Ako náročný na kúrenie je bungalov z Ytongu?

Zaujíma ma, či bungalov z ytongu so zateplenim bude financne moc narocnejsi , ked nebude plynovy kotol ale elektrokotol...mate niekto realne skusenosti?? kolko ročne vas stoji elektrika?neriesme tepelne čerpadla...pytam sa ak je tu niekto kto ma teplovodne podlahove kurenie na elektrokotol, kolko to stoji rocne....dakujem vsetkym
Odpovedať
Treba poznať výpočtovú tepelnú stratu domu, oblasť kde sa dom bude nachádzať a z toho vypočítať celkovú potrebu tepla na vykurovanie. Vyjde Vám určitý počet KWh. Cena KWh dodaná plynom je okolo 0,0446 E. Cena KWh elektriny závisí od spotreby a spoločnosti ktorá ju dodáva. Pri vykurovaní elektrinou sa cena delí na nízky a vysoký tarif. Pri nízkom tarife sa dá povedať, že je približne rovnaká, ako u plynu. U elektriny nie sú náklady na prípojku ako u plynu.
Odpovedať
@bluejoz ďakujem za vysvetlenie...no práve riešim prípojku plynu, a rozmýšlam že ak by mesačne náklady pri kureni elektrikou vzrastli o 30eur/mesiac, tak asi by som plyn nedal...asi... a spýtam sa kto dokaže vypočitať taketo straty?za kým mam isť?myslíte že priamo na elektrárnach by vedeli povedať a vypočítať???
Odpovedať
okanos: tak ja by som do toho nesiel,zohrievat elektrikou vodu pre podlahove kurenie by bolo asi dooost nakladne vykurovanie.. Ale opytaj sa uzivatelky Blacksr,mozno ti poradi..
Odpovedať
@okanos: Tepelná strata by mala byť uvedená v projekte. Pokiaľ nie je budete potrebovať energetický certifikát ku kolaudácii a tam ta strata musí byť. @igrak: Pri rovnakej cene za KWh dodaná pomocou elektriny, alebo plynu, budú náklady rovnaké. Ceny energii u plynu aj elektriny sa počítajú na KWh nie tak ako kedysi plyn na m3 a elektrina na KWh. Pokiaľ sledujete trend v poslednom období tak ceny za KWh sú približne rovnaké u obidvoch druhoch energie. Ceny si môžete overiť na stránkach SPP a elektrárenských spoločnosti.
Odpovedať
Plánujem stavať montovaný bungalov, bol som zatial vo dvoch firmách, v obidvoch by mi samozrejme namontovali kúrenie podla mojho želania. Ale obidvaja zástupci firiem mi odporučili kúriť elektrinou. Napr.i v tu spomínanej kombinácii elektrický kotol a teplovodné podlahové
Odpovedať
Profilova fotka
a čo kúrenie systémom teplovodný krb napojený na radiátory, v kúpelni a WC podlahové, kombinácia s elektrickým kotlom? máme malú podlahovú plochu.
Odpovedať
Profilova fotka
@okanos máme ytong stavbu, zateplený, bývame od augusta, prvá zima kúrenia za nami. Teplovodná podlahovka plus elektrokotol. Dom je cca 120m2 vykurovanej plochy. Cenu za kúrenie zatiaľ neviem, každým dňom čakáme vyúčtovanie. Rátam ale že každopádne budúca zima bude lepšia, teraz sa hodne vetralo, kúrilo, vetralo,... vlhkosť v novostavbe. Ale komfort bývania a užívania super.
Odpovedať
Ahoj my mame porotherm nezatepleny a elektrokotol s teplovodnym krbom a platime za elektrinu 130e plus drevo asi 12m3. M3 stoji okolo 40E.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@jankazb Dobrý deň, môžem sa vás opýtať kolko vás stojí kurenie ročne ? Kúrite teda iba elektrokotlom ?
Odpovedať
@okanos Ahoj. To naozaj vyzerá, že nečteš příspěvky. Kolik kdo protopí a kolik celkově spotřebuje energie v jakékoliv formě, je záležitost tak individuální, že je nepřenositelná. Kolik protopíš, záleží na TZ domu. Jistě uznáš, že je to jiné při TZ 3 kW a jiné u TZ 10 kW. Také záleží na zeměpisné poloze baráku, a na nadmořské výšce. Taktéž není těžké pochopit, že stejný barák umístěný u Gabčíkova bude mít jinou spotřebu tepla, jak barák v Popradu. Spotřeba elektriky je dána vybaveností domácnosti elektrickými přístroji a jejich energetickým štítkem. Jiné je to u spotřebičů D a jiné u A+++ :-D . A to se nezmiňuji o takovém luxusu, jako je filtrace na bazén a hobby dílna, kde strávíš 5 hodin denně. Čili, také ryze individuální záležitost. ;-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@shadow39 uz je tych zim za nami viac, viem teda posudit. Mame dvojtarif. Prikurujeme krbom ani nie tak pre potrebu vacsieho tepla (co ja ako zena ocenim vzdy), ale proste milujeme ohen v krbe a tu atmosferu. Kurime ale stylom ze tak 5 polienok za vecer. Ak sa nekuri od rana (to v prechodnych obdobiach ked este alebo uz je elektrokotol vypnuty). Priemernu spotrebu mame cca 90€ mesacne. (Ratala som na 12mesiacov i ked sa stale nekuri). A to ma manzel malu stolarsku dielnicku, doma 2tv, 2pc,... Samozrejme vsetko to co napisal @praoteccech plati. Ale orientacne mozno moja info posluzi.
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech ozaj ides niekomu vstupovat do svedomia po 4 rokoch ? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj cakala som ta v tejto diskusii :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?