Sprchovací kút zo sklobetónu. Aké máte skúsenosti?

Ahojte, mate niekto takto rieseny sprchovaci kut? Ako sa vam to osvedcilo? Aka je udrzba? Cim sa to sparuje?
Odpovedať
Ja mam. Bola to nutnost - sprchovy kut vysiel po roznych upravach projektu tesne vedla vane a toto riesenie sa zdalo zaujimave aj flexibilne. Udrzba - zatial neviem - nebyva sa tam. Sparuje sa to tzv. vetromaltou, presne tou, ktora bola pouzita na vymurovku. Moji murari s tym nemali ziadne skusenosti, tak som to dala cele postavit firme, ktora mi predala tvarnice. Aha, este jedna vec: kedze je to sprchovy kut, chcela som co najmensie spary - cca0,5cm. To ponukaju talianske kocky, pretoze tie ceske (lacnejsie) sa musia murovat na skaru 1 cm a viac. a este som vyberala aj podla toho, ze som chcela ukoncovaci zaobleny prvok. Priklozim foto tesne po vymurovani.
Odpovedať

Odpovedať
@dagomoro - dakujem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg sklobetonove tvarnice od tal. vyrobcu sa mozu dokonca ukladat na 2mm sparu... mokrým sposobom ukladania tvarnic sa lepi vetromaltou - ale sparuje sa spec. sparovackou - vodeodolnou... niektori majstri si to zjednoduchsia a presparuju vetromaltou (hlavne ak pouzivaju tu bielu ,lebo aj aj seda). iný - suchy sposob kladenia tvarnic je umelohmotnymi prvkami - listami, kt. po zabudovani tvarnic nie su vidiet - presparuju sa vodeodolou spar. hmotou... a tvarnice sa spajaju s tými listami silikon. lepidlom... podrobnejsie info je na jednej stranke - nechcem menovat, aby to nebola reklama ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
je to krasa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@dagomoro tak ako po rokoch?
Odpovedať
@dagomoro aky velky je ten sprchovy kut?dvere tam nebudu?sklobetonove kocky su priesvitne???ta farba sa odraza od ostatnych stien?
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/e... udržuje sa dobre ,bežne octova voda a švedska utierka,,raz za mesiac chemikalia kvôli žltnucej špárovačke,,,ale to nie je chyba skolbetonu ale kvality vody. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?