Ake vykurovanie do pracovne 6m2?

Profilova fotka
Ahojte, v rohu nevykurovanej garaze si idem spravit pracovnu (2x3m). priecky chcem z SDK s izolaciou v strede. tie dalsia stena je od domu, kde sa kuri a dalsia vonkajsia s oknom. strop je zrejme izolovany a pod garazou je drevaren, ale chcem dat na podlahu 2cmXPS+OSB doska. Mam ale problem ako vyriesit vykurovanie vyska je cca 2m, takze objem je cca 12m3. Budem tam mat pocitac, tlaciaren. V garazi mi klesla v zime teplota aj pri najvacsich mrazoch na cca -5 stupnov. Za stenou od domu je radiator, takze jedna moznost by bola dotiahnut radiator do pracovne. ale to su este stare zelezne rury a asi by to nebolo uplne jednoduche. a bral by som to ako poslednu moznost. dakujem za rady.
Odpovedať
infrapanel na stenu? strcis do zastrcky, zapnes a mas prijemne salave teplo, kedykolvek potrebujes. mozes nim aj temperovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin Pokiaľ v tej "pracovni" mieniš naozaj pracovať a mať tam stále teplo, tú poslednú možnosť by som bral ako prvú. Čiže potiahnuť radiátor. A budeš tam mať spoľahlivý zdroj tepla. Najjednoduchší spôsob je obyčajný elektrický radiátor s olejovou náplňou za cca 40 €. https://olejove-radiatory.heureka.sk/ Je na kolieskach, takže si môžeš nájsť aj jeho polohu podľa aktuálnej potreby... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin strop by som izoloval zospodu, napojiť sa na staré rozvody dá gebo spojkami, stačí pár metrov potrubia plasthliník na podlahu, vyplniť styrodur 2 cm medzi trubky, položiť plávajúcu. Na vykúrenie stačí cca 500W,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?