Ako prezimovat vodu nevykurovanej stavbe ?

Mam hotove rozvody. Otaznze je, ci stiham dokoncit poter, potom by sa dalo temperovat aspon na 5C, ale ak nie, ako to urobit? Uplne vytlacit vodu z trubiek napr kompresorom, alebo inym strojom ? Alebo doliat nemrznucu zmes? Pripadne napojit maly bojler a temperovat rozvody na 10C? Tesim sa na tipy a triky, vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt strcis do baraku par elektrickych kovektorov a budes temperovat na 5-10C.
Odpovedať
@dusantt popis , čo všetko by ti mohlo zamrznut.
Odpovedať
@viktor811 Zatial len vodovodne potrubia. @majkoj Strecha nema zateplenie (cakam na poter), cize lacnejsie by bolo asi znovu urobit cely rozvod vody, to je ten problem, zateplenie. jedine ze by som priamo fukal na potrubia :D Ani neviem ako by som tam tocil vodu, keby ju uz chcem ohrievat..
Odpovedať
Otazne je, ci sa vobec da robit poter na prelome novembra-decembra,, no ak bude ako minule 5-10C tak sa da, ale ak nie, tak nie. to potom asi lepsie zatvorit strechu, len pri 60cm hrubke to nebude na tyzden... nuz, pocasie ma aj tak vzdy posledne slovo.
Odpovedať
vyfukat rozvody kompresorom takze v systeme nebude ziadna voda
Odpovedať
@dusantt takže nie je problém vypustiť vodu vo vodomernej šachte.
Odpovedať
@dusantt Ved este nehlasia nejake mrazy. Rychlo urob poter a za styri tyzdne mozs spustit kurenie, temperovat a zatial zatvoris strechu. Potom mozes bez problemov pokracovat celu zimu.
Odpovedať
Nechcem svojpomocne rozoberat to napojenie na vodovod, alebo je to take lahke? gravitacia by cely problem za mna vyriesila pravdepodobne. Snazim sa pracu tlacit, no teraz len pokladam EPS, aj ked to najhorsie je uz za mnou, ale potom este elektrina (len kable, ale ako to poznam vzdy sa nieco predlzi), a potom podlahove, nejaky bojler splasit na to temperovanie.. to bude najskor za mesiac, ak sa bude fakt darit a je to risk, keby pride mraz za 3 tyzdne.. no a este ci budu poterari volni... Foto je z technickej miestnosti - lepsiu kvalitu nemam, zatial - je to napojenie OK takto? to by som mohol odskrutkovat, len sa divim, ze mi tam nedali ventil, teraz musim zatvarat vodu v sachte ked som robil pokus s tlakom..
Odpovedať
Ono blbe je, ze voda sa zacina rozpinat uz pri 4C a to je prakticky uz dnes,,, ale zas, stale je tekuta, takze by len vytiela z kohutika.. asi najlepsie by bolo odpojit od vodovodu v sachte, mala by vysat vodu ako zahradna hadica sud... ak sa nemylim... hm... alebo makat nonstop 24/7 az k poteru :D
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt keď bude vonku -5°C, vnútri bude +8°C, až po týždenných súvislých mrazoch hrozí pokles pod nulu. V nevykurovanej nezateplenej hale s veľkými výkladmi pri trvalom mraze fľaše s vodou na parapetoch v noci nezamrzli.
Odpovedať
@dusantt Ak mas moznost, vypusti vodu totalne zo vsetkych trubiek, je jedno, ci kompresorom, alebo manualne, istota je istota a budes kludne spat a nie stale pozerat na teplomer
Odpovedať
@jan45 Aj ked mam zateplenu podlahu, tak plati tento jav? Zvysok je nezatepleny, a strecha nie na 100% zatvorena. (stity su trochu otvorene, no do mrazov by som vedel zatvorit, avsak nie vzduchotesne)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Hm, asi tam ma slovo tepelny zisk cez okno zo slnka a vnutorna akumulacia ? Alebo aj prijem tepla zo zakladov ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?