Vstup na balkón z kúpeľne - má niekto takéto riešenie?

ahojte, zaujima ma, ci ma niekto z kupelne vstup na balkon. nakolko staviame poschodovy dom s balkonmi, v projekte su balkonove dvere v kupelni. co si o tom myslite? pripadne, ak ma niekto takto riesenu kupelnu, ako ste spokojni? :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Budes mat s balkona vyhlad ktory stoji za to? Ak nie upusti od balkona je to viac starosti ako radosti. Su to peniaze a vacsinou v domoch to lidia nevyuzivaju. Samozrejme iba je situacia ked ide o terasu, alebo pzemok na to vhodny. Ak si vsak rozhodnuta pre balkon dvere s kupelky su ok.
Odpovedať
@leatea Pokiaľ nemáš luxusný dom niekde na pláži s výhľadom z toho balkóna na more a kúpeľňu tak 20 m2, tak je to podľa mňa zbytočnosť. Nad tými dverami si mala špekulovať u projektanta. Ale ak to chceš, a predpokladám, že to chceš, lebo inak by ste si to do projektu nedávali, tak si to daj a nikoho sa nepýtaj. Ak to nechceš, nechápem, na čo ste do dávali do projektu. Opýtaj sa sama seba, kedy a ako často budeš chodiť z kúpeľne na ten balkón. Dáš si po kúpeli župan a pôjdeš sa promenádovať na balkón?
Odpovedať
no chceli sme aj balkon, ked uz mame poschodie. kupelna je hned vedla spalne. vyhlad je na Malu Fatru, kym nepostavia cez cestu nove domy. ale zatial majitel ani neuvazuje o predaji pozemkov, prehovaraju ho viac nez 10r bez vysledku.
Odpovedať
@chrobak7 s projektantom este len budem, kedze maju dovolenky teraz. preto sa pytam aj tu, ci to niekto takto ma. balkony chceme urcite, preto sme sli do poschodoveho domu. projekt je katalogovy s niekolkymi upravami, kvoli orientacii pozemku. rozhodujeme sa medzi dverami na balkon a klasickym oknom v kupelni. projektant ma aj rozne vizualizacie nachystane, vratane nasich zmien.
Odpovedať
Kamaratka ma a na balkone vesia osusky/uteraky. Ja by som to ale nechcel, a to byvame tiez v poschodaku. Balkon je ostara.
Odpovedať
Kolko ludi vyUzivaju tie úzke dlhé balkóny na poschodových domoch? Co poznám a sledujem po okolí tak nula
Odpovedať
@kejsix niet nad balkón..musí ale byť poriadny a najlepšie polozapusteny prekrytý....keď prší chcem naň a relaxujem.
Odpovedať
Ja mám 3 balkóny 😂 používam akurát tak na kvety. Z kúpeľne si to ešte viem celkom dobre predstaviť na susenie uterákov... Susedka má tiež balkóny ale dva.... A tá ich intenzívne používa na sušenie prádla. Čiže záleží ako fungujete.. pre mňa je to ozdoba, ktorú musim.umyvat, zábradlia drevené v kuse zaprášené 😂 bude treba renovovať kompletne čoskoro.
Odpovedať
@leatea tiez asi nepoznam nikoho, kto realne v dome vyuziva balkon.. Kazdy len nadava :-D Kazdopadne, ak uz daky, tak prave z kupelne mi to pride najrozumnejsie koli tym uterakom, viem si predstavit mat tam maly susiak a susit uteraky.. Kamoska ma balkonove dvere z kupelne rovno ku kupacej kadi, to mi tiez pride ako rozumne riesenie, ale ona ma prizemny dom, nie poschodak, kada na balkone by mohla byt zaujimava, len ci sa rata s tou zatazou, to je uz otazka..
Odpovedať
@leatea ak by som ten balkón mala na priečelí domu s priehľadným zábradlím, asi by som na ňom uteráky nesusila. Ak by ten balkón mal vizuálne “zlepšovať” dom, tak by som ho dala.
Odpovedať
@daralbajda Iste, ak nemas poriadnu terasu, tak suhlasim.
Odpovedať
@akvi tak ja si balkón chválim,zena tiez,dcéry tiež...a ja naň takisto rád chodím.je síce ako loggia , polozapusteny 1,8x4,2m a mám aj terasu.....ale niekedy sa cítim lepšie na balkóne.. @salinda789 a na dome je dobre to čo potrebuješ k životu,všetko ostatné je zbytočný balast..v podkroví je to bomba,dňa tam suši bylinky,ja hríby...nedám dopustiť na loggiu-balkon..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leatea ja si myslim,ze to blbost nie je. Zalezi,kde bude pracka,ak by bola hore je to super na susenie pradla,ale aj uterakov a podobne.
