Aké kúrenie vybrať na temperovanie?

Dobrý večer. Potrebovala by som radu, aké kúrenie vybrať na prechodné temperovanie 2-izbového prízemného bytu v rodinnom dome. Byt po smrti mamy ostal neobývaný a z bezpečnostných a technických dôvodov sme v ňom museli zrušiť starý plynový kotol a radiátory. Ide zima, nechceme nechať priestory nevykurované, ale rekonštrukciu bytu a kúrenia v najbližších možno 3 rokoch neplánujeme. Obvodové múry sú spodok tehla a na nich siporex. Čím by bolo najlepšie tieto priestory temperovať, aby to nebolo príliš drahé? Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hevas:

Dobrý večer. Potrebovala by som radu, aké kúrenie…
@hevas Klimatizáciou, pokiaľ to ističe utiahnu. Alebo nový / zánovný plynový kotol a radiátory.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hevas:

Dobrý večer. Potrebovala by som radu, aké kúrenie…
@hevas Býva niekto o poschodie vyššie? Ak áno, tak stačí zatvoriť okná. Určite v byte mrznúť nebude.. Ale susedia nad vami vás radi mať nebudú..
Odpovedať
2 izbový byt, je max 3 radiatory aj s kuchynou, nový kotol KK s nízkym výkonom / ale nemate už radiatory / , lacnú AUX multisplit klímu / do 1400 ? € / , 2x Air Curtain N'oveen HC3100 pilot - 1000/2000W -ohrievač na stenu / 2x 85€ / , Konvekčný ohrievač Klarstein Norderney max 1000W- na 15 až 35 °C. Vykurovacie teleso z ušľachtilej ocele má okrem toho mnoho výhod: vyznačuje sa rýchlym a predovšetkým nepáchnucím teplom a tiež dlhou životnosťou / 2x 100 € / ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hevas:

Dobrý večer. Potrebovala by som radu, aké kúrenie…
@hevas Čo máš na mysli pod tým, že "temperovať byt"? Aby ti niekto mohol relevantnejšie poradiť, tak treba trochu lepšie poznať situáciu. Píšeš o byte v rodinnom dome. To je samostatná bytová jednotka, kde teraz nikto nebýva? Vo zvyšku RD niekto býva? Ako sa vykuruje zvyšok domu? Koľko je tam bytov? Čo chceš temperovaním dosiahnuť? Aby tam nemrzlo? Aby tam sa od bytu neochladzovali zvyšné byty? Alebo aby to bolo obývateľné? Lebo ak ide len o to, aby tam nemrzlo, tak prečo? Stačí vypustiť vodu a dom môže byť aj pri teplotách okolo nuly. Domu sa nič nestane, aj keby v ňom bolo -5 °C. Ak nechceš, aby tam mrzlo, tak tam stačí dať nejakú predlžovačku s termostatovým vypínačom a na to zapojiť nejaký olejový radiátor. Termostat nastavíš na 5 °C , takže tam nebude mrznúť. Je to lacnejšia alternatíva tej klímy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?