Sprchový box

Prosím vás, aké máte skúsenosti s boxami a aké značky odporúčate? Ďakujem 🥰
Odpovedať
To su aj nejake konkretne znacky? 🙂 Pripnem sa pre inspiraciu ak nevadi 🙂
Odpovedať
Tiež sa pripínam🙂
Odpovedať
my mame aj sprchovy kut ale mame ho tak ze k dvom stenam bol dorobeny mur alebo teda tretia taka stena a uz sme nahodili len dvierka, vy to chcete ako samostatne stojaci, alebo niekde v priestore?
Odpovedať
Profilova fotka
ak tá moja skúsenosť postačuje, tak skúsim opísať. Kedysi pred 8 rokmi som sa vo velkom pustil do prerábky novokúpeného rodinného domu. Medzi prvými som riešil aj kúpelňu a taktiež som chcel box, vidiac v tom logiku. Dobre to aj vyzeralo aj hudba v nich bola, takže na pohlad super. Ešte aj na výstave som kvoli tomu bol, skoro som to tam aj objednal. Ja som ale iný chlapec a ako stolár som už aj v tom čase stretával ľudí, ktorí už predo mnou takéto vychytávky mali možnosť vyskúšať na vlastnej koži. Bez výnimky každý ma od toho odhovoril, vraj nech sa poučím z chýb iných a nerobím veci na 2x. Nakoniec som dal na ich a vodárove slovo a vymurovalo sa to. Chyba s tými boxami je vraj to, že sa to nedá utesniť, praská puká to, po krátkom čase odchádza mechanizmus otvárania a končí ich celá životnosť.
Odpovedať
@zzinka Nechod do takehoto boxu. My to mame, kupili sme dom uz s takymto boxom a poviem ti, ze je to cele zle. Chystame sa to cele vyhodit a dat vanu a normalny sprchovaci kut , vymurovany. Len tolko napisem - dvierka a kolieska sa rozpadavaju, nevies to poriadne vycistit a uz sme ho museli aj pretesnit. V istych strbinach a castiach sa zacne usadzovat voda, mydlo, zvysky samponov, nedokazes to potom ucinne vycistit. A samozrejme cele to vybavenie (radio,svetla) uz nefunguju. A to nehovorim o tom, ze uz som musel menit kartusu a jedna z masaznych trysiek sa uz polamala, horna sprcha (akoze tropicky dazd) mi raz spadla na hlavu pri sprchovani. Uz sa tesim ako ho vlastnosrucne vyj... z tej kupelne 🙂
Odpovedať
A to chcete normalne cely sprchovy kut kupit a zmontovat, ci pripada do uvahy aj ze bude murovany? Keby som mal na vyber, tak by som isiel do tej druhej moznosti. Tie boxy su okej tak prvych par mesiacov pouzivania. Potom pridete na to, ze to ma skor nevyhody nez vyhody.
Odpovedať
co si vsimam tak s murovanymi maju ludia ovela menej starosti a problemov a ani sa necudujem. mna by zaujimalo v murovanych je lepsia nejaka vanicka alebo kludne aj v zemi odtok len spraveny?
Odpovedať
Profilova fotka
no jasne, murovane su lepsie, a hlavne videla som u znamych ako vyzeraju tie boxy po case, a teda uff.
Odpovedať
hej tiez som videl u kamosa, oni maju box s takou zvlastnou vanou a dvomi dverami, ktore do seba akoze zapadaju, je to hrozne, neda sa to ani poriadne umyt, ked uz to mam porovnat z tohto hladiska.
Odpovedať
Davnejsie na byte sme mali box. Vodar ma od toho odhovaral ale nedal som na neho. Box fungoval nejaky cas v pohode a potom prisli problemy. Vzdy na nejakom mieste zacal tiect. Potom odisla bateria.. vramci zaruky vymenili. Prasklo koleno na privod vody co bola uplna parada. Za boxom valilo vodu. Priatelka vyskusala box a s rukou sa zaprela do boku. Cely bocny panel sa rozsypal na male kocky. Som utekal co sa deje. Vsak to bola rana. Uz som sa na tom len smial... Po case som si dal spravit murovanu stenu a dvere do niky. Uplna spokojnost. Teraz v dome mame tiez tak spraveny kut ale dole je tenka vanicka z liateho mramoru. Vraj na udrzbu je to lepsie ako keby bola dole dlazba so zlabom.
Odpovedať
Takže, v prvom rade ďakujem všetkým za skúsenosti... Moje dôvody na box sú také, že hore máme trámy, medzi tým vatu a na Tom OSB dosku...ja som chcela malú kúpeľňu s wc aj hore a tiež nejaký sprchac... Prišlo mi celkom jednoduchšie predstaviť si, že objednám box (ale úplne klasika..žiadne trisky radia nič len batéria na umývanie), vyberieme to hore a tam to len zložíme a užívame.... Neplánujeme tam nejak ani obklady len v mieste okolo umývadlá a na zem nejaké pekné metrazne lino... Podlaha tam nie je úplne rovná, keďže pod tým je drevený tram a ono ten Team proste peruje tak si neviem predstaviť mať tam dlažbu na zemi asi by praskala... A laminát asi tiež nie je ok riešenie do kúpeľne...hoci neviem nakoľko mám veriť tým H2O laminátovým podlahami...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?