Aké kúrenie - odporový kábel, rekuperácia, prípadne kachle alebo podlahové kúrenie(voda) ?

Aké kúrenie by ste odporučili v prípade bungalovu v tvare L, tenšie múry, hrubý polystyrén, okná orietované na JV, všetko velmi dobre zateplené ? Tepelné čerpadlo sa mi zdá ako príliš drahá investícia ak človek dobre zateplí, čo myslíte ?
Odpovedať
Profilova fotka
@nin25 co znamena dobre zatepli, aku mas mernu potrebu tepla ?
Odpovedať
@nin25 rekuperacia nieje kurenie...evidentne v tom mas zmatok, nechaj to na partnera alebo odbornika...pokial mas moznost plynu, chod do kondenzacneho kotla s teplovodnou podlahovkou...pokial sa ti zda tepelne cerpadlo drahe...alebo elektricke rohoze, nizke realizacne naklady, vyssie mesacne platby...kachle ak sa ti chce babrat s palivom a bordelom okolo...na vyber je toho moc, ak ti ide o cenu, tak asi najskor tie elektricke rohoze, no rataj s vyssou cenou za elektrinu...
Odpovedať
@nin25 Kúrenie klímou + rekuperácia, prípadne len aktívna rekuperácia
Odpovedať
@nin25 pokiaľ to dobre zateplíš tak je pravda, že tepelné čerpadlo je zbytočne nákladá investícia. Len to dobre zatepliť :-)
Odpovedať
Zavisi i od rozlohy vykurovacieho priestoru. Hlavne si nechaj vystavit tepelno technicky posudok. Bez neho je to zbytocne varenie z vody 8-(
Odpovedať
@marek_norway ak sa pripojim na plyn tak ma len pripojka vyjde cca 2000e + kotol a pod. Myslim skor tak ako napisal @jakino len potom neviem ako zohrievat vodu a ci dat este aj podlahove rohoze... Ono pytam sa informacne v podstate este pred zacatim stavby..ake maju ludia skusenosti..ake su reale naklady a pod.. Radi by sme to naplanovali este predtym.
Odpovedať
@nin25 ohrev TUV bojlerom s TČ a s externým kompresorom, napr Eliz TCA 150
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?