Odpovedať
dakujem velmi pekne za nazory. nizsie prikladam fotku domu a podorys. balkon je ciastocne kryty strechou, ktora sa da dotiahnut nad cely balkon. co sa tyka podorysu, tak vedla kupelne je technicka miestnost. tam sme zrusili samostatne wc a zvacsi sa technicka miestnost, do ktorej sa prida pracka a mozno susiak na pradlo. rcite tam pojde stresne okno. zabradlie na balkon este nie je vybrate, ale vzdy som si chcela podvecer sadnut na balkon a len tak sediet a relaxovat :-)
Odpovedať
@leatea obavam sa, ze v podvecer si s kavou skor sadnes na terasu akoby si si ju mala vynasat cez pol domu na balkon... Ale hadam sa par krat do roka aj toto udari :-) Ale inac preco nie, balkon pri kupelni. Daju sa tam osusky dosusat, v zime sa tam mozes otuzovat po teplej sprche, hlavne ked sa pozabudnes a vybehnes tam tie osusky vyvesat (mne sa toto stava bezne) Ale ked tak pozeram na ten projekt, tak bidet nahradte bidetovym sedadlom na WC alebo bidetovou sprskou a rohovej vani sa vyhni dalekym oblukom. Na to kolko priestoru zabera neposkytne ani o mak viac pohodlia a ten roh vyumyva len Saxana... A porozmyslala by som este o umiestneni sanity. WC-ko oproti dveram meni kupelnu na tronnu sien. ;-)
Odpovedať
@zita19 dakujem za rady. bidet a sprchu zrusime. sprcha staci dole. rohovu vanu mame teraz a urcite chcem klasiku. este uvazujem vymenit vanu s wc a otocit dvere, co by schovalo to wc este viac.
Odpovedať
@leatea určite na milión percent nebudeš v dome sedieť na balkóne. Na poschodí... @zita19 mám obrovskú rohovu vaňu a som s ňou v pohode, ani Saxana nie som 😂 a nám tým že sa tam dá sadnúť veľmi vyhovuje. Problém tej vane vidím v Tom okne, mám to úplne tak isto ako je to v Tom projekte a okno mám v kuse ofrkane, okvapkane, tienenie som z vnútra nedokázala vyriešiť vôbec... Atď.
Odpovedať
@leatea inak koľko vás je že potrebujete 3 wc?
Odpovedať
@mishkabb no uvidime, teraz mame 2 balkony a nevyuzivame preto, ze su na zlom mieste. tam, kde by sme vyuzili, tak tam nie je spraveny. ale toto je dorabane podkrovie a aj kupelna je stiesnena. vdaka za postreh ohladom okna a vane. pri 2 detoch to bude tak ci tak vesele :-) co sa tyka 3ks wc v dome, tak to urcite nebude. je to katalogovy projekt najblizsie nasim predstavam a bude mat par uprav. jednou z nich je spojenie wc s technickou miestnostou a teda to wc tam nebude, bude to technicka miestnost s prackou. dole len okna a terasu presunieme, kedze vlavo mame slnko na pozemku.
Odpovedať
Susedia maju vrchnu dispoziciu domu uplne presne ako aj vy. Balkonove dvere kupelkove ani neotvaraju, lebo su do ulice. A celkovo ten balkon nevuuzivaju, iba v zime na vuanocne svetielka. Ale musim uznat, ze maju v kupelke velmi vela svetla a to je asi na nezaplatenie
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzcek1988 to svetlo je na nezaplatenie, ale co z toho, ked balkon sa tam nevyuziva, za mna zbytocnost tym padom :-)
Odpovedať
@brunete @zuzcek1988 moze sa dat aj fix okno z kupelne, na balkon sa moze vychadzat cez spalnu. Lacnejsie, svetla ostane dost. Ak je "vyhlad" na ulicu moze byt pieskovane sklo alebo kosaty bambus v kvetinaci pred oknom. Aj zacloni vyhlad aj prida ten spravny smrnc... (alebo nejaka ina burina :-N )
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 aj to je moznost, no mne aj tak sa to moc akoze nepozdava, do takej varianty by som ja nesla, radsej by som bola keby tam mohla byt nejaka izba :-)
Odpovedať
@brunete tak mevyuzivaju ho v zmysle ze tade nechodia na balkon, ale zas ked chce vyvetrat ma to za 3 minuty a to svetlo podla mna je na nezaplatenie @zita19 fix je somarina, lebo cez take velke okno aspon rychlo vyvetra a aj na udrzbu je to jednoduchsie. Oni maju obycajne zaluzky na okne, rovnako ako na ostatnych a keby neviem ze tam maju kupelku, tak si myslim ze je to izba. Myslim pohladovo z ulice
Odpovedať
@zuzcek1988 , @brunete , @zita19 dakujem koceny. dame okno, nech to posobi pekne z ulice. premiestnovat ju nebudeme, kedze je na juznej strane a pre izbu tam bude prilis teplo. v piatok ideme za projektantom, tak som zvedava na navrh.a co usetrime, mozeme pridat samostojacu vanu :-)
Odpovedať
@zuzcek1988 A kto dnes vetrá oknami?
Odpovedať
@ruren zeby ten kto nema reku? Reku nie je povinna. Ci?
Odpovedať
@zita19 Ide o novostavbu a väčšina normálnych ľudí si do novostavby rekuperáciu dávajú.
Odpovedať
@ruren normalny, nenormalny... Dohodnime sa, ze snad vacsina ludi si ju da... To, ze niekto je konzervativny, pripadne proste zrovna reku nepovazuje za dolezitu este neznamena, ze nie je svojpravny.
Odpovedať
@ruren vacsinu ludi co poznam a maju rekuperaciu, vetraju aj oknami. Toto je uz debata o koze a nie o voze... 😉
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?