Ako riešiť digestor so spoločným komínom?

Ahojte, riesime prerabku bytu v starom tehlovom byte kde ma kazda izba komin, ktory bol v minulosti vyuzivany na kurenie tuhym palivom. Teraz ked prerabame mame dva kominy spolocne pre kuchynu a kupelnu jeden v kupelni som vyuzil na plynovy kotol ktory bol pred tym vyuzivany v kuchyni na odtah pre digestor a teraz mi zostal volny komin ktory ma v kupelni dierovne dvierka na odtah vlhkosti a pary z kupelne. Otazka znie ci je mozne vyuzit tento komin aj na odtah z digestora z kupelne s tym ze odtah digestora by som dal nad uroven odtahu ventilatora z kupelne s tym ze aj digestor aj ventilator by mal spätnu klapku niekde v stene komina. Komin neni vyvlozkovany a preto dalsia otazka ci pary a mastnoty z digestora nebudu robit nejake problemy. Dakujem
Odpovedať
nie som si ista, ci digestor v miestnosti s kotlom je idealne riesenie. Aby sa ti netvoril spatny tah cez kotol. Niesom odbornik, mne to len doslo ako rizikove.
Odpovedať
Kotol je v kupelni a digestor v kuchyni. Kuchyna a kupelna su oddelene spolocnou stenou. A kotol je nezavisly od vzduchu z miestnosti (kupelne) kedze má nasavanie vzduchu cez komin.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?