Uzemnenie odtokového žľabu v sprchovacom kúte

obraciam sa na tich,co maju v sprchovacom kute odtokovy zlab-celonerezovy.Ci ste ho uzemnovali alebo nie.Aj pri geberite duofix bol nejaky znak ze by ho trebalo uzemnit,tak neviem.Ako to mate vyriesene?
Odpovedať
Profilova fotka
Zlab som uzemnil, aj smalovanu vanu. Geberit nie. Tam do styku s ramom neprichadzas.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Dobre ráno, chcel by som sa spytat skusenejsich @merak, @volt, @neutrino, @kejsix, @patriky Jedna sa o uzemnenie smaltovanej vane, vyrobca kaldewei, ma zospodu vane nabodovane oko na pripojenie uzemnenia... No a teraz k otazke: kedze je cela vana posmaltovana aky vyznam ma pripojenie samotneho uzemnenia, pretoze aj ked ocistim smalt na bode pripojenia a premeriam spoj medzi ocistenim miestom a HUSkou tak je to v poriadku, lenze clovek sedi/lezi vo vani z vrchu a tam je riadna vrstva smaltu tak je clovek aj tak "izolovany" od uzemnenia... Kdezto taky nerezovy zlab od alcaplastu to je ina kava, tam v ktoromkolvek mieste je zlab uzemneny. Proste straca to uzemnenie zmysel alebo mi nieco unika? Budem rad ked sa podelite o Vase skusenosti. Dakujem
Odpovedať
@cukrik25 Veľmi skrátene: Za izoláciu proti dotyku sa nepovažujú laky, smalty a pod. Praktický test som neskúšal priznám sa - tzn. či pri ponorení fénu do plnej vane odbaví prúdový chránič (či bude prechod cez 30mA). Ja to beriem ako elemináciu čiastkového rizika.
Odpovedať
@kejsix @cukrik25 a takisto ten kovový odtok je predsa v mieste prechodu cez vanu spojený aj s vaňou samotnou. No a keďže voda je vodiva tak to zmysel má. Ďalšie co písal kejsix. Laky sa nepovažujú za izoláciu. Neviem neviem ci by splnil ten lak podmienky na izoláciu 1Mohm pri 500V DC.
Odpovedať
Profilova fotka
@cukrik25 @anula106 pokiaľ je o čo, tak sa to snažím vždy pospájať a uzemniť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?