Podľa čoho si vybrať do kúpelne sprchovací kút?

Profilova fotka
Mohli by ste mi,prosím, poradiť, podľa čoho si mám vybrať do kúpelne sprchovací kút? Rozvody vody sa mi budú robiť o týždeň, takže ide o prázdny priestor 2,7 x 4,2 m. Vôbec sa neviem vyznať v značkách sanity, ani čosa týka WC, ani vane. Prosím poraďte.
Odpovedať
Profilova fotka
@admi rozmysli si co sa ti paci, aky styl, ci chces skor hranate tvary alebo oblejsie, ako to chces mat dispozicne riesene, v akych farbach ladenu celu kupelnu. Ak uz napr. vies ze chces mat sprchovy kut v rohu, tak myslim vo vasej faze sa da este aj to ci chces mat sprchovu vanicku (resp. ci vyssiu ci nizsiu) alebo bezvanickovy sprchovy kut. Podla toho ti spravia odtoky, ak budu moc trcat z podlahy neskor uz tam bezvanickovu sprchu nedas (to bol nas pripad). Dalej odporucam dat si pozor na rozmery (skor ako na samotne znacky sanity), aby si si nevybrala nieco co sa tam potom nezmesti alebo naopak budes mat par nevyuzitych cm niekde v rohu. My sme museli kvoli vani dodatocne posuvat priecku - preto je lepsie si to rozplanovat dopredu. Ak chces poradit skoc do nejakeho studia a daj si spravit navrh, nemusi ist o konkretne modely sanity skor o rozmiestnenie a rozmery a samozrejme zladenie s obkladackami.
Odpovedať
Profilova fotka
co si myslite o tejto vanovej zastene?
Odpovedať
Profilova fotka
este aby som to upresnila...da sa aklapat len dovnutra, co je asi nevyhoda.....
Odpovedať
Profilova fotka
kukucka: je krasna:) bude to super, ciste, elegantne:) odporucam po kazdom sprchovani stihanut stierkou, a bude stale ako nova:)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 aj mne sa paci...ale skoda, nemozem ju mat..lebo ak sa neda vyklapat von, nedostanem sa cez nu k baterii ked stojim mimo vane
Odpovedať
Profilova fotka
a to potrebujes??? pokial viem, tak to je aj na inych tak... a neviem, ze by to bol problem.... keby sa vyklapala von, kvapalo by z nej, keby si do nej co i len drgla, takze asi vsetky sa tak zlamuju, ze dnu... mne to pride OK.. ved mas umyvadlo, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
ale ked napriklad potrebujem umyt psovi labky, alebo nabrat vodu do konvy na polievanie.....
Odpovedať
Profilova fotka
hmm.. no tak to potom jedine nedat ziadnu zasteny, podla mna sa takto davaju svetky, jedine potom kupit taku co sa zlamujes viacerych dielov,alebo tak nejako , co je ako harmonika... ak taka je..ale tusim ano... ale vodu musis mat potom nie nalavo,ale na zadnej stene...
Odpovedať
Profilova fotka
@admi: inak, mate podobe velku kupelnu ako my... my mame 2,7 x 4,5 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 nedavaju sa takto vsetky...existuju aj take, co sa vyklapaju na obe strany, ale tie sa mi pacia menej..pozri napriklad: http://www.bagno.sk/vane-virivky/vano... tato by sa mi hodila, ale ta cena.....
Odpovedať
Profilova fotka
lacnejsia je potom tato: http://www.rasub.sk/sprchovacie-kabin..., ale ta lista v strede sa mi nepaci.......
Odpovedať
Profilova fotka
no neviem, mne to pride rovnake:) pohoda:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahooj ozivujem temu....dilema znie: aka dlazba do sprchoveho kutu....kupelka bude: tmavo hneda dlazba a bezove steny a sprcha bezove steny a dlazba??..... ked dam tmavu bude viac vidno vodny kamen??? ci???
Odpovedať
@94 neviem ako budes mat umiestneny sprchovy kut ale ja mat danu kombinaciu tak zvazujem bezovu a pripadne su aj bezove s takym zelenym ako bambusom a podobne. Asi by som vytvoril kombinaciu bezovej a este jednej pastelovej faby k tomu. Ozivi to a na druhej strane nemusis pouzit tmavu na ktorej naozaj vidno kvapky. Aj ked ked ich poriadne umyjes a potom natries tak to lepsie steka po nich.
Odpovedať
@andrejo ja by som praveze nechcela uz viac kombinovat.....len tie dve farby a minimum listel ktore dam na soklik pri vstupe do sprchy.....sprchovy inak vidno hned pri vstupe.....a dost..... 8-)
Odpovedať
no tak potom pouzi to iste co mas vo zvysku kupelne .. su vselijake pripravky v dnesnej dobe co sa daju na to aplikovat aby ti tam voda ostavala co najmenej. Kamos ma v sprche normalny obklad a na tom nejaku fooliu ktoru si ani nevsimnes ked o nej nevies.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte, zaujímal by ma váš názor na sprchovú hadicu. Niektoré sme našli kovové a niektoré gumové s efektom kovu.. Predtým som sa s gumovými nestretla. Viete mi poradiť, ktoré sú lepšie a v čom? Aké máte skúsenosti? Vďaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie tie "gumove" sa lahsie udrzuju ciste a ked su kvalitne, su dlho pekne a nezalomia sa. my mame od hansgrohe taku, je super. ale nestala malo... :-p
Odpovedať
@chrobaak ja som akurat kupila celu sadu grohe - hadicu a drziak na sprchu aj s hlavicou -za 70€ tak dufam ze sa ta gumova hadica neprelame achvilu :-| aj ked pocula som na to iba same chvaly :-) jedina skoda ze to bola cela sada, potrebovala som len ten drziak a hadicu, kedze hlavicu uz mam doma Hansu....nevadi, mam dve na striedacku :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Zdravím Vás, Všetky dôležité informácie pre správny výber či už batérií, vane, umývadla, sprchového kútu, atď... som pre Vás zhromaždil do prehľadných video-prezentácií, ktoré nájdete na mojom webe. Okrem prezentácií na stránke nájdete aj blog z množstvom informácií a chat kde sa môžete pýtať čokoľvek načo aktuálne potrebujete odpoveď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?