Pokazene prepinanie sprchy - termostat. bateria Kludi

Mate niekto radu ako opravit pokazene prepinanie sprchy a vane? Tecie iba vanove napustanie, sprcha nechce naskocit. Malo by to byt automaticke prepinanie. Cuplik hore sa da len odsrobovat, neda sa vytiahnut a stlacit. Da sa bateria rozobrat? Navod nemam. Bateria ma cca 8 rokov. Je to tento typ baterie: https://www.kupelnashop.sk/product/kl... Vdaka za kazdu radu
Odpovedať
@korkova automaticke prepinanie to asi mat nebude, a rozobrat sa to musi dat. takze rozobrat a vycistit
Odpovedať
@korkova Automatické znamená, že keď pustíš vodu, tak tečie do vane. Ak chceš prepnúť na sprchu, treba ten čudlík zdvihnúť. Po zastavení vody sa ten čudlík automaticky prepne na výpusť batérie. Sú batérie, ktoré treba aj späť prepnúť ručne. Kto ju používal doteraz? Prepínanie fungovalo? Používalo sa? Alebo si ju len teraz dostala? Ak sa to dlhšie nepoužívalo, je možné, že je to zanesené vodným kameňom. Treba to odskrutkovať, ten čudlík vytiahnuť a celé to vyčistiť octom alebo iným prípravkom na vodný kameň.
Odpovedať
Profilova fotka
@korkova Funguje to, ako píšu aj chlapci nado mnou. Ono to však naskočí do polohy "sprcha" len ak už tečie dostatočne silný prúd.... Pusti silnejšie vodu. Možno ale, že tam máš nejakú špinku... a možno sa už aj niečo za tých 8 rokov vydralo. :-(
Odpovedať
@jano2007, @chrobak7, @leonardom Praveze ten cuplik nechodi hore-dole, da sa iba potocit do boku a tym padom sa odsrobuje. Nie je tam ziadna vola ze by sa dalo hore-dole posuvat ako som zvyknuta pri klasickych bateriach. Neviem ako to fungovalo doteraz, nastahovali sme sa sem prave a pokusam sa zistit ci to viem opravit, alebo musim vymenit za nove. Na stranke je praveze u produktu napisane "automatický prepínač sprcha/vaňa" tak preto si myslim ze sa to prepne same na zaklade tlaku vody, kedze cuplik nejde stlacit ani vytiahnut, iba odskrutkovat. Ako konkretne sa to da rozobrat, celu bateriu vysrobovat zo steny? Lebo odsrobovat sa lahko da len ten prepinac, na ktorom vodny kamen nevidno a dovnutra sa cez neho do baterie nedostanem. Este skusim odmontovat sprchovaciu hadicu a skusit to vyoctovat.
Odpovedať
@korkova NEchodí, lebo to je pokazené. Buď je to zaseknuté alebo zažraté vodným kameňom. Pozri v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=ANU1s... v 3:33, ako to má chodiť hore - dole. Treba to prečistiť. Vybrať ten čudlík, niečím (napr. plastelínou) uzatvoriť vývody a do batérie párkrát naliať ocot. Ono sa to rozbehne. Alebo najlepšie bude odmontovať batériu a celú ju vymočiť v octe.
Odpovedať
odsrobuj cuplik a skus vycistit octom alebo pripravkom na vodny kamen
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?