Výmena termostatickej kartuše

zdravím ako sa da vymeniť term.kartuša vo vaňovej batérii Novaservis Metalia 57 tusim Nedari sa mi vybrat. Vysroboval som mosadzny koniec ale to vnutro nejde von. Uz som to cele dopraskal.
Odpovedať
Malo by ti asi vyzerat takto nejak. A mne sa podarilo odsrobovat ta cast z druhej fotky a zvysok zostal vnutri.
Odpovedať
Malo by to vyzerat nejak takto ale mne da podarilo odstrobovat len tu mosadznu cast (na druhom obr), zvysok zostal vnutri a nejde von
Odpovedať
@tribratri To mosadzné sa nedemontuje. To musíš vytiahnuť nasilu celú kartušu. Drží ju jedna skrutka, tzv. červík. Hľadaj na batérii niekde vzadu alebo na spodku. A máš náhradnú kartušu?
Odpovedať
@chrobak7 Kartusu zatial nemam, zatial neviem ci kupim novy kartusu alebo celu novu bateriu. Skrutka tam ziadna nie je, cele som to poprezeral. Bola tam len jedna, ktorou sa povolilo plastove madlo (bolo pod tym farebnym kolieskom). Ta mosadzna cast sa musela vysrobovat, pretoze bola nasrobovana v telese baterie a je na nej tesnenie. Ale zrejme ta kartusa je zazrata v baterii a sa uvolnila z tej mosadznej casti? Chcel som ju odvapnit, pretoze prestala termostatovat a vraj sa to stava ked zarastie vodnym kamenom. Ale budem rad ked to odtial nejak vytrhnem. Teraz to mam namocene v octe, uvidim ci to povoli. Pritom ta bateria bola pouzivana minimalne, pouziva sa vecsinou sprcha, vana len velmi malo. Mozem nieco nafotit...
Odpovedať
@tribratri Musi tam byt skrutka alebo segerka. Tie kartuse sa nesrobuju do telesa, tie sa len zasuvaju.
Odpovedať
Takze len pre info. Ziadna dalsia skrutka ani segerka tam nie je. Bolo to tak zaseknute tam, ze sa "uvolnila" ta nalisovana mosadzna cast od plastovej, horko tazko sa mi to podarilo odtial vytiahnut. Drzalo to tam na tesneniach (o kruzkoch, 2ks). Objednany novy kus som tam nasunul a nasroboval tou mosadznou castou, je tam tesnenie, ktore tesni o teleso baterie. Takze vyriesene, sice destrukciou termostatickej kartuse (povodne som ju chcel vymenit), ale co uz.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?