-chcel by som sa informovať ake dosky mam pouzit a de sa daju lacno zohnat na obostavbu krbu,
u nas som videl 1000x600x3 silikatova doska okolo 30eur.
- videl som aj krb izolovany s mineralnou ci sklennou vatou s alobalom,ktora bola pouzita na izolovanie steny za krbom,komina aj sadrokartonu- sopu- chu,moze sa to tak robit
PORADTE , DAKUJEM :-)
ahoj no ake su to dosky,ako sa volaju,vyrobca,rozmery a odkial ste?ja z dubnice
no bol som v teraz v obchode s krbmy v Trencine,tam maju tie dosky 3cm po 15eur,5 je po 19eur.
no takto to staviam,zo zadu je stena obmurovana s bielou tehlou a ta je od steny asika1-2cm,a nad tou uz to chcem z tych dosiek,teda ak mi to tak niekto poradi
@micjak mladý muž, trochu menej sarkazmu, prosím... Ak je pre Teba krb, ktorý Ťa má ohriať, zhotovený z izolačných dosiek, úplne v poriadku, je to Tvoj názor. Ja tvrdím, že aj steny krbu majú hriať a vyžarovať zdravé teplo.
@reward ktoré teplo je pre človeka nezdravé? nad 50st? či pod-40?v tomto rozsahu to človek doteraz vždy prežil s patričnou výbavou, ideálna teplota je 22-24 pri 50% vlhkosti v obývačke. 18st v spálni, 30 st. v kúpelni len na nevyhnutný čas. a je úplne jedno z akého zdroja
@duzu načo ti to budem písať? písal som Ti to asi stokrát... ale Ty sa stále pýtaš, si dôchodca, ktorý má milión otázok... Počkaj si a doži, veľmi Ti to želám, ak ja budem dôchodca, odpoviem Ti do minúty :-D