Aké izolačné dosky na krb použiť?

-chcel by som sa informovať ake dosky mam pouzit a de sa daju lacno zohnat na obostavbu krbu, u nas som videl 1000x600x3 silikatova doska okolo 30eur. - videl som aj krb izolovany s mineralnou ci sklennou vatou s alobalom,ktora bola pouzita na izolovanie steny za krbom,komina aj sadrokartonu- sopu- chu,moze sa to tak robit PORADTE , DAKUJEM :-)
Odpovedať
Dobry den, ponukam izolacne dosky na vystavbu krbu o rozmeroch ako spominate za cenu 15 EUR, su nove, nepouzite. 0907715027
Odpovedať
ahoj no ake su to dosky,ako sa volaju,vyrobca,rozmery a odkial ste?ja z dubnice no bol som v teraz v obchode s krbmy v Trencine,tam maju tie dosky 3cm po 15eur,5 je po 19eur.
Odpovedať
no takto to staviam,zo zadu je stena obmurovana s bielou tehlou a ta je od steny asika1-2cm,a nad tou uz to chcem z tych dosiek,teda ak mi to tak niekto poradi
Odpovedať
namornik tu mas dost dobra link na stavbu svojpomocne http://www.grenaisol.cz/cz/?stranka=m...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@namornik71 a viete ze ked neodizolujete stenu tak vam hu moze aj roztrhnut aj nosny mur???
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch
Dobrý deň, sú postačujúce izolačne dosky o hrúbke 3cm na teplovzdušnú krbovú vložku?
Odpovedať
@kipsii urcite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@kipsii krb, ktorý Vás má ohrievať, chcete izolovať??? Trochu proti logike, nemyslíte???
Odpovedať
Profilova fotka
Písal na teplovzdušnu krbovu vložku
Odpovedať
Profilova fotka
@micjak ďakujem za poučenie... takéto nezmysly, teda krb obstavaný izolantom som robil aj ja... asi tak pred dvadsiatimi rokmi :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@reward okej teda , opakom izolantu je vodič , najlepšie vedie teplo hliník, to sa musí veľa ľudí popáliť na vašich krboch 🙁
Odpovedať
Profilova fotka
@micjak mladý muž, trochu menej sarkazmu, prosím... Ak je pre Teba krb, ktorý Ťa má ohriať, zhotovený z izolačných dosiek, úplne v poriadku, je to Tvoj názor. Ja tvrdím, že aj steny krbu majú hriať a vyžarovať zdravé teplo.
Odpovedať
@reward ktoré teplo je pre človeka nezdravé? nad 50st? či pod-40?v tomto rozsahu to človek doteraz vždy prežil s patričnou výbavou, ideálna teplota je 22-24 pri 50% vlhkosti v obývačke. 18st v spálni, 30 st. v kúpelni len na nevyhnutný čas. a je úplne jedno z akého zdroja
Odpovedať
Podla mna je nebezpecne take druhe teplo, to pod 25 stupnov. (Pozn.: z mojich pozorovani to neplati pre obeznych ludi)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu načo ti to budem písať? písal som Ti to asi stokrát... ale Ty sa stále pýtaš, si dôchodca, ktorý má milión otázok... Počkaj si a doži, veľmi Ti to želám, ak ja budem dôchodca, odpoviem Ti do minúty :-D
Odpovedať
Aký teda materiál na obstavbu krbu používate?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kipsii ak sa teda pýtaš mňa, určite akumulačné dosky. U mňa konkrétne ORTNER akumulačná platňa 600/300/40.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?