Preloženie WC v kúpeľni

Tu je plán kúpelne. Žiaľ, moja žena keď sa pozrela naživo tak je hrozne nešťastná že keď otvorí dvere tak prvá vec čo sa vidí je záchod. Na projekte to nevidela... Mne to absolútne nevadilo, naopak mať sprchovaciu hadicu pri WC na staré kolená mi pripadá ako výhoda. Čiže ho musíme preložiť, samozrejme odpad je tam kde je kreslený, ough... . Vymyslel som nasledovné: 1. Bojler za stenu do technickej miestnosti. 2. Sušička na práčku 3. Tam kde je zakreslený bojler/práčka dám WC. 4. Popri stene "primurujem" 15cm múr, ktorý bude slúžiť na skrytie odpadovej rúry aj splachovacej nádrže a okrem toho na rozkladanie kozmetiky... :-D 5. Teraz mám obrovský problém ako to spraviť.Spád by možno ešte šiel, ale najradšej by som otočil WC tak aby som sa díval na vaňu, a tak okrem spádu v miestnosti to dostane ešte jedno koleno na pripchávanie. Ak by som WC nechal tak ako je, tam nemôžem dať infrasaunu (120cm) pozdĺž steny na ktorej je aj práčka.WC. Ok by som ju dal aj na šírku, šírka býva tak 105cm a to mi ostáva na WC a mňa asi 100cm, čo znamená pri vstávaní búchať hlavou do sušičky... Je síce jeden model široký len 90cm, to by už šlo, ale zas mám dosť obavy ako sa do neho pomestíme... 6. Neviem si predstaviť ako múr primurovať keď po celej dĺlžke šikmo pôjde odpadová rúra. Možno ju položiť, zašalovať a dať betón, len na vrch nejaké tvárnice. Na nábytok to nie je dosť široké, možno nejaká konštrukcia so zrkadlami, ale čo bude za ňou? Možno urobiť niečo zo styroduru a obložiť zrkadlami alebo aj kachličkami (dnes mamut nalepí všetko) len čo mi to urobí s rosným bodom? 7. Ak už to budeme rozosierať, tak sa mi zdá 80x80cm sprchovací kút - a to ešte bez obkladu- dosť malý na mňa aj keď ja som primárne vaňový typ :-D . Ak by som ho ale o 20 cm zväčšil, 80x100 mi už pripadá dosť. Neviete ako to realizovať najradšej by som nejaký rám a sklo radšej ako primurovať ku priečke 20 cm. Ako by ste to riešili? Nemáte niekto skúsenosti s niečím podobným, nejaké nápady? Čo si myslíte o to tom kolene naviac, bol by to zdroj problémov v budúcnosti? Ak by bol niekto kto by to v Košiciach chcel a vedel urobiť v podstate na kľúč (nie elektriku a podlahové vykurovanie), celú kúpeľňu, tak sa môžeme porozprávať...
Odpovedať
Len posúvam hore :-|
Odpovedať
Kto bude v tejto kúpelni na wc, bude tam určite sám... Skôr by som poriešil zamykanie dverí.
Odpovedať
@dedo758 Vieš, ty si chlap. Lenže podľa mojej lepšej polovičky ak tam vojde a uvidí WC tak bude mať celkom pokazený umelecký dojem z kúpelne a následne náladu, kde majú byť zrkadlá, kozmetika a iné umelecké predmety :-D Zamykanie už nie je problém vôbec, budeme tam väčšinou len dvaja.
Odpovedať
no povedzme si uprimne, ani ja by som nebola blahom cela bez seba, keby prve co zakazdym v kupelni uvidim je tron. To uz by nebola kupelne ale tronna sien. :-S Nehovoriac o tom, ze by mi nebolo 3x prijemne ak by sa nahle otvorili dvere a mna by moja milovana polovicka videla v takej nedostojnej polohe ako s vypucenymi ocami tlacim vcerajsie ranajky von. Lebo zamykanie dveri je sice fajn, len ci sa zakazdym aj na tento detail mysli. K rieseniu sprchaca ti mozem len poradit: sprchovych kutov su v obchodoch teice, roznych prevedeni, roznych rozmerov. Do niky, rohove aj s troma stenami. Staci si len vybrat. A ked sprchac, tak radsej vacsi, lebo niet pri sprchovani vacsej rozkose ako mokry zadok na studenom skle ked za zohnes nohu namydlit Tych.90 x 100 je uz mierne priestrannyaj ked nie luxusny
Odpovedať
@zita19 Ja nenamietam, veď jej vyhoviem, len momentálne keď mám kanalizačné potrubie inde je to už hodne zložité. V podstate sa tu pýtam ako to technicky urobiť lebo z toho mám veľkú obavu aby to fungovalo bez upchávania.
Odpovedať
@somzvedavy to by som obavy mala aj ja. No toto bude len o kompromisoch.
Odpovedať
Naco vam je 2m vana? daj mensiu a cele to prekop. vacsi sprchac a wc za nejaky murik ak sa nim neda hybat podla nakresu mas pred prackou 60cm to je malo a mas ju aj susicku uzku.
Odpovedať
@atlaska Nemá 2 m, nepočítaš hrúbku priečky. Reálne je tam je menej ako 190cm, vojde tam len 180ka. Tá priečka ale už stojí, to by som ju musell vybúrať. Či existujú úzke sušičky neviem, podľa mňa nie, minimálne som nikdy nevidel, ale postavím ich jednu na druhú takže 60x60cm. A potom mi záchod nevychádza, na dĺžku určite nie, na šírku sa bojím kolena v kanalizácii lebo ho ešte musím otočiť o 90 stupňov.
Odpovedať
@somzvedavy tak 190, ked mas malo miesta nedavaj priecku ale sklo. ten kut je maly
Odpovedať
@atlaska Už tam priečka stojí. Ako som povedal jediná možnosť by bola ju vybúrať. Ja kút chcem len zväčšiť na 80x100cm, na to potrebujem sklenené L-ko 80x20cm kde tých 80cm budú dvere. To ale technicky nejako vyšpekulujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?