Skúsenosti s umývadlovými batériami: tvar & povrchová úprava

Profilova fotka
Ahojte, mám 2 otázky: 1) Má niekto skúsenosť s umývadlovou kúpeľňovou betériou takého oblého tvaru? Také sa predávajú prevažne ako drezové batérie, nám by sa taká ale páčila do kúpeľne. Má to niekto? Je to moc vysoko, tj nepraktické (prskanie a pod..) 2) Má niekto skúsenosť s touto povrchovou úpravou batérií? Je to nerez - "brúsený gun metal". Zaujalo nás to, páči sa nám to viac ako klasické chrómové a čierne tiež nechceme, len mi prišlo, že na tom môžu byť dosť vidno otlačky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od baluinka:

Ahojte, mám 2 otázky: 1) Má niekto skúsenosť s um…
@baluinka to je jedno ci bateria je obla, hranata... Dolezite je rozdiel medzi bateriou (odkial vyteka voda) a umyvadlom respektive tym push clik system ci ako sa to vola na zatvorenie odtoku. My mame 33 po odtok plus nejakych 1 az 2 cm je ten click. Este je dolezita aj hlbka umyvadla. My mame z tych hlbsich. Preto si pozri schemu pri baterii tam by mali byt rozmery.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@baluinka to je jedno ci bateria je obla, hranata…
@wivik treba naštudovať. Klasika je chrom. Trvácna, lesklá, ale vidno na nej zaschnuté kvapky.. ALe chrom je veľmi tvrdý a ťažko poršriabateľný, takže vydrží dlho pekná. Potom máš iné druhy pokovenia- pozlátenia, niklovania... Nie sú také trvácne ako chromované, aj ked pozlátenie môže vyzerať veľmi luxusné /podľa mňa gýčovo/. Moderné pogumovanie je skôr dizajnová vychytávka, ale dlho nevydrží.. Ale za mňa najtrvácnejšia je nerezová oceľ. Nie je taká lesklá, ako chromovaná, ale zato je najtrvácnejšia. Môže byť patinovaná, kefovaná, leštená, rôznym spôsobom upravená. Je ale drahšia, ako chromovaná.. Ja som za chromovanú klasiku od lepších výrobcov, kde je dodržaná aká-taká hrúbka pokovenia. A čo sa tvarov týka, čo sa komu páči a vyhovuje, to si dá. Hlavne, aby boli dostupné kartuše a perlátory na výmenu, nech pri každom probléme netreba meniť celú batériu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@wivik treba naštudovať. Klasika je chrom. Trvác…
@zicher dik za vysvetlenie ale ja to uz mam davno vyriesene 😂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@wivik treba naštudovať. Klasika je chrom. Trvác…
@wivik dakujem, skusim to zmerat :) @zicher dakujem za infosky. Mne sa prave aj dizajnovo najviac paci prave nerez, akurat kupelnove baterie v nereze nejak vobec nie su.. resp ak sme aj nasli, tak len bateriu umyvadlovu,ale nie sanitu do sprchy a samozrejme chceme,aby to ladilo.. to na foto,co som pridala, je tiez nejaky nerez, ale taky "zvlastny", tmavsi lesklejsi - zaujalo nas to.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od baluinka:

@wivik dakujem, skusim to zmerat :) @zicher daku…
@baluinka Ta vyska by mala byt nejakych 20-25 cm. Samozrejme aj aby to bolo pohodlne na umyvanie. To uz si vsak vies zmerat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?