Ako bezpečne upchať výduch z krbu?

Dobrý deň, vie mi niekto poradiť ako bezpečne upchať prieduch z krbu na druhé poschodie? Potrebujem to kôli zvukovej izolácii. A samozrejme tak aby nezhorela chalupa, keď zakúrim.
Odpovedať
Profilova fotka
@vladi81 ten prieduch nechceš teda dočasne používať? asi by som tam dočasne vložil sklenú vatu, tá je nehorľavá a má dobré akustické vlastnosti
Odpovedať
@iamriso To je dobrý nápad. To by hádam šlo. Pozriem sa na to bližšie. Díky.
Odpovedať
Profilova fotka
@vladi81 treba si ale uvedomiť, že upchaním prieduchu sa zvýši teplota v obstavbe. Vydrží to vložka? Je na to stavaná? Myslím zaťaženie ložísk prípadného výsuvu. Sú tam aj iné prieduchy? Ak sú, hrozí spaľovanie prachu, lebo obstavba bude nedostatočne odvetraná. Budete dýchať spálený prach. A nakoniec: sklená vata... Garantujem Vám, že po dvoch - troch sezónach tam žiadna nebude. Záleží od toho, aký ste kurič. A kam sa stratí? Vy ju budete dýchať!
Odpovedať
@reward A máte nejaké iné riešenie? A ano je tam ešte prieduch rovno nad krbom. Asi by som to upchal hneď dole pri vstupe do toho prieduchu. Sú tam vlastne dva. Posielam fotku.
Odpovedať
@vladi81 však daj vatu do sáčka,aby neunikala,sklená sa musí vždy niečím obaliť, ale musíš zväčšiť niektorý z ostatných otvorov, otvor pre nasávanie i celkový pre výdych sa počíta podľa výkonu vložky,udáva to výrobca, pozri na jeho stránke,ak je nie ventilátor, myslím že to bolo na stránke krbymyslivec.cz ak to nemáš od výrobcu ináč dôjde k tomu čo popisoval reward
Odpovedať
Začína to vyzerať ako neriešiteľný problém. Už upchať by to bolo najmenej. Vata by sa obalila alobalom... Ale kde mám zháňať a prepočítavať prehrievanie vložky? Krb je Uniflam jeden z týchto dvoch: https://www.pece-krb-krby.sk/p/1470/k... https://www.pece-krb-krby.sk/p/589/kr... Výrobné číslo neviem. Nemám k tomu papiere. Pozeral som na strákach výrobcu ale tieto modely tam nie sú. Kde mám nájsť tie špecifikácie s výpočtami?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?