Aké kúrenie? Oplatí sa mi tepelné čerpadlo?

Do akeho kurenia ist ak mam vypocitanu potrebnu energiu na vykurovanie za rok 6,177 MWh co je pri zastavanej ploche domu 150m2 - 41kWh/m2 ? Projektovane mam tepelne cerpadlo aj s ohrevom vody (vypocet potreby energie na pripravu TV 0,725MWh), oplati sa mi to? alebo by ste isli radsej do elektrokotla prip. elektricka podlahovka? Plyn nemame. Ked bude TČ tak by som s nim planoval aj chladit. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ked na to mas tak TC. Druha moznost v poradi je elktrokotol+ priprava na TC. (kotol+ bojler+... ta vyjde zhruba na +/-1500 eur ) Nad inym by som neuvazoval.
Odpovedať
@martinsimo tak si k tomu pripocitaj TUV ( 2,5 MWh ), ostatne spotrebice ( 2,5 MWh) a si niekde na 150 € mesacne. Ak stym nemas problem, tak elektrokotol, ak mas inu predstavu tak TC.
Odpovedať
Ak máš dosť veľkú kotolňu - tech, miestnosť a rád kúriš, dýchaš dym, prášiš sa s popolom, dostupnosť k palivu - les, tak pec na drevo, keď menej tak peletky, aj tie su už dosť drahé. ak máš rad pohodlie a máš tých 150€ mesačne a malú tech. miestnosť, tak elektrokotol, Ak ostaneme pri tom pohodlí (nie lenivosti) tak nám už ostalo len TČ nespomenul si dostupnosť plynu, ale investičné náklady sa približuju k TČ
Odpovedať
Tiez zvazujem ci ekektro kotol alebo TC. Tc robi velky hluk vonkajsia jednotka a vrt je drahy... Tak asi elektrokotol. Ake mate skusenosti s infra panelmi?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?