Zatvaratelny sprchovy kut po strop

Dobry den, ma niekto zatvaratelny sprchovy kut az po strop? Nieco taketo: https://freshome.com/wp-content/uploa... Najviac ma zaujima, ci sa nebudu tvorit pliesne, ci uz v rohoch alebo na strope. Po sprchovani bude samozrejme treba nechat dvere pootvorene. V dome bude rekuperacia a vyvod rekuperacie bude blizko dveri (mimo sprchovy kut). Jeden sklar nam odporucil nechat aspon 2cm medzeru medzi otvaravymi dverami a stropom aby sa to aspon nejak vetralo ci uz pri sprchovani alebo po nom pri zatvorenych dverach. V jednom obchode s obkladackami nam zase jeden chlapik vravel, ze on ma kut tiez az po strop, okrem dveri, ktore koncia 20cm pod stropom a ze v tom mieste sa mu na strope robi pliesen. Ale vravel, ze ma iba ventilator, nie rekuperaciu. Iny nam zas vravel, ze rekuperacia dokaze aj taky sprchovy kut pomerne rychlo vysusit. Ma niekto realne skusenosti?
Odpovedať
@coroner26 JA mám odťah rekuperácie nad sprchovým kútom, ale nemám ho po strop máme ho len zvýšený oproti štandardu o 10 cm. Tiež by som sa obával vlhkosti, ktorá tam zostane. Navyše to bude o dosť nákladnejšie. Firmy pýtajú za neštandardné rozmery zvyčajne až 10 % za každých 10 cm.
Odpovedať
@chrobak7 Kut by bol od sklara, bezne robia kuty na mieru. Pribliznu cenu viem a som s tym zmiereny :) Cize ide mi len o to, aby to nesposobilo vacsie problemy. Ak mas odtah priamo v sprchovom kute, tak ako dlho ti trva kym sa ti kut vysusi?
Odpovedať
@coroner26 Nesledujem to. Ale mám v sprche aj podlahové kúrenie, takže to je celkom rýchle. Navyše rekuperácia pri zvýšenej vlhkosti prepne automaticky na vyšší výkon.
Odpovedať
@coroner26 mysilm si, ze aj ked nechas dvere 5 cm od stropu, ale moc sa to odvetravat nebude. Ci bude plesniviet zavisi o kolko stiahne rekuperacia vlhkost, ako rychlo ju stiahne, ake budes mat obklady, ci sa naucite po pouziti sprchy vodu stierat, ci ju tam nechate stat a aj podla toho ako casto budete umyvat, lebo v cistom kute sa plesni az tak dobre nedari ako v zakydanom so zvyskami mydla v kazdej spare, kazdom kute
Odpovedať
Nerozumiem dost dobre motivacii k takemu niecomu. Jedine preco by som o takom uvazoval by bola nizka vyska miestnosti. Sklo treba po sprchovani zotriet aspon stierkou tak neviem naco si pridavat robotu.
Odpovedať
Ok, dakujem za postrehy. Ak by sa nasiel niekto kto to takto ma, tak kludne napiste skusenosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@coroner26 nemá to logiku, dvere budú zbytočne ťažké, budú ti časom "padať" závesy. Mám s tým skúsenosť, už som závesy menil. A ešte k tomu, že ti dodá sklár...z obyčajného skla? To je veľmi, veľmi nezodpovedné a nebezpečné, sklo musí byť kalené, aby sa v prípade rozbitia roztrieštilo na malé kúsočky.
Odpovedať
@topvideo sklenari bezne robia sprchace z bezpecnostneho skla, nie z obycajneho tabuloveho. Ja som sa bola pred nedavnom pytat ohladom mojho buduceho sprchaca, hned mi ponukli bezpecnostne (kalene), bezpecnostne s foliou, bezpecnostne lepene dvojvrstve a este nieco, co som ani netusila co je... Neverim, ze by nejaky sklenar vyrobil sprchac na mieru z obycajneho tabuloveho skla.
Odpovedať
@topvideo Jasne ze z kaleneho skla, maju aj s upravou proti vodnemu kamenu. Zavesov sa tam da tolko aby to nepadalo (minimalne 3, neviem kolko mas ty). Sklar to prepocitava podla vahy dveri a nosnosti pantov. Po technickej stranke sa to urcite da poriesit, bezne sa pouzivaju velke presklene dvere v officoch a nie je s tym problem. Skor ma zaujima to co som sa pytal v prvom prispevku. Ale aj tak vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
V podstate vyrobiť sa dá všetko. V prípade sprchovej zásteny po strop je ale potrebné mať ukončenie nejakou lištou takže dvere by boli aj tak +/- 1cm od stropu (aby sa dali otvárať). Inak by ste tam museli umiestniť tesnenia a sprch kút by bol ako box (úplne uzatvorený). Šikovný sklenár to vymyslí, prepočíta, vyrobí, no pri použití v kúpeľni je dôležitá aj 100% funkčnosť s veľkým prihliadnutím na údržbu. Iné je mať presklené kóje v kancelárii a iné funkčný sprchový kút. Kvalitný výrobcovia sprch. kútov svoje produkty vyvíjajú, testujú a odladzujú tak, aby boli 100% pre používania. Preto majú svoju cenu a doriešené všetky detaily.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?