Sedadlo do sprchy

Chceli by sme si spraviť sedadlo do sprchy takým spôsobom, ako je na fotke, rozmer sprchy bude 120x90, takže sa to tam zmestí, má niekto takto spravený kút? Rada by som videla fotky. Montované sedadlo, ako Ravak Ovo sa mi nepáči. Neviem, či by sa dalo spraviť aj tak, že na boku nebude tá stienka, to sedadlo by bolo prichytené len na dvoch stranách, a bolo by kratšie, ako 90 cm. /?/
Odpovedať
moja babka to tak mala a bol v tom zádrhel...stála tam voda, robili sa plesne. cize bud to nejak odvodnit, alebo mierne vyspadovat alebo sa zmierit s tym ze treba vzdy po sprchovani vyutierat dosucha. osobne ak tento druh sedadla, tak radsej z dreva, (resp. nejaky kompozit) a na styl lavičky...tj. jednotlive 3-4 lamely.
Odpovedať
Profilova fotka
@angi81 Murované sedadlo nieje problém, len treba použiť výstuhy, aby zvládalo záťaž. žiaden obkladač by s tým nemal mať problém. Ak nebudete mať niku,kde budú 3 oporné body, lepším je umiestnenie do rohu, ako mať ostrý roh v sprch. kúte. Vyspádovanie (základ každej správnej pokládky v sprche) zaručí plynulé odtekanie vody - takže žiaden problém :)
Odpovedať
Murovane sedadlo si priamo pyta, ze sa raz v sprche niekto smykne a odrazi si na tom hlavu. Je to velmi pekne, ale urcite by som to nechcel tak ako to je na obrazku. Jednoznacne by som si dal ako podlahu dreveny rost.
Odpovedať
Ďakujem za postrehy, určite si to prehodnotíme. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nebezpecne, uz aj ten schodik do sprchy je horor. A pri vysupe sa niet kde chytit, pretoze aj ta bocna stena je useknuta. A oproti sprche dalsi ostry roh ááááááá.
Odpovedať
aha, tam je sklo, ale aj tak cele zle...
Odpovedať
@irise veru nie je to najbezpečnejšie riešenie. Skôr by bolo fajn to riešiť to sedenie zaoblené, nech nedôjde k nejakému zraneniu. Alebo možno by nebolo na škodu dať na stenu aj nejaké madlo alebo niečo čoho sa môže človek chytiť, keď ide dnu a von ;-)
Odpovedať
@vladka372 nejde len o to, ze je ostre, ale je aj tvrde, preto sa do sprchy pouzivaju plastove sedatka, max. este drevene. Lebo uder do betonu je o zivot. A je to jedno, ci dieta, alebo dospely. Ak velmi chce nieco na sedenie, nech si da si len do rohu pekne drevene sedatko z nejakeho vodeodolneho dreva, dnes je na vyber mnozstvo druhov. Tak sa to robi v hotovych sprchacoch. ale su plastove.
Odpovedať
Profilova fotka
Nad nejaky madlom ste nerozmyslali? Lebo toto je tak na smyknutie dobre a myslim ze ani zaoblena hrana by nespravila nic dobre to je jedno ak by sa smyklo a clovek by padol tak to uz je asi dost jedno hlavu by si rozbil v kazdom pripade. Celkovo aj takyto sprchyc je risk ale este to zabit murovanym sedatkom to uz je asi moc. Plastove je dobre ale stale mi tam chyba nieco na uchytenie aspon pre istotu
Odpovedať
Profilova fotka
@irise tak ono celkovo je to nebezpecne ale podla mna v dnesnej dobe viac ludia davaju na dizajn, na to ako to ukaze ako to vyzera a nie na bezpecnost a pohodlnost. Aspon teda ja mam taky pocit :-)
Odpovedať
@irise len tie plastové zaswe povedzme si ako to je - nie sú moc vábne čo sa na pohľad týka :-) Len tie dreva aj keď sú odolné tak nevydržia večnosť narozdiel od tohto riešenia. Tak to je všetko vec priorít či niekto chce dbat na bezpecnosť alebo na čo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?