Walk in sprchovy kut - skusenosti a rady pri rieseni nasej kupelne

ahojte, chystame sa prerabat kupelnu, chceme dat len sprchovy kut (nie vanu) najradsej 120x90, ...rozmyslam nad tzv. ,,walk in" - len jedno sklo a z druhej str. otvoreny (vstup by bol od umyvadla). no nie som si ista ci by to tak bolo ok. mate s nim niekto skusenosti? nenaspliecha sa?pripadne ak by ste mali nejake napady ako vyriesit tuto kupelnu, budem velmi vdacna!
Odpovedať
@erika54 osobne ti davam palec hore za tento napad.kazdy schod alebo dvere na sprchovom kute su potencionalny problem pri cisteni a drhnuti od vodneho kamena.navyse ciste linie a jednoduchost priestranneho kutu sa mi velmi pacia.to minimum co naspliechas sa lahko kedykolvek utrie
Odpovedať
@erika54 walk in je bez dveri..... Ci? Sklo prec.... Kazda kvapka bude vidno... Radsej vymurovat a obklad...
Odpovedať
@erika54 ta stena, kde je polozena vodovaha, bude bocna stena sprchacu..... Vpredu bude vchoch - ziadne dvere - walk in....
Odpovedať
@megdesign áno, máš pravdu, bez skla super údržba, no v našom prípade by bola v sprchaci tma čo tiež nie je naj...:(
Odpovedať
@erika54 do sprchaca sa da vzdy dat svetlo.... Aj u mna bude..... Cez to okienko moc toho svetla neprejde....
Odpovedať
@erika54
Odpovedať
Profilova fotka
@erika54 walk in je super system ale podla mna tam mas malo miesta. Ak bude niekto ori umyvadle a druhy sa bude sprchovat 100 percent ho osprchuje. Dala by som radsej zatvaraci v rohu z oboch stran...
Odpovedať
Ziadna otvorena sprcha. To vyzera dobre iba v katalogu. V reali mas furt mokre ponozky. Dvere na sprche ti urcite nebudu vadit. Sklo treba dat co najnizsie, lebo aj popod budes mat mlaky. Svetlo nech ti este chlapi uobia. Ved len murujete. 2 stropne. Inak my mame jedno stropne a mame svetla habakuk :-D Mna skor zaujala ta vec okolo pracky. To je drevo? Mur? Nezhorite? Ak to bude napr drevo tak tazko zozenies taky isty odtien ako je napr na geberite.
Odpovedať
Profilova fotka
@erika54 pekné riešenie, skrinku by som dal do kúta, sprchu pre malý priestor s dverami
Odpovedať
@megdesign asi mas pravdu...je to o zvyku...
Odpovedať
@evica01 ...vdaka za nazor:) na tom obr. ide len o rozmiestnenie, obklad sme este neriesili hoci ta kombinacia nevyzera zle...no chcem nieco len uplne jednoduche...ja sa vsetkeho co sa mi sprvoti paci velmi rychlo presytim...takze nieco uplne neutralne dame.
Odpovedať
...no co prispevok to odlisny nazor, takze co teraz?!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@erika54 urobit ako sa tebe paci ;-) Kazda vec ma svoje plus a minus, ide len o to, co v tvojem pripade povazujes za plusy a co za minusy. Niekto povazuje za minus zafrkane sklo, dalsi ofrkanu podlahu zo sprchy a mokre fusakle
Odpovedať
Profilova fotka
@erika54 Ja si mylim, ze pre tento typ sprchovacieho kutu je vasa kupelka mala. Bezproblemovejsie bude pouzit klasicky s pouvnymi dverami do boku.
Odpovedať
Profilova fotka
ja suhlasim s @jan45 a @kubo56 . tvoj priestor je maly na walk in. my mame 140x90, tiez sme uvazovali, ale zistili sme, ze aj tak je maly.
Odpovedať
@kamilka22381 aha...takze ak tomu dobre rozumiem, vy ste uvazovali nad 140x90 a nedali walk in ale obyc. zatvaraci a aj tento vas by sa ti zdal maly na walk in?
Odpovedať
@erika54 nebude maly. My budeme mat walk in 110x110...
Odpovedať
Profilova fotka
@erika54 ano. nas by mozno aj stacil, ak by sme nemali vymurovane 3 steny a dlha 140 cm stena volna, ale na walk in nestaci, lebo tam musi byt aj pohodlny vstup. vy mate vymurovane 2 steny, cize vstup z kratsej a walk in z dlhsej strany, ale podla mna je to malo, pretoze tam mate to umyvadlo. a podla mna si aj zbytocne beras z kupelne. citala som, ze sa ludia stazuju na walk in, ze im je v sprchaci zima. my sme si z kupelne neuberali, kedze je to druha kupelna v dome, rodicovska, a velka je 140x260 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@erika54 skus sa sprchovat v nejakom priestore, kde si das mierku tych 120 cm, kolko vody tam dospliechne. a uvidis ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?