Ako správne vetrať?

Ahojte, chcem sa spýtať na správny postup pri vetraní RD. Mesiac dozadu nám robili anhydritový poter a dva mesiace dozadu omietky.. včera sme spustili podlahové kúrenie. Ráno som prišiel na dom ako v saune. Je lepšie v takomto období len otvoriť okná cca. na pol hodinu a znovu zavrieť (postup zopakovať viac krát za deň?) Alebo môžem mať otvorené okná na vetračku celý deň? Sadrokartón ešte nemám hotový. Samozrejme nemôžem chodiť na stavbu každé dve hodiny chodiť otvárať okná keďže som normálne v práci. Ďakujem vám za odpovede.
Odpovedať
Podla toho kolko vody vylievaju ludia v takom dome z odvlhcovacov pol hodina stacit nebude. Vyvetrany vzduch dokaze pojat tiez len isty objem vody, takze ho treba priebezne vymienat. Sused co postavil minuly rok ma tusim vetracku celu zimu otvorenu a pred zimou sa tiez stazoval ze je mu teplo, neviem ci to chodi niekedy aj zatvarat.
Odpovedať
@vykricnik Mam dva odvhlčovače pustené nonstop. Takže si myslíte že by bolo vhodné mať otvorené vetračky stále? Len teda u nás takisto mrzne tak sa bojím aj toho
Odpovedať
Profilova fotka
@pa66 neviem no, podla mna je lepsie niekolkokrat narazovo vyvetrat na tu pol hodinu hodinu ako ked tam budes mat cely den vetracky, zvlast teda ked hovoris, ze aj odvlhcovace su stale zapnute.
Odpovedať
Profilova fotka
@pa66 keď je odvlhčovač pustený, tak by malo byť teplo aby to malo efekt, čiže som za to radšej vetrať viackrát za deň a nárazovo. Dozaista by som nenechával stále na vetračku.
Odpovedať
@pa6 V prvom rade kúriť, aby sa voda odparila a viackrát denne vetrať sytémom, že sa otvoria okná a zatvoria sa až keď z nich zmizne para. Na vetračku určite nie, ochladia sa steny pri oknách a môže sa tam držať ešte väčšia vlhkosť a pleseň.
Odpovedať
po tom vsetkom, co uz som pocula a citala, tak som naladena tak, ze vetrat na vetracku sa oplati len na jar, v lete... no proste vtedy, ked je vonku uz prijatelna teplota, ze nie je ten teplotny rozdiel taky vyrazny.
Odpovedať
@1ufka1 Čítala si znenie témy? Autor sa nepýta ako má vetrať dom v jeho štandardnej prevádzke. Ide mu o vetranie po naliatí poteru a urobení stierok.
Odpovedať
@toky1 ano citala som, len som tak zhrnula to cele vetranie vetrackami alebo dokoran otvorenym oknom. vsak na tom nie je nic zle, ci? vsak suvisi to aj s jednym aj s druhym.
Odpovedať
@1ufka1 OK. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
my sme to riesili cele vianoce. Vyliali beton, vonku teploty okolo 0st. Takze sme vetrali len narazovo, lebo este nemame namontovane radiatory. Po vianociach naliali poter a zase sme vetrali narazovo. Omietky robia priebezne a vkuse sa uvolnuje voda. Uz sa neviem dockat, kedy bud zapoja radiatory alebo sa vonku otepli na 15st, aby mohli byt okna otvorene nonstop. Odvlhcovat nam neodporucali, aby nepopraskali omietky ani potery ani ten prvy beton. Prerabame za ostrej prevadzky, postupne po 2 izbach, takze v casti domu sa kuri a v 2 prerabanych izbach nie. Takze s pribeznym vetranim az take problemy nie su
Odpovedať
Okej. Takže mi z toho vychádza nárazové vetranie. Ďakujem vám za pomoc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?