Vaňa z liateho mramoru

Máte niekto vaňu z liateho mramoru? Akú značku/model? Aké máte s ňou skúsenosti? Nefarbí sa časom? Bojím sa, že materiál je porézny a po rokoch bude vyzerať ako kameninový drez, ktorý chytá farebný nádych od špiny.
Odpovedať
Najviac ma zatiaľ zaujala vaňa polysan reduta.
Odpovedať
ak ma byt vana naozaj z mramoru silno neodporucam. ani ako podlahu. (jednu mam doma) ;-)
Odpovedať
@amelia212 Tzv. liaty mramor je drvený dolomit zmiešaný s umelou živicou odliaty do formy. Taký frajer nie som, aby som mal na vaňu vytesanú z pravého mramoru :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 nesla by som do toho... mas zenu? farbi si vlasy? ak ano, bude to problem.. kamoska mala z liateho mramoru umyvadlo a zostali jej tam flaky, ako si farbila vlasy. Predsalen smalt je smalt a toto je " len " umelina, ani hocijaky cistiaci na to nemozes dat, lebo to strati lesk, rovnako ako akrylat..( cize nic na baze kyselin, a tie su skoro vsade). Priklanam sa k starej dobrej odolenj klasike - smaltovanej vani.
Odpovedať
@katrin21 Ženu mám, vlasy si nefarbí, takže tento problém odpadá. Teraz máme akrylátovú vaňu, manželka ju umýva normálne kyselinou a vaňa vyzerá stále rovnako ako nová (máme ju 8 rokov). Zaujímajú ma skôr fľaky z bežného používania. Či časom nebude nasiakavať povrch liateho mramoru. Smaltovaná vaňa je fajn, ale nie som ochotný dať za samostatne stojacu vaňu toľko peňazí.
Odpovedať
@raphael42 Vlasy si nefarbi- zatial, dockaj casu x-) Treba s tym radsej pocitat
Odpovedať
@maminecka2 vráťme sa, prosím, k podstate veci. Ja sa pýtam na to, či liaty mramor bežným používaním mení farbu povrchu.
Odpovedať
@maminecka2 Len pre vysvetlenie, sama manželka prišla s liatym mramorom. Má svetlé blond vlasy, takže farbu nepotrebuje a ani to nikdy nehrozí. Nie sme psíčkari, takže ani škriabanie vane psom nehrozí. Smaltované samostatne stojace vane stoja naozaj 3-, 4-, 5000€, to je mimo rozpočtu. Vstavanú nechceme. A ak niekomu akryl chytá farbu, najskôr kúpil šmejd. Teraz máme Ravak a žiaden problém. Ale samostatne stojaca vaňa z akrylu je ľahká, posunieš ju aj malou silou. Tým pádom hrozí poškodenie rúrok. A lepiť ju k podlahe nechcem kvôli údržbe. Preto zvažujeme liaty mramor. Tie vane majú 100-200 Kg, s trochou silikónu okolo sa nepohnú aj pri hrubšom zaobchádzaní.
Odpovedať
Ešte uvažujem, že ak liaty mramor, tak či lesklý alebo matný. Snáď sa niekto ozve, kto ma osobnú skúsenosť s liatym mramorom.
Odpovedať
@raphael42 Tiez som zvazoval podobne materialy na chalupku. Vanu taku nemam ale v praci mam 2 silgranitove drezy za nechutnych 350 kus a uz po par mesiacoch je vidiet ako zachadzaju. To ma presvedcilo ze nie je nad stary dobry porcelan.
Odpovedať
@raphael42 My mame parapety z liateho mramoru- zatial cerstvo namontovane (este nebyvame), su biele matne a trosicku som sklamana lebo na 1. pohlad vyzeraju ako tie klasicke plastaky... Kto sa vyzna mozno rozdiel vidi, ja nie... Za mna ciste z dizajnoveho hladiska radsej lesklu, urcite by bola krasna. Zrejme sa budes musiet poinformovat priamo u vyrobcu, mali by mat spatnu vazbu od zakaznikov co je lepsie na udrzbu, menej sa nici... Vraj cistenie sa odporuca tak, ze doplna napustit vodou s praskom na pranie. Ceny si zistoval? By ma zaujimali. Inak tiez som blondina- aj som vzdy bola, ale zial sediny je vidiet aj na svetlych vlasoch :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 neverim, ze mas akrylatovu vanu rovnako lesku ako v den kupy... taku este nevyrobili :) Podobne to bude aj s liatym mramorom....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@raphael42 mame vanu z liateho mramoru aquatek cindy, je matna biela a ziadnu spinu natom nevidno. umyvame to beznými prípravkami, nic specialne. Samozrejme otazka je ako to bude vyzerat za 10 rokov, ale akakolvek vana nebude po 10tich rokoch rovnaka ako ked je nova.
Odpovedať
otazka inak. aku mate vodu? ak musis pravidelne cistit umyvadla a varnu konvicu napr. octom tak vapenec nechaj tak a zadovaz si obycajnu smaltovanu vanu, porcelanove umyvadlo a nerez do kuchyne.
Odpovedať
@gazzz Ako dlho už máte tú vaňu?
Odpovedať
@amelia212 Voda tu je tvrdá. Ale obyčajné smaltované vane v samostatne stojacom prevedení majú dosť neobyčajnú cenu. 3000 € a viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 https://www.kupelnasnov.sk/samostatne... tu by si si nevybral? su tam aj samostatne stojace.... smaltovane .. narychlo som to prebehla
Odpovedať
Kamarat mal a po 10 rokoch musel menit. Nepamatam presne v com bol problem,ale nieco v zmysle,ze praskla,nedala sa pouzivat. Nechapal,lebo garantovali dlhu zivotnost. Ale to neznamena,ze kazda je zla. Ak sa vam paci,skuste.
Odpovedať
@raphael42 http://www.modrastrecha.sk/forum/kupe... Tu pisu aj o vani,konkretne atlaska ju ma a udrzba ziadny problem,ma ju 15 rokov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?