebo 300 je aj ako 15 rocny inteligentnejsi ano mnohe nove . A castokrat ak su udrziavane po 200Eur odidu ako fukot. Az tak nemozeme prirovnavat kotly k autam Nakolko auto a jeho priplatkove funkcie vyuzivas no mnoho funkcii v tom kotly pocas zivotnosti nie. Preto vravim predajme zakaznikovi to co bude ozaj aj vyuziva a potrebovat.
Odpovedať
Dakujem za príspevky. Este jedna otázka mi vrta v hlave a to je dat kotol so vstavaným zásobníkom 46 l alebo osobite zásobníka a kotol. Popravde sa mi viac paci s tym vstavaným zásobníkom otázka je ci mi to bude stacit. Bude cirkulácia a kuchyňa je vzdialené od kotla cca 6 m a menšia kupelna cca 10m.
Odpovedať
Mne zas vysvetľovali na výstavách, že veľmi záleží na výmenníku. Z čoho je - horčíkovo hliníková zliatina, nerez, keramický či aké všetky možné existujú. Plus konštrukcia a výsledkom je ako sa zanášajú, ako ľahko čistia. To je srdce plynového KK. To všetko ostatné je len bižutéria, elektronika, smart funkcie.
Odpovedať
A z akého materiálu sú najlepšie? Co mi vravel jeden kúrenár tak ze z hlinikovo horcikovej zliatiny sú zlé. Ostatne neviem
Odpovedať
@dsalcpretlak dobre vravel kurenar ,niektore tie vymenniky na trhu pohoreli Buderus mal katastrofalny vymennik z tohoto materialu v istej dobe. Buderus technici dobre vedia. Ja naschval nenapisem ktore su dobre.
Odpovedať
Protherm je lacna a vcelku dobra volba, akurat spodny vykon nic moc. Vailant dokaze ist nizsie ale na ukor elektroniky v plynovom ventile (plus exkluziv) (napr protherm ju vo vacsine pl. ventilov nedaval) Junkers, buderus a gepard condens od prothermu su zliatinove vymenniky, nehovorim ze zle ale vyzaduju udrzbu ozajstnu. Inak sa zanesu. Junkers iba komfort(vymennik sa da precistit, buderus ani moc ne, gepard cond ma neoslovil aj ked stoji 5 korun. Immergas je vnutri podobny ako protherm a tiez relativne v poho kotol.akurat pre servisaka maju niektore typy menu rozsiahlejsie nez biblia 😄 Za mna protherm/vaillant alebo immergas. ND dostupne v den poruchy, max na druhy den. Viessman som neservisoval ale prirovnavam to k vymakanejsiemu vaillantu a isto clovek nebude lutovat.
Odpovedať
@gkrivanek kde sa o tom testovani dozviem viac? a kľudne prezraď ktoré su dobre, prečo to tajiť 🙂
Odpovedať
@henry_sk jeden z najlepsich je innox radial.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?