Osadenie el. prietokového ohrievača

Pozdravujem, má niekto skúsenosť s osadením el. prietokového ohrievača HAKL 3K -DL 12. Zozadu je odnímateľná lišta, samo osebe ju namontovať nie je problém, len mi nejde do hlavy ako to bude vyzerať na stene a naviac s tým zapojením vody aj elektriky. Kto bude prvý elektrikár či vodár ? V obklade je otvor na elektr. krabicu aj zárez, ako to bude zakryté si neviem predstaviť.
Odpovedať
a manual vravi co ?
Odpovedať
Profilova fotka
@cha16 vacsinou to zapaja prve vodar, lebo sa to musi naplnit vodou, az potom mozes saskovat s elektrikou. Druha moznost je prva elektrika, len sa to nemoze zapnut a teda ani vyskusat kym nejde voda, teda prakticky o nicom 🙂
Odpovedať
@cha16 nieje na foto nahodou ohrievac pod umyvadlo? Za dalsie naco mas v tej pozicii pri el.kabli dve nastenky? Ci na tom mieste bude cisto iba ohrievac a odber bude na inych miestach?
Odpovedať
Odber bude v sprchovom kúte, odporučil elektrikár z dôvodu bezpečnosti, ináč aj tak by v sprchovom kúte zavadzal ( sprchový kút je len 90 x 90 cm). Zdá sa že neodpovedal nikto, kto taký el. prietokový ohrievač montoval. Mne sa jedná hlavne o to, ako to bude priliehať k obkladu, aby neprenikala voda a vlhkosť. Nie je to tak, že poo sadení jednoducho zasilikonovať okraje, ako pri umývadle.
Odpovedať
Profilova fotka
@cha16 Krytie IP 24 - ochrana pred telesami s priemerom nad 12 mm (napr. prst), ochrana voči striekajúcej vode z každého smeru Možnosť inštalácie ohrievača nad alebo pod umývadlo. V okoli ohrievaca bude vyssia teplota, takze pri beznom pouzivani vo vnutri nehrozi vlhkost, jedine ze by si zasilikonoval vsetky diery. Vzduch si najde stale moznost ako sa dostat dnu a skondenzovat, preto radsej nechat diery kvoli vetraniu
Odpovedať
Profilova fotka
@cha16 HAKL som este nemontoval, ale ono je to viac menej rovnake. Ohrievac sa len zavesi, nic nesilikonujes. Ak sa pytas ako to bude vyzerat, tak ti rovno poviem ze naprd, nepoznam ziadnu kupelnu kde by priznany ohrievac vyzeral dobre. Ludia si taketo ohrievace davaju do technickej miestnosti alebo inde, ale nepoznam dovody, takze nekomentujem. K pripojeniu, tato vec potrebuje 3x 20A, podla kabla sa mi nezda ze to tam mas. Tzn CYKY 5x4, ale fotka mozno klame.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?