Ako orientačnú spotrebu má kondenzačný kotol?

Dobrý den . Chcem sa vratit k plynovemu kureniu a chcel by som vediet aku spotrebu orientačnu ma taký kondenzačný kotol, doteraz som mal protherm medved 30 . Dom je dvojpodlažný, 200m,zatepleny aj vymenene okna,kurime cez radiatory straty su minimalne. Vykuruje niekto podobny dom a vie mi povedat kolko spali plynu. Dakujem.
Odpovedať
@marx no pokial ako pises "straty su minimalne", predpokladam, ze orientacna spotreba kotla bude tiez minimalna.
Odpovedať
@marx A doteraz si kúril čím ? Daj viac info a odhadnem ti spotrebu plynu. Zateplenie podlahy na prízemí je ? koľko cm v podlahe ... z čoho sú múry ? aká hrúbka zateplenia ? ako je to zo stropom ? zateplený ? koľko cm izolácie ? Máš odvahu na modrej streche napísať straty domu su minimálne :-D Ak sú vymenené okná a zateplený tak nejde o novostavbu ... žiadne tepelné mosty ? lebo na rodičovskom ich je spústa aj keď sa zateplí dom tak dokonalé to nebude.
Odpovedať
@marx Medveď mal nejakú účinnosť, KK má nejakú účinnosť. Spotreba plynu sa zníži asi o 15%. Pomôžte si týmto: http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... Orientačne.
Odpovedať
@marx Ja mám približne taký dom. Vykurovaných je cca 180 m2. Pred rekonštrukciou sa plynom varilo a 27 kW medveďom sa kúrilo a hriala sa TUV. Spotreba plynu bývala 4200-4400 kWh/rok. Po výmene okien, zateplení, výmene kotla za 12 kW kondenzačný, montáži fotovoltického bojlera, ktorý sa dohrieva plynom a s plynovým varením máme teraz spotrebu 1000 kWh/rok
Odpovedať
si myslel kubíkov plynu za rok
Odpovedať
Áno, myslel som m3 plynu za rok :-) Ťažké ráno, po včerajšom koncoročnom večierku :-D
Odpovedať
spočitaj kilowaty energie doteraz a premen na plyn 10.5 kwh /m3 plynu a uvidíš kolko ho potrebuješ
Odpovedať
Dom má 25 rokov je postavený z kvádrov obvodove steny su na širku 40cm+ omietka a 10cm zateplenie polystirenom.Protherm Medved mal učinnost iba na prechodne obdobie jesen a jar inak kurim v kotli Viadrus drevom a mo dvovod uvažovania prechodu na plyn je že nam kotol na tuhe palivo vydrží max 8 rokov ato stoho dovodu že naš dedko si nechce dat vysvetlit že chalupa je zateplena a zima už neni to čo volakedy tak netreba don stale nakladat a cez den ked som v praci ho dusi len aby v nom nevyhaslo a potom je tu ako v pekle a argument ked mi je horko otvor si okno.Už ma to nebaví.Preto chcem preist na celoročne kurenie plynom a vymenit Medved za nejaký kondenzačný kotol.
Odpovedať
@leilak1 nič není dokonalé ale takto sa fungovat neda kde ušetríš ked nie na kureni samozrejme nechcem aby tu decka sedeli v kabátoch no v plavkach ma už nebavi chodit :-D ked idem von musim sa stale obliekat
Odpovedať
@marx Ak máš kuriča, daj si termostatické hlavice a budeš mať takú teplotu v každej miestnosti, akú budeš chcieť. Ja som tiež mal kuriča, ale bola mi zima ráno, preto som prešiel z pevného paliva na plyn
Odpovedať
@jakino má velku spotrebu kotlov a nechce sa vzdať prace :-D
Odpovedať
@marx Dusenie zabija kotle, to je jasne. Dedko ked lubi kurit, netreba mu to brat. Mozno by situaciu vyriesila akumulacna nadrz. Dedko moze peckovat cely den, teplo pojde do AN a potom si budu radiatory pomalicky cuckat teplo..
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